Bank Norwegian kokemuksia ja perustietoa 2024

Melkein jokainen, joka tarvitsee rahaa lainaksi, arvostaa helppoutta. Netistä onkin kaikkein helpointa lähteä liikkeelle. Bank Norwegian on tuonut markkinoille digitaalisen kulutusluoton, jota voi kuka tahansa hakea ilmaiseksi ja hakemisesta on tehty todella helppoa, joten monet hakevat heiltä lainaa. 

Mikä on Bank Norwegian?

Bank Norwegian logo

Bank Norwegian on monille tuttu lainantarjoaja, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2007 ja Suomessa vuonna 2015. Bank Norwegian tarjoaa lainaa ilman vakuuksia ja heillä on myös näppärä lentopisteluottokortti matkavakuutuksella. CashPoints -lentopisteitä voi käyttää yhtiön lentojen ostamiseen. 

Bank Norwegian on ollut suosittu lainanmyöntäjä, ja yrityksen lainaehdot ovatkin markkinoiden parhaimpia. Se toimii ainoastaan netissä, eikä sillä ole lainkaan fyysisiä konttoreita. Asiakaspalvelua on kuitenkin saatavilla suomenkielisenä. Luottokortin ja säästötilimahdollisuuden lisäksi Bank Norwegian tarjoaa lainoja aina 60 000 euroon asti. 

Perustietoja Bank Norwegianista

Bank Norwegianin tarjoamat lainat

Bank Norwegianilta on helppo saada pankkilainaa erilaisiin tarkoituksiin, kuten vaikkapa autolaina uuden auton ostamiseen, remonttilaina kodin tai mökin korjaamiseen, kertalaina vaikka lomareissuun tai joustava laina yllättäviin menoihin. Mahdollista on hakea myös yhdistelmälaina, jos sellaiselle on tarvetta. 

Joten mikäli sinulla on jo otettuna vaikka useampi pikaluotto tai luottokortti- ja osamaksulaskuja, ei tarvitse tuskailla monen laskun kanssa, vaan voit yhdistää kaikki lainat yhdeksi halvemmaksi lainaksi. Ja mikä parasta, tämä lainojen yhdistäminen ei maksa sinulle mitään. 

Pienituloisena voi parantaa luottoluokitusta hakemalla lainaa yhteishakijan kanssa. Tuloista riippumatta jokaisen kannattaakin hakea lainaa yhdessä vaikka puolison tai jonkun sukulaisen kanssa. Luottoluokitukseen vaikuttavat paitsi tulot, niin myös asumismuoto, vanhat velat ja työsuhteen luonne. Vakituisessa työsuhteessa olevan luottoluokitus on monesti parempi kuin osa-aikatyötä tekevän.

Pitäisikö Bank Norwegianin laina kilpailuttaa?

Bank Norwegianilla on myös mahdollisuus vanhan lainan uudestaan kilpailuttamiselle. Tämä maksuton toimenpide onkin erittäin kannattavaa, mutta lainan uudelleenkilpailutusta ei tapahdu kovinkaan usein kulutusluottojen kohdalla. Asuntolainoja suomalaiset kyllä kilpailuttavat, joten miksei sitten myös kulutusluottoa.

Mikäli sinulla siis on vanha ja kalliskulutusluotto, autolaina tai remonttilaina, on syytä kokeilla, jos sinun olisi mahdollista saada parempi tarjous. Lainan kilpailuttaminen on aina kannattavaa, olipa kyseessä uusi tai vanha laina. 

Mitä Bank Norwegian vaatii lainanhakijalta?

Bank Norwegianin lainan hakemiseen ei tarvita muuta kuin nettiyhteys ja pankkitunnukset. Sitä voi siis hakea vaikka liikkeellä ollessaan. Bank Norwegian saattaa vaatia liitteeksi tulotodistusta, mutta senkin voi lähettää sähköpostitse.  

Jos olet luoton saantikelpoinen, saat tiedon lainahakemuksen hyväksymisestä välittömästi ja rahat tilille 1-2 arkipäivässä. 

Millaisia kokemuksia Bank Norwegianista on?

Kokemukset Bank Norwegianin säästötilistä

Bank Norwegianin säästötili takaa säästöille yhden markkinoiden parhaista koroista. Tilin avaaminen on maksutonta, eikä tilillä ole nostorajoituksia tai minimitalletusta. Säästötiliä voi hallinnoida näppärästi netissä sekä mobiilisovelluksella. Tilin avaus sujuu varsin helposti pankkitunnuksilla. 

Säästötilin varat kuuluvat Norjan valtion talletussuojan alaisuuteen, joten talletus on todella turvallista. Mahdollisen konkurssin sattuessa talletukset korvataan takuurahaston varoista tiettyyn summaan asti. Säästötilin korko on pääomatuloa, joten siitä tulee maksaa 30 prosentin pääomavero. Bank Norwegian ilmoittaa automaattisesti verottajalle tilillä olevat varat sekä niistä maksetun koron.

Koska Bank Norwegianin säästötili on omasta pankista erillinen tili, sinne on helppo laittaa puskurirahaa kasvamaan. Säästötiliin ei voi liittää korttia, joten rahat on siirrettävä tilisiirrolla, jos ne haluaa käyttää. 

Bank Norwegian sovellus

Bank Norwegianin mobiilisovellus on monipuolinen, selkeä ja käyttäjäystävällinen. Se onkin todella suosittu. Kaikki Bank Norwegianin tuotteet toimivat myös mobiilisovelluksessa, eli laina, luottokortti sekä säästötili. Mobiilisovelluksen aktivointiin tarvitset pankkitunnukset. Voit valita, haluatko kirjautua sisään keksimälläsi koodilla vai sormenjälkitunnistimella. Sovelluksen voi ladata käyttöönsä älypuhelimeen tai tabletille ja se toimii niin Android-puhelimissa kuin iOS-laitteissakin. 

Bank Norwegianin taustalla toimiva yritys

Ruotsalainen Nordax Bank AB on toiminut Bank Norwegianin ainoana omistajana 3.11.2021 lähtien. Bank Norwegianin toimintaa valvoo Norjan Finanstilsynet. Talletukset taas kuuluvat norjalaisen Bankenes sikringsfondin talletussuojan piiriin. Pankin tavoitteena onkin tarjota käyttäjäystävällisiä ja digitaalisia pankkipalveluita.

Usein kysytyt kysymykset

Kyllä, lainan hakeminen on erittäin vaivatonta, sillä se tapahtuu kokonaan netin välityksellä. Laina on vakuudetonta ja mikäli jotain liitteitä tarvitaan, nekin voi lähettää sähköpostin välityksellä.

Ruotsalainen Nordax Bank AB on toiminut Bank Norwegianin ainoana omistajana marraskuusta 2021 lähtien.

Lainojen korko alkaa vain 4,99 prosentista ja se on maksimissaan 14,99 %. Tämä riippuu kuitenkin hakijan tulotasosta, kannattaakin hakea lainaa yhdessä kaverin tai puolison kanssa, sillä näin voi parantaa lainansaantimahdollisuutta ja saada jopa lainan pienimmillä kuluilla. Bank Norwegianilla on lainalaskuri, jonka avulla saa selville, paljonko oman lainan korko on. Jokaisen kohdalla korko on siis hieman erilainen, sillä se riippuu muutamista seikoista.

Kaikki 23-vuotiaat suomalaiset tai vähintään Suomessa 36 kuukautta asuneet voivat hakea Norwegianin luottoa. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla ja lisäksi hakijoiden luottokelpoisuus tarkistetaan vielä erikseen kartoituksen avulla.

Hakemiseen tarvitaan nettipankkitunnukset, joilla henkilöllisyys on helppoa ja turvallisesta todistaa, ilman pelkoa väärinkäytöksistä. Luotonhakijan osoite pitää olla Suomessa, jotta lainan saaminen on mahdollista.

Lainan hakijalla tulee olla lisäksi säännölliset tulot. Lainansaantimahdollisuuksia on mahdollista parantaa hakemalla lainaa yhteishakijan kanssa. Näin myös korkoa voi saada rinnakkaishakijan kanssa laskettua alaspäin.

Saatat pitää myös näistä:

Scroll to Top