Mistä lainaa voi hakea?

Sopimus

Yleensä kulutusluottoa otetaan erilaisiin arjen hankintoihin, kuten kodinkoneiden ostamiseen tai esimerkiksi remontin rahoittamiseen, kuin myös muihin isoihin hankintoihin, kuten veneen, auton tai lomamatkan maksamiseen. Kulutusluottoa haetaan yleensä rahoitusyhtiöistä, mutta myös pankit myöntävät niitä.

Ennen kuin tekee valinnan mistä hakee kulutusluottoa, kannattaa tutustua huolella eri vaihtoehtoihin ja kilpailuttaa rahoitusyhtiöitä. Näin varmistaa, että saa parhaan mahdollisen lainan hyvään hintaan. On tärkeää huomioida lainan kaikki mahdolliset kulut, kuten koron sekä lainanhoitokulut. Vertaillessa kannattaa aina katsoa myös eri lainojen todellisia vuosikorkoja. Lainalaskuri auttaa hahmottamaan lainan kokonaiskustannuksia.

On myös tärkeää tutustua huolellisesti rahoitusyhtiöön, josta on aikeissa hakea kulutusluottoa. Olisi suotavaa, että rahoitusyhtiössä on suomenkielinen asiakaspalvelu ja että he ovat helposti tavoitettavissa. Näin voi heti ottaa asiakaspalveluun yhteyttä, jos haluaa vaikkapa neuvotella uuden maksusuunnitelman tai herää kysymyksiä.

Kulutusluottoa voi hakea rahoitusyhtiöiden kotisivujen kautta. Hakemusprosessi on nopea ja helppo tehdä – muutamien tuhansien eurojen suuruisissa kulutusluotoissa hakemukseen riittää yleensä perustiedot. Suuremmissa summissa selvitetään tarkemmin henkilön taustoja ja tulotasoa.

Tällöin pyydetään usein esimerkiksi työsopimus tai kopio palkkakuitista hakemuksen liitteeksi. Luoton hakemisen yhteydessä kysytään usein lainan käyttötarkoitusta, mutta eipä sitä varsinaisesti valvota mitenkään, että mihin lainaa tarvitsee.

Tarkista, että luotonmyöntäjä on luotettava yritys

4.5/5
4.5/5
5/5

Kulutusluottoa hakiessa on tärkeää tutustua huolellisesti rahoitusyhtiöön, josta aikoo lainaa hakea. Markkinoilla on jos jonkinlaisia kulutusluottoa myöntäviä rahoitusyhtiöitä, joten on syytä olla tarkkana mistä lainaa hakee.

Luotettavuuden merkkejä ovat ainakin selkeät kotisivut, joilla on kattavasti tietoa yrityksestä ja sen toimintatavoista. Lainojen hinnoittelu on ilmoitettu selkeästi ilman piilokuluja. Lainanhakuprosessi sekä lainaehdot ovat yksinkertaiset ilman pitkää prosessia. Lisäksi olisi hyvä jos asiakaspalvelu vastaa nopeasti ja selkeästi.

Luotonmyöntäjä kuulostaa epäilyttävältä jos sivusto on epäselvä ja hinnasto ei ole selkeästi nähtävillä. Ja jos sivuilla on paljon kirjoitusvirheitäkin, se ei ainakaan ole omiaan herättämään luottamusta.

Jos laina on erityisen halpa kilpailijoihin nähden, se saa hälytyskellot soimaan, sillä markkinoiden kilpailu on sen verran kovaa että kaikilla luotonmyöntäjillä hinnat ovat melko samantasoiset. Ja vielä jos asiakaspalveluun ei saa yhteyttä tai kysymyksiin ei vastata suoraan, tällainen luotonmyöntäjä kannattaa ehkä kiertää kaukaa.

Ennen kulutusluoton hakemista kannattaa tehdä luottovertailu eri luotonmyöntäjien välillä. Vertailun voi tehdä lainanvälittäjien kautta, jolloin voi saada tarjouksen jopa kymmeneltä eri rahoitusyhtiöltä.

Sisällysluettelo

Sortter – kotimainen lainojen vertailupalvelu

Sortter vertaa puolestasi pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset etsimällä parhaat lainatarjoukset eri lainanmyöntäjiltä.

Sortter tekee yhteistyötä ainoastaan luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Sortterilta saa henkilökohtaisen lainatarjouksen jopa 20 lainanantajalta, mikä tekee siitä yhden Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista.

Voit myös näppärästi nostaa kulutusluottosi Sortterin kautta. Lainatarjouksen voi allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lainan tilille saaminen riippuu pankista, mutta yleensä laina on käytettävissä jopa samana päivänä, viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Sortter lupaa antaa luotolle parhaan koron takuun eli jos löydät lainan heidän kumppaneiltaan edullisemmin jotain muuta kautta, he hyvittävät lainojen hintaerotuksen. Tällä hetkellä voit vertailla Sortterin kautta niin kulutusluotot, vakuudettomat lainat sekä joustoluotot. Palvelu on täysin maksuton.

Pankit ja rahoituslaitokset antavat aina henkilökohtaisen tarjouksen Sortterin kautta hakemuksen jättäneille asiakkaille. Hinnat ovat usein edullisempia kuin suoraan hotellista varattaessa, samoin kuin hotellien varaussivustoilla. Tämä siksi, että pankit ja rahoituslaitokset saavat Sortterin kautta uusia asiakkaita, jolloin Sortter voi neuvotella hintoja alaspäin kuluttajan puolesta.

Sortterin kautta voi hakea kulutusluottoa, mikäli on vähintään 20-vuotias Suomessa asuva henkilö, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ilman maksuhäiriömerkintöjä. Joillain pankeilla voi olla lainanhakijan suhteen edellä mainittuja tiukemmat ehdot, mutta Sortter toimittaa hakemuksen niihin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin, joiden luotonantokriteerit vastaavat hakijan tilannetta.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top