Lainaa 20000 euroa – Vertaile edullisimmät lainat

Kulutusluottoa otetaan yleensä arjen erilaisiin hankintoihin, kuten kodinkoneiden ja huonekalujen tai vaikkapa remontin rahoittamiseen. Se sopii kuitenkin rahoitukseksi myös muihin isoihin kertahankintoihin, esimerkiksi veneeseen, autoon tai lomamatkaan.

Parhaat vaihtoehdot 20000e lainalle

Asuntolainaan verrattuna kulutusluotto on joustavampi ja nopeampi saada, sillä sen myöntämiskriteerit ovat kevyemmät ja summat pienempiä. Kulutusluotto ei myöskään ole sidottu johonkin tiettyyn hankintaan, vaan se on vapaasti käytettävissä. Kulutusluottoa myös myönnetään nopeammin, vähemmin kriteerein ja pienempiä summia kuin asuntolainaa. Tyypillisesti suurin myönnettävä kulutusluotto on 50 000 euroa. Kulutusluottoa haetaan yleensä rahoitusyhtiöistä, mutta myös pankit myöntävät niitä.

Kulutusluoton myöntämisen kriteerit ja hinnat vaihtelevat rahoitusyhtiön mukaan. Joskus pientä luottoa voidaan myöntää myös työttömille ja opiskelijoille. Yleensä hakijalla pitää olla myös luottotiedot kunnossa. On kuitenkin muistettava, että uusia luotonmyöntäjiä tulee koko ajan, minkä vuoksi hinnat ja myöntämiskriteerit on syytä tarkistaa aina suoraan rahoitusyhtiöstä.

Kulutusluottoa ei kannata ottaa hetken mielijohteesta. Jos harkitset kulutusluoton ottamista, mietithän tarkkaan ensin minkä vuoksi haluat hakea kulutusluottoa? Tarvitsetko uuden pesukoneen vai haluatko lähteä lomalle? Mieti ensin mihin tarpeeseen kulutusluottosi tulisi ja tarvitsetko tosiaan sitä. Hae luottoa vain niin paljon, kun sitä oikeasti tarvitset.

Selvitä nettotulosi ja vähennä pakolliset menosi summasta. Pakollisiin menoihin kuuluvat esimerkiksi asumiskulut, ruokamenot, vakuutukset, sähkö- ja puhelinlasku. Laske menosi mieluummin hieman ylä- kuin alakanttiin. Näin varmistat, että selviät varmasti lainan takaisinmaksusta.

Mikäli kuitenkin haaveilet uudesta moottoripyörästä tai kesämökkisi kaipaa kovasti remonttia, saattaa laina olla sinulle sopivin vaihtoehto. Lisäksi koska kulutusluottojen enimmäiskorkoja rajoittaa edelleen väliaikainen korkolaki, joka ei koske luottokorttiluottoja tai muita hyödykesidonnaisia luottoja, voi kulutusluotto olla kannattavampi ja edullisempikin vaihtoehto kuin esimerkiksi luottokortti.

Eri rahoituslaitosten sivuilta löytyvillä lainalaskureilla voit vertailla helposti eri lainavaihtoehtoja sen sinulle sopivimman ratkaisun löytämiseksi. Lainalaskurilla voi vaihdella lainasummaa sekä laina-aikaa ja näin vertailla erilaisten vaihtoehtojen kuukausittaista takaisinmaksuerää. Lainalaskuri auttaa sinua saamaan helposti selkeän käsityksen lainan vaikutuksesta kuukausittaiseen budjettiisi. Luotettavien lainalaskurien yhteydestä löydät myös luoton perustiedot, kuten lähtökoron, muut hintatiedot, esimerkkilaskelman todellisesta vuosikorosta sekä linkin lainaehtoihin.

Vielä ennen lainan ottamista on hyvä kilpailuttaa lainat, jotta saat varmasti parhaat mahdolliset lainaehdot itsellesi. Kulutusluottovertailun voi tehdä itse netissä pyytämällä usealta luotonmyöntäjältä tarjoukset. oma vaivannäkösi kilpailutuksen yhteydessä saatetaan palkita edullisimmalla lainatarjouksella. Kun vertailet saamiasi lainatarjouksia, muista huomioida lainan kaikki kulut, kuten korko ja lainanhoitokulut, sekä ennen kaikkea todelliset vuosikorot.

Kuinka voi saada 20 000 euroa lainaa?

Haluaisitko uuden auton vai pitäisikö kotia remontoida? Ei ole väliä mihin aiot lainan käyttää, voit hakea lainaa 20 000 euroa ilman vakuuksia nopeasti netistä. Täytä vain hakemus muutamassa minuutissa niin sinulle etsitään edullisin lainatarjous. 

Jos haet 20 000 euron lainan pankista, joudut odottamaan viikkoja saadaksesi rahat tilille. Netissä saat 20 000 euron lainan nopeasti ja sinulla on hetken päästä rahat tililläsi. Täytä hakemus tuossa tuokiossa jonka jälkeen näet saamasi lainatarjoukset reaaliaikaisesti. Voit rauhassa vertailla tarjouksia ja päättää minkä niistä valitset. Muista että palvelun käyttäminen on täysin maksutonta eikä se vielä sido sinua mihinkään.

Luotonmyöntäjät tekevät usein luottopäätöksen jo muutaman minuutin sisällä ja suurin osa heistä siirtää rahat tilillesi jopa saman päivän aikana. Jos siis tarvitset lainaa heti, kannattaa tehdä hakemus netissä.  

20 000 euron laina ilman vakuuksia on sen verran iso summa, että toiset luotonmyöntäjät saattavat vaatia sille kahta hakijaa. Yhteishakijan kanssa haettu laina voi tulla paljon edullisemmaksi, koska tällöin pankin riski on pienempi. Esimerkiksi autolainoja tai remonttilainoja haetaankin usein kahden hakijan voimin, koska hankintakin menee usein yhteiseen käyttöön, esimerkiksi pariskunnalle. Yhteishakijan kanssa laina on myös mahdollista lyhentää pois nopeammin, mikä osaltaan laskee kokonaiskuluja.

Kuka voi saada 20 000 euroa lainaa?

20 000 euron laina on sen verran iso, että ainakin näiden ehtojen on toteuduttava:

Sinulla on hyvät säännölliset tulot esimerkiksi palkkatöistä, yritystoiminnasta tai eläkkeestä. Tulot on pystyttävä todentamaan esimerkiksi viimeisimmän palkkakuitin avulla. Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Sinun on läpäistävä pankin tai rahoitusyhtiön luottokelpoisuusarviointi. Hyvätkään tulot eivät välttämättä automaattisesti takaa lainansaantia, jos sinulla on suuret menot tai sinulla on olemassa olevia lainoja tai muita velkoja jo paljon ennestään. Kaikki pankit eivät myöskään myönnä lainaa aiempien velkojen tai muiden lainojen yhdistämiseen.

Osa luotonmyöntäjistä voi lisäksi vaatia isommille lainasummille yhteishakijaa, jolloin pankin luottotappioriski pienenee. Takaisinmaksu on luonnollisesti varmempi asia, kun lainasta on vastuussa kaksi henkilöä.

Lainaa voi hakea vain yli 18-vuotias, mutta monet pankit ja rahoitusyhtiöt ovat omaehtoisesti asettaneet vakuudettomille lainatuotteilleen myös tätä korkeampia ikärajoja.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota lainan korkoon. Erityisen tärkeä seurattava tieto on lainan todellinen vuosikorko, sillä se sisältää koron lisäksi myös kaikki lainan muut kulut. Lainan kuluihin voi sisältyä esimerkiksi erilaisia palvelumaksuja tai tilinhoitomaksuja.

Takaisinmaksuaikaa tai lainasummaa muokkaamalla voi vertailla, minkälaiset lyhennysmaksut tulevat olemaan ja miten laina-aika ja lainasumma vaikuttavat lainan hintaan.

Maksuaika kannattaa määritellä huolellisesti, sillä kuukausittaiset maksut perustuvat laina-aikaan. Kannattakin valita aika sellaiseksi, että pystyt maksamaan kuukausittaisen lyhennyksen ilman erityisiä ongelmia vaikka jotain yllättävää tapahtuisikin. Kovin pieni lyhennyssumma kuitenkin tarkoittaa, että lainan kokonaishinta tulee kalliiksi ja olet kiinni lainassa pitkän ajan.

Lainojen yhdistäminen

Maksatko joka kuukausi lainanlyhennyksiä monelle eri lainanmyöntäjälle? Jos näin on, kannattaa ehkä harkita, kannattaisiko lainat yhdistää. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa esimerkiksi monen eri pienlainan, kulutusluoton ja mahdollisten luottokorttivelkojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. 

Kun yhdistät lainasi, hyödyt siitä muun muassa säästämällä rahaa, kun sinun ei tarvitse maksaa tilin- ja lainanhoitokuluja sekä laskutuslisiä moneen eri paikkaan. Jo pelkistä tilinhoitomaksuista saattaa kertyä kuukaudessa melkoinen summa, mikäli lainoja on useita.

Yhdistämällä lainasi voit löytää edullisemman koron ja pidemmän takaisinmaksuajan lainallesi. Tämä tuo kaivattua joustoa raha-asioiden hoitamiseen. Kun maksettavana on vain yksi lasku, säästät myös aikaasi, koska et joudu muistamaan erikseen useita eräpäiviä ja maksamaan kaikki laskut erikseen. Oman taloutesi hoitaminen ja seuranta on helpompaa, kun lyhennettävänä on vain yksi laina.

Kun yhdistät lainat sinulle jää käyttöön kuukaudessa enemmän rahaa. Yksi hyvä kohde säästyneiden rahojen käyttöön on aloittaa kuukausisäästäminen. Lainojen yhdistäminen onkin yksi tärkeä osa oman talouden suunnittelua. Onkin kannattavaa lainojen maksamisen lisäksi yrittää saada säästöön rahaa yllättäviä tilanteita varten. Nyt kannattaa hyödyntää mahdollisuus säästää samalla kun lainakulut pienenevät lainat yhdistämällä.

Pienikin kuukausittain säästöön laitettu summa kasvaa ajan myötä, kun sijoitat sen järkevästi. Tutustu eri mahdollisuuksiin sijoittaa säästämäsi raha. Tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, kuten vaikkapa rahastoja ja osakkeita, joihin voit sijoittaa kuukausittain.

Säästäminen on monella tapaa hyväksi taloudellesi, joka lisää hyötyäsi, jonka saat lainojen yhdistämisestä. Oman talouden suunnittelussa on hyvä punnita erilaiset vaihtoehdot huolella, jotta löytää juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Lue lisää lainojen yhdistämisestä täältä. 

Riittääkö 20 000 euron laina?

Lainasumma kannattaa miettiä harkiten, sillä lainan ottaminen on suuri päätös, etenkin kun kyseessä on melko iso lainasumma. Lainan maksuaika on tällaisessa tapauksessa pitkä, ja lainaa pitää lyhentää kuukausittain. Lainapäätös kannattaa siis ehdottomasti tehdä miettien myös tulevaisuutta.  

Miltä työelämäsi todennäköisesti näyttää parin vuoden kuluttua? Onko työtilanteesi tarpeeksi vakaa myöhemminkin? Aiotko tehdä elämänmuutoksia, kuten vaikka muuttaa ulkomaille, ostaa omistusasunnon tai perustaa perheen? Riittääkö palkkasi tällaisissakin tilanteissa lainan lyhentämiseen? Onko lainan käyttökohde sellainen, että siitä on hyötyä ja iloa pitkäksi aikaa? Ethän tule katumaan lainan ottamista? 

Onko 20 000 euroa juuri oikea sinulle nykyisessä tilanteessa? Liian suuri laina tulee kalliiksi ja saa käyttämään rahaa ehkä enemmänkin kuin tarvetta olisi. Liian pieni laina taas voi saada suunnitelmat mutkalle, ja pahimmassa tapauksessa joudut nostamaan vielä uuden lainan. Se taas tulee kalliimmaksi kuin että olisit ottanut heti tarpeeksi suuren lainan. 

Lainaa ei kannata koskaan nostaa spontaanisti, hetken mielijohteesta. Anna itsellesi siis riittävästi aikaa pohtia lainapäätöstä, sillä nopeasti tehdyt päätökset saattavat myöhemmin kaduttaa. Onkin siis kannattavaa varata laina-asioiden miettimiseen aikaa ja kirjoittaa ylös lainalaskelmia, joissa otetaan huomioon tulot, menot ja millaisen tulevaisuudensuunnitelmat sinulla ovat. Mieti myös, voitko nostaa lainaa vasta vähän myöhemmin ja säästää rahaa, jotta voisit nostaa hieman pienemmän lainan.

Scroll to Top