Yritysluotto

Kasvurahoitus.fi (B2B)
Lainan määrä
2000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
24 kk

Front Kasvurahoitus on erittäin kilpailukykyinen yrityslainapalvelu, joka myöntää yritysrahoitusta nopealla aikataululla 2000-100000 €. Front Kasvurahoitus erottuu edukseen kilpailukykyisen rahoitustarjouksen lisäksi rahoituksen nopeudella, joustavuudella ja erinomaisella asiakaspalvelullaan.

Capital Box
Lainan määrä
2000-250000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
24 kk

Ymmärrämme, että liiketoimintasi kehittyy nopeasti ja perinteinen pankkirahoitus ei ole aina ulottuvillasi tai vastaa tarpeisiisi riittävän nopeasti. Loimme Capitalboxin tarjotaksemme pienyrityksille käyttöpääomaa silloin, kun tarve on suurimmillaan. Capitalbox toimii Helsingissä ja Tukholmassa. Keskitymme 100-prosenttisesti auttamaan pienyrityksiä niiden rahoitustarpeissa.

Ymmärrämme, että liiketoimintasi kehittyy nopeasti ja perinteinen pankkirahoitus ei ole aina ulottuvillasi tai vastaa tarpeisiisi riittävän nopeasti. Loimme Capitalboxin tarjotaksemme pienyrityksille käyttöpääomaa silloin, kun tarve on suurimmillaan.

Käyttämällä huipputeknologiaa ja korkeakoulutettuja laina-asiantuntijoita, voimme hyväksyä yrityslainoja nopeammin ja useammin - ilman vakuuksia, haastatteluja tai paperitöitä.

Businesscredit.fi
Lainan määrä
1000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
12 kk

BusinessCredit tarjoaa lainaa 1 000–100 000 € tarpeesi mukaan 1–12 kuukauden maksuajalla. Palvelumme sopii erinomaisesti pienyrityksille, jotka tarvitsevat joustoa yrityksen muuttuvissa taloudellisissa haasteissa, tai esimerkiksi hyvän liikeidean nopeaan rahoittamiseen.

Yritysluotto.fi
Lainan määrä
3000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
12 kk

Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–12 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.

CrediNord.com yrityslaina (B2B)
Lainan määrä
1-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
18 kk

CrediNord tarjoaa yrityslainaa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 100.000 €. Yrittäjän aika on kallista. Siksi CrediNord tarjoaa lainaa nopeasti ja mutkattomasti. Alan suoraselkäisimpänä toimijana lupaamme: hakemus minuutissa – tarjous tunnissa.

Finrahoitus.fi (B2B)
Lainan määrä
2000-10000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
24 kk

FIN Yritysrahoitus myöntää yrityksille 2.000 - 10.000 euroa lainaa joustavalla 6-24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Yrityslainaa on helppo hakea verkkohakemuksella, sillä emme edellytä tilinpäätöksen tai muiden liitteiden toimittamista.

Qred FI (B2B)
Lainan määrä
1000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
18 kk

Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 100.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.

Emme peri avaus- tai ylläpitomaksua emmekä muitakaan piilokuluja. Yrittäjä maksaa vain kiinteät kuukausikulut ja vain niiltä kuukausilta, kun hänellä on ollut laina käytössään.

Nopea hakemus, jonka täyttäminen vie minuutin. Me lupaamme tarjouksen tunnissa.

Lainaa yritykselle ilman vakuuksia

Yritystoiminnassa on välillä vaiheita, jolloin lisärahoitukselle on tarvetta. Se voi johtua nopeasta kasvusta, väliaikaisesta kassavajeesta tai siitä, että omat asiakkaat eivät maksa ajoissa laskuja. Kun yritys tarvitsee tällaisissa tilanteissa lainaa, niin sitä yleensä tarvitaan melko nopeasti. Pankit ovat erittäin varovaisia tarjoamaan lainaa silloin, kun yrityksen taloustilanne ei ole vakaa. Tämän takia pankkilainaa yritykselle kannattaa hakea silloin, kun rahaa on reilusti tilillä. Lisäksi pankit vaativat aina jonkinlaisen vakuuden lainalle ja usein he pyytävät yrittäjän asuntoa lainan vakuudeksi. Siihen ei kannata suostua, koska 90 % yrityksistä ei ole 5 vuotta pidenpään toiminnassa, niin silloin omaa kotia ei kannata asettaa niin suureen varaan. Tämä pankkien toiminta kuulostaa tietysti oudolta ja sitä se oikeasti onkin. Pankit eivät ole paras paikka hakea lyhytaikaista lainaa yritykselle. 

Onneksi markkinoille on tullut myös yksityisiä rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat yrityksille lainaa ilman vakuuksia. Yrityslainan korko on luonnollisesti hieman korkeampi, mutta sitä maksaa ihan mielellään, kun vakuudeksi ei tarvitse laittaa omaa asuntoa tai muuta omaisuutta. Yritysluottojen korot ovat kuitenkin sen verran maltillisia, että usein tämä koron määrä pystytään siirtämään omiin hintoihin pienenä korotuksena.

Tässä alla on lista eri yritysluottovaihtoehdoista ja me vertailemme näitä luottoja ja lainoja puolueettomasti, koska emme itse tarjoa mitään lainoja yrityksille tai yksityisille. Tutustu rauhassa taulukon eri lainavaihtoehtoihin.

Vertaile yrityslainoja ja yritysluottoja helposti

Vakuudeton yrityslaina tarkoittaa usein sitä, ettei lainaa varten tarvita reaalivakuuksia vaikkapa omistetun kiinteistön tai asiakirjan muodossa. Rahoitusta varten tarvitaan kuitenkin lähes poikkeuksetta jonkinlainen vakuus, ja yleensä luottojen vakuutena toimii omavelkainen takaus tai henkilötakaus.

Reaalivakuudetonta yritysluottoa haetaan monesti esimerkiksi silloin, kun yritys ei saa pankista lainaa johtuen puuttuvista reaalivakuuksista tai sitten se ei täytä pankin muita vaatimuksia. Yritys voi myös tarvita lainaa nopeasti ja rahojen olisikin oltava tilillä muutaman pankkipäivän päästä. Yritykseltä on voitu evätä pankista tarpeeksi suuri laina ja se tarvitsee lisärahoitusta jo myönnetyn pankkilainan lisäksi.  

Vaikka yrityksellä olisikin kaikki pankkilainaa varten tarvittavat vakuudet, saattaa pankin kanssa käytävä lainaneuvottelu vaatia laajoja taustaselvittelyitä ja lisäksi monta käyntiä pankkikonttorilla. Sen lisäksi, ettei pankkilainaa välttämättä saa nopeasti käyttöön, ei rahoitusta ehkä myönnetä tarpeeksi ja siksi reaalivakuudettomia yritysluottoja hyödynnetään monesti täydennyksenä pankista saadun vakuuden vaativan yritysrahoituksen lisäksi. 

Koska ilman reaalivakuuksia myönnettävän lainan saa käyttöönsä tosi nopeasti, haetaan monesti vakuudetonta rahoitusta myös ihan arkisiin tilanteisiin, ja silloin kun halutaan, että rahoitus on käytettävissä yrityksen tarpeen mukaan joustavasti.

Tällainen vakuudeton yrityslaina voi hyödyttää yritystä silloin kun liiketoiminta on sesonkipainotteista ja siitä johtuen kassavaihtelua pitää tasata lisärahoituksella, asiakkaiden maksuajat ovat pitkiä ja tilapäistä kassavajetta on paikattava, tulee odottamattomia kustannuksia eli  vaikkapa liiketoiminnan kannalta oleellisia laitteita tai ajoneuvoja rikkoutuu tai sitten liiketoimintaa halutaan laajentaa ja on tehtävä uusia investointeja. 

Reaalivakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää, jos yritys täyttää lainanmyöntäjän asettamat vaatimukset. Vaatimukset saattavat vaihdella hieman rahoitusyhtiöstä tai pankista riippuen, mutta yleisesti ottaen lainaa hakevan yrityksen tulee täyttää ainakin nämä kriteerit: yritys on rekisteröity Suomeen, yrityksellä on pankkitili Suomessa, yritys on toiminut jo vähintään muutaman kuukauden ajan ja sillä on kassavirtaa ja yrityksellä eikä myöskään sen omistajilla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Miten nopeasti voin saada yrityslainan?

Kun haet yrityslainaa sivuiltamme löytyvistä yrityksistä, niin tulet saamaan lainapäätöksen todella nopeasti. Normaalisti lainapäätöksen saaminen pankista voi kestää 1-2 viikkoa ja he vaativat usein vakuuksia ja useampia takaajia lainoille.

Kokemuksia yrityslainoista

Useampi tuhat yrittäjää ovat ottaneet yrityslainaa yksityisten lainottajien kautta ja he ovat olleet tyytyväisiä palveluun. Miksi vakuudettomat yrityslainat ovat niin suosittuja?

- Lainapäätös ja rahat tulevat tilille nopeasti.​

-Lainaan ei vaadita vakuuksia.​

Uuden yrityksen rahoitus

Usein uusien yritysten on erittäin vaikea saada lainaa ja se on useimmin juuri se hetki, jolloin suurimmat investoinnit on tehtävä. Vanhanaikaiset instituutiot eivät oikein taivu tähän ajatteluun, mutta onneksi nykyisin on olemassa yksityisiä rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat yrityslainaa ja -luottoa myös tuoreille yrityksille.

Katso lainavertailumme ja valitse yrityksellesi sopivin yrityslaina, tai hae lainaa vaikka useammasta paikasta.

Yrityksen rahoitus

Yrityksen niin kuin yksityishenkilön on myös mahdollista saada laina ilman vakuuksia. Yrityksen perustamisvaiheessa olet varmasti törmännyt Finnveran yrityslainaan ja siihen mahdollisesti saatavaan valtiontakaukseen. Se on usein kuitenkin monimutkainen ja pitkä prosessi, eikä lainalupaus ole 100 % varma sitä kautta. 

Yksityisomistuksessa olevat rahoituslaitokset ovat kuitenkin tarttuneet tähän mahdollisuuteen tarjota lainaa yritykselle ilman, että yrittäjällä tarvitsee olla vakuuksia. Tällaista “riskilainaa” on mahdollista saada muutamilta eri toimijoilta ja tällä sivulla olevasta vertailusta voit katsoa minkä yrityksen tarjoama yritysluotto sopisi sinun yrityksellesi parhaiten. 

Yritysrahoituksen erilaiset käyttökohteet

Yritykset voivat tarvita rahoitusta moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Olipa tarpeena sitten liiketoiminnan kehittäminen, uusien koneiden hankinta tuotantoon tai esimerkiksi omistusjärjestelyt, ulkopuolisen rahoituksen saaminen on ensiarvoisen tärkeää yrityksen sujuvan toiminnan kannalta.

Rahoitusratkaisu saattaa riippua siitä, minkäkokoisesta yrityksestä on kyse, minkä suuruiselle rahoitukselle on tarvetta ja mikä on rahoituksen kohde. 

Tällaisia yritysrahoituksen käyttökohteita voivat olla:

Pääsääntöisesti mikä tahansa yritys voi saada rahoitusta LähiTapiolan kautta. Yrityksen tai yrityksen omistajien taloustilanne saattaa vaikuttaa rahoituspäätökseen. Jokainen rahoitustapaus on kuitenkin yksilöllinen. Päätoimisella pankillasi ei ole vaikutusta rahoituksen saantiin.

Yrityslaina

Yrityslaina on laina, jota lyhennetään joka kuukausi ja joka myönnetään yrityksen toiminnan rahoittamiseen. Yrityslaina toimii samalla periaatteella kuin yksityishenkilönkin laina, tässä vain käyttötarkoitus on eri. Yrityslainaa voi hakea mikä tahansa jo toiminnassa oleva yritys tai perustettava yritys.

Kaikki yritysmuodot ovat kelvollisia hakemaan yrityslainaa, eli niin osakeyhtiö, toiminimi, avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiökin voivat yrityslainaa hakea.

Yrityslaina on monelle yritykselle sopivin rahoitusratkaisu, sillä sitä on monesti helppo ja nopea hakea ja sitä on saatavilla niin pieneen kuin myös suurempaankin rahoitustarpeeseen.

Lisäksi vakuudelliseen yrityslainaan verrattuna yrityslainaa myönnetään usein vähäisemmin perustein, joten rahoitusta voi saada myös silloin, kun yrityksellä ei ole reaalivakuuksia käytettävissä, tai kun haet joustavaa luottoa lyhytaikaiseen tai äkilliseen rahoitustarpeeseen. 

Yrityslainoja myöntävät niin pankit kuin rahoitusyhtiötkin. Suuria yrityslainoja myöntävät pankit voivat usein tarjota lainaa pienemmällä marginaalilla ja edullisemmilla koroilla, mutta toisaalta myös pankkien luottokriteerit ovat paljon tiukemmat.

Pankista haettavaan yrityslainaan vaaditaan yleensä myös jonkinlaisia vakuuksia, mikä pienentää pankin riskejä ja vaikuttaa korkojen sekä kulujen tasoon. Tämä voi kuitenkin olla yrittäjälle ja yritykselle vähemmän joustava rahoitustapa.

Kun yrityslaina myönnetään, sen yhteydessä sovitaan maksusuunnitelma. Pankkien myöntävät yrityslainat vaihtelevat muutamista tuhansista useisiin miljooniin euroihin.

Rahoitusyhtiöiden myöntämät yrityslainat ovat huomattavasti pienemmät ja ne yleensä vaihtelevakin 3 000 – 300 000 euron välillä. Joukkorahoituksella summat voivat olla myös tätä suurempia.

Yrityslainoja on runsaasti tarjolla ja ne eroavat toisistaan paitsi tietty hinnoittelun niin myös takaisinmaksuajan ja maksusuunnitelman osalta. Lainarahasta maksetaan aina lainanantajalle korvaus, eli käytännössä yritys siis maksaa siitä, että lainanantaja lainaa yritykselle rahaa käyttöön tietyksi ajaksi.

Näin siis laina-aika vaikuttaa lainan hintaan, samoin lainasumma. Kannattaa siis arvioida yrityksen lainantarve ja laskea, miten eri summat ja laina-ajat vaikuttavat luoton kustannuksiin ja lopulliseen hintaan. Ehkä kannattaisikin ottaa kerralla hieman suurempi laina tai valita limiittimuotoinen yrityslaina, jota voi käyttää aina tarpeen mukaisesti. 

 Yrityslaina sopii erinomaisesti sellaiselle yritykselle, joka haluaa yksinkertaisen kertalainan, jota maksetaan takaisin maksusuunnitelman mukaisesti. Tämä voi joissakin tapauksissa auttaa hallitsemaan velkaantumisastetta, ja kun on tiedossa tarkat lainan kuukausittaiset lyhennykset, ne takaavat myös eräänlaisen kontrollin.

Yrityslaina sopiikin erityisen hyvin toiminnan käynnistämiseen ja sellaisiin tilanteisiin, joissa yritys tarvitsee suurempaa pääomaa yrityksen kasvuun. Yrityslainan tiukka maksusuunnitelma voi auttaa myös yrityksen riskienhallinnassa. Toisaalta yrityslaina ei tarjoa joustavuutta pitkän aikavälin rahoitustarpeeseen.

Yrityslainojen hinnoittelutavoissa on myös suuria eroja ja näin ollen lainojen hinnat eivät ole suoraan vertailukelpoisia keskenään. Osa yrityslainaa myöntävistä yrityksistä tarjoaa yritykselle lainaa korottomasti pelkällä kuukausikululla, ja toiset erittelevät kaikki lainan kustannukset.

Hinnoitteluun onkin syytä perehtyä tarkemmin, jotta todelliset kustannukset paljastuvat usein hyvin yksinkertaistetun koron tai kuukausikulun takaa. 

Yrityslainan korko

Yrityslainan korko ilmoitetaan yleensä joko vuosikorkona tai kuukausikorkona. Korko on sidottu joko lainan alkuperäiseen pääomaan koko laina-ajaksi tai käytössä olevaan lainasummaan, jolloin koron määrä ja osuus pienenevät sitä mukaa, kun maksuaika etenee. Korkoa katsellessa kannattaakin kiinnittää huomiota koron määräytymiseen.

Kuukausikorko voi vaikuttaa pienemmältä kuin mitä se todellisuudessa onkaan. Sellainen laina, jossa korkoa maksetaan alkuperäisen pääoman mukaan, tulee loppupeleissä kalliimmaksi kuin laina, jossa korkoa maksetaan vain käytössä olevasta lainasta.

Jotta yrityslainoja voi vertailla keskenään, on syytä ensin muuntaa korot samaan muotoon. Laske siis kuukausikorosta vuosikorko ja katso korkokustannuksia kokonaisuutena, eli millainen kustannus koroista lopulta muodostuu.

Tämä on varsin käyttökelpoinen summa, kun vertailet lainanantajia ja heidän rahoituspalveluidensa korkoja. Muista edelleen myös huomioida yritysluoton muut kulut.

Jos rahantarve ei ole sellainen, että sitä on saatava välittömästi, on erittäin kannattavaa pyytää tarjousta usealta eri lainanantajalta, jolloin sinulle jää aikaa tutkailla ja vertailla luottojen kuluja kaikessa rauhassa. Näin pääset valitsemaan sellaisen lainan, joka on yrityksellesi paras, ja jonka saat pienillä kuluilla ja joustavilla ehdoilla.

Lainan korkoihin vaikuttaa erittäin paljon yrityksen maksukyky ja myöntääkö lainan pankki vai rahoitusyhtiö. Jos yrityksellä on erittäin hyvä maksukyky, se saattaa saada pankilta yrityslainan hyvinkin edullisesti, jopa marginaalikorolla.

Rahoitusyhtiöiden yrityslainojen korot vaihtelevat todella paljon riippuen siitä, millainen lainaa hakevan yrityksen taloustilanne on. Pienyrityksille korko voi olla jopa 50%.

Vieritä ylös