Joustava laina

Joustava laina eroaa tavallisesta pankkilainasta, sillä se muuntuu juuri sinun tarpeeseesi, kuten vaikka silloin kun jokin kodinkone menee rikki tai tapahtuu jotain muuta yllättävää. Yleensä tällaiset tapahtuvat juuri silloin, kun tilipäivään on vielä aikaa tai on muuten puutetta ylimääräisestä rahasta. Joustavan lainan ominaisuuksiin kuuluu, että voit nostaa lainaa niin kauan kuin lainaa on käytettävissä. Joustavan lainan luottoraja on siis sinun käytössäsi niin kauan kuin itse haluat ja lainasopimus on jatkuva. 

Joustoluotolla voit rahoittaa vaivattomasti ja nopeasti kaikki tavallisen arjen menosi sekä vielä toteutumattomat projektisi. Joustava laina on loistava ratkaisu kun tarvitset rahaa ylimääräisiin menoihin, kuten vaikkapa auton tai rikkoutuneen kodinkoneen korjaukseen. Voit rahoittaa sillä myös henkilökohtaisia unelmiasi, kuten vaikka uuden pelikoneen hankinnan tai upean ulkomaan matkan.

Joustava laina on nykyaikainen ja nopea laina sinulle, joka olet kulutusluoton tarpeessa. Se sisältääkin monia hyviä etuja tavalliseen kerralla nostettavaan lainaan verrattuna. 

Joustava laina pelastaa arjen

Elämässä voi tapahtua yllättäviäkin tilanteita, jolloin tarvitaan rahaa heti. Tällöin arjen avuksi rientää joustava laina, jota voit hakea verkossa ilman erillistä avausmaksua. Juuri sinulle parhaan lainan löydät vertailemalla eri lainanantajien myöntämiä lainoja netissä. 

Joustavasta lainasta apua taloudelliseen tilanteeseen

Joustava laina mahdollistaa luoton käyttämisen monessa erilaisessa tilanteessa. Voit siis toteuttaa omia unelmiasi ilman, että joudut taloudellisesti pulaan. Se onkin monesti varsinainen pelastava enkeli. 

Joustavan lainan valitseminen

Koska et tarvitse vakuuksia tai takaajia joustavaa lainaa hakiessasi, tämän ansiosta lainahakuprosessi nopeutuu huomattavasti, sillä et tarvitse etukäteen varattua neuvotteluaikaa pankkiin vakuuksien ja takaajien selvittämistä varten. 

Joustoluoton toimintaperiaate

Joustava laina on suunniteltu sellaiseksi, että sen hakeminen on niin joustavaa ja helppoa kuin mahdollista. Lainahakemus on sähköinen eikä sinun tarvitse liittää hakemukseesi mitään erillisiä paperisia todistuksia. Joustavaa lainaa saat myös ilman vakuuksia, joten se on käytössäsi helposti ja varsin ripeälläkin aikataululla jos tarve niin vaatii.

Lainahakemuksen täyttäminen netissä vie vain muutaman minuutin ja lainapäätöksen saat saman tien. Kun saat myönteisen lainapäätöksen, vakuudeton joustoluotto on heti käytettävissäsi ja voit nostaa ensimmäisen rahasumman välittömästi omalta joustoluotoltasi tilillesi.

Joustoluotto on siis kuten nimikin jo sanoo: joustava laina. Tämä tarkoittaa sitä, että laina myönnetään haluamallesi summalle ja voit nostaa lainaa käyttöösi sen mukaan kun tarpeesi vaatii. Lisäksi joustavan lainan takaisinmaksusuunnitelmakin on joustava ja voit muuttaa kuukausierää vastaamaan omaa maksuvaraasi. Voit itse valita sinulle sopivan eräpäivän ja erät maksat joka kuukausi tasaerissä. 

Usein kysytyt kysymykset

Joustava laina – mikä se on?

Joustava laina on jatkuva luotto, joka tarjoaa sinulle edullisen koron, maltilliset kuukausierät ja todella joustavat maksuehdot. 

Jatkuvaa luottoa voit nostaa juuri sellaisen määrän kuin haluat ja maksaa sitä takaisin silloin kun se sinulle sopii. Voit siis lyhentää lainaa oman suunnitelmasi mukaisesti ja nostaa takaisin tilillesi jo maksamaasi luottoa uudelleen. 

Joustoluotossa päätät itse luoton lyhennystahdin, sillä varsinaista kiinteää laina-aikaa ei tällä luotolla ole. Maksat vain kuukausittain laskulla näkyvän vähimmäissumman ja näin luottosi tulee maksetuksi haluamassasi ajassa. 

Joustoluotto toimii siis ikään kuin eräänlaisena rahastona, josta voit nostaa käyttöösi lisää luottoa aina silloin kun tarve niin vaatii, eikä sinun ei tarvitse hakea uudelleen lainaa joka kerta kun tarvitset lisää luottoa. 

Sen voidaan ajatella olevan myös ikään kuin virtuaalinen luottokortti, koska se mahdollistaa uuden lainan nostamisen tilille myöhemmässä vaiheessa. 

Onko joustavalla lainalla ylärajaa?

Voit saada joustavaa lainaa minkälaisen summan tahansa 100 euron ja 50 000 euron välillä, ja voit lyhentää sitä oman maksukykysi mukaisesti sekä lisäksi voit siirtää luottoa tilillesi saamasi limiitin mukaisesti. Vaikka saisitkin luottoa isohkon summan, sinun ei ole mikään pakko käyttää sitä kerralla, vaan voit tehdä tilisiirtoja oman tarpeesi mukaisesti. 

Oletko yrittäjä? Katso täältä yritysluotto vertailu ja löydä paras laina.

Joustava laina jäi saamatta, miksi?

Luotonmyöntäjä tekee aina luottopäätöksen, joten tarkkaa syytä hakemuksen hylkäämiselle emme voi tietää. Voitkin tiedustella asiaa suoraan luotonantajalta, kun haluat tietä tarkan syyn saamallesi kielteiselle päätökselle.

Lainapäätös perustuukin aina kokonaisvaltaiseen arviointiin. Luotonmyöntäjä arvioi hakemuksen perusteella hakijan maksukykyä eli voidaanko laina maksaa sovitusti takaisin. Tähän arvioon vaikuttavat esimerkiksi tulosi sekä menosi, ja oletko vakituisessa vai määräaikaisessa työsuhteessa sekä millaisia velkoja sinulla on jo ennestään olemassa. 

Jos taloudellinen tilanteesi paranee, voit hakea joustaa lainaa myöhemmin uudelleen. Toinen hyvä kikka on lisätä rinnakkaishakija hakemukselle, sillä tämä saattaa parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi myönteiseen lainapäätökseen. 

Yleisin syy hylätylle päätökselle ovat kuitenkin sellaiset luottotiedot, joissa on maksuhäiriömerkintöjä. Tämä seikka kun kertoo lainanmyöntäjälle karua kieltään siitä, että aiemminkaan laskuja ei ole maksettu sovitusti. 

Tärkeää on myös, että tulosi ovat oikeassa suhteessa menoihin. Luotonmyöntäjän pitää kuitenkin varmistua siitä, että sinulla todella on myös varaa maksaa hakemasi luotto takaisin. Tarkoitus ei missään nimessä ole, että joudut isoihin taloudellisiin vaikeuksiin kun laina pitäisi maksaa takaisin.  

Edullisimman joustolainan löytäminen

Joustava laina on ehdottomasti aina hyvä kilpailuttaa, koska pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä on isojakin eroja niin lainaehdoissa, koroissa kuin muissakin kuluissa. 

Joustolainan vertailussa on syytä kiinnittää huomiota niin nostopalkkioon kuin nimelliskorkoonkin. Nämä ovat ratkaisevassa asemassa kun tarkastellaan millaiseksi lainasi lopulta muodostuu, onko se edullinen vai kallis. Tämä riippuu siitä oletko hakemassa pientä ja nopeaa lainaa vai hieman suurempaa rahoitusta. 

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mikäli lainantarpeesi on tilapäinen, kannattaa suosia korkeampaa korkoa ja pienempää nostopalkkiota. Ei kannata valita sellaista lainaa, johon sisältyy lisäksi jonkinlaisia kiinteitä kuluja, kuten vaikkapa yli viiden euron laskutuspalkkio. 

Pidempiaikaiseen lainatarpeeseen on suositeltavaa valita matala korko ja mahdollisimman pieni nostopalkkio.

Lyhennysvapaan mahdollisuus joustavalle lainalle

Vaihtelee paljon eri pankkien sekä rahoituslaitosten välillä, millainen mahdollisuus joustavaan lainaan on saada lyhennysvapaata. Useimmat luotonmyöntäjät tarjoavat kuitenkin mahdollisuutta lyhennysvapaaseen. Useimmiten sitä myönnetään joko yhdelle tai kahdelle kuukaudelle vuodessa.

 Luotonmyöntäjän omista säännöistä ja ehdoista saat selville myös lyhennysvapaan ehdot. Voi olla, että lyhennysvapaita ei myönnetä peräkkäisille kuukausille tms. 

Millainen korko joustavassa lainassa on?

Hakiessasi joustavaa lainaa palvelumme kautta, saat vertailuun tarjoukset kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Joustavan lainan koron määräytyminen perustuu eri pankkien ja luotonantajien omiin luottoluokituksiin. 

Jokaisella pankilla on oma sisäinen riskinarviointinsa ja he käsittelevät hakemukset itsenäisesti, ja he määrittävät joustavalle lainalle koron tämän perusteella. 

Useimmiten joustoluoton nimelliskorko sijoittuu välille 4,90–19,9 %. Tämän koron lisäksi pankit ja rahoituslaitokset perivät usein joustavasta lainasta avaus- ja tilinhoitomaksuja. 

Todellinen vuosikorko muodostuu yhteensä näistä kuluista sekä luoton nimelliskorosta. Lopullinen korko lasketaan mukaan omaan luottopäätökseesi ja sen voit selvittää lopullisesta luottotarjouksestasi. 

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että joustava laina myönnetään aina edullisemmilla ehdoilla, jos hakijan riskitaso on pienempi. Jos elämäntyylisi todetaan olevan vakaalla pohjalla, sinulle napsahtaa joustolaina heti paljon pienemmällä korolla. 

Mm. pitkäaikainen työsuhde saman työnantajan palveluksessa, kohtuulliset kuukausitulot, omistusasunto sekä perheellisyys voidaan katsoa lainan saamista puoltaviksi tekijöiksi. 

Joustavan lainan takaisinmaksu – miten se tapahtuu?

Joustavaa lainaa maksat takaisin aina kuukausittain ja saat jokaisesta laskusta aina selville minimisumman, jolla lainaa pitää maksaa takaisin. 

Voit toki maksaa lainan myös takaisin kerralla, jolloin se on jälleen kokonaan uudelleen käytettävissäsi. Riippuu pankista ja rahoituslaitoksesta, millainen minimilyhennyksen määrä on. Kannattaakin siis tarkistaa voimassa olevat tiedot omasta pankista tai rahoituslaitoksesta.

Sopiiko joustava laina kaikkiin tilanteisiin?

Voit hakea joustavaa lainaa monenlaiseen eri käyttötarkoitukseen, eikä tätä tarvitse ilmoittaa hakemuksessa luotonmyöntäjälle, se ei heitä kiinnosta. Joustavalla lainalla voit rahoittaa esimerkiksi omia menojasi, kuten lomamatkan tai voit käyttää sen yllättävien laskujen maksuun.

Voit myös käyttää sitä isompiin rahoituskohteisiin, kuten esimerkiksi kattoremonttiin. Koska joustavaa lainaa on mahdollista saada suuremmankin summan, voit ostaa sillä vaikka auton. Käyttökohteita on olemassa runsaasti, joten joustava laina on monessa mielessä sopiva monille erilaisille kuluttajille.

Joustava laina käy erinomaisesti vaikkapa remonttilainaksi ja jos siis toiveissasi on tehdä kotona keittiöremontti, voi olla hyvä päätyä hakemaan joustoluottoa. 

Jos haet isomman lainasumman, saat sillä jo paljon aikaiseksi, erityisesti jos teet huolellisen suunnittelutyön ja kilpailutat tarkasti niin tarvikkeet, kalusteet kuin mahdolliset remontintekijätkin. Joustava laina on siis sopiva vaihtoehto, kun tulee yllättävä tarve rahalle. 

Jokaiselle tulee varmasti jossain vaiheessa jonkinlaisia yllättäviä tilanteita, joihin ei ole ihan täysin osannut varautua. 

Tällaisia tilanteita voivat olla vaikkapa jos pesukone hajoaa yhtäkkiä tai rakas lemmikki yks kaks sairastuu. Tällaisessa tilanteessa rahaa pitää löytyä välittömästi ja sitä voidaan tarvita isojakin määriä. 

Onneksi joustavaa lainaa voi hakea verkossa nopeasti, joten rahapulaan on mahdollista saada apua nopeasti.

Kuka voi hakea joustolainaa?

Joustavaa lainaa voivat hakea kaikki yli 20-vuotiaat henkilöt, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja jotka ovat aiemmin hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Lainaa hakevan henkilön pitää olla pysyvästi Suomessa asuva ja hänellä tulee olla suomalainen henkilötunnus, suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset. 

Lisäksi hakijalta tarkistetaan automaattisesti luottotiedot, jotta varmistutaan, että ne ovat kunnossa ja siis hakijalla on valmiudet velan ongelmattomaan takaisinmaksuun. 

Kannattaako valita joustava laina vai luottokortti?

Vie useita pankkipäiviä aikaa hakea luottokorttia sekä vastaanottaa fyysinen pankkikortti. Siinä mielessä joustavan lainan hakeminen on parempi vaihtoehto, sillä se on heti käytettävissä ilman mitään pitkiä käsittelyaikoja. 

Saat siis oikeastaan niin halutessasi tarvitsemasi rahan heti käyttöösi kun olet saanut myönteisen lainapäätöksen. Joustoluotto toimii siis samalla periaatteella kuin luottokorttikin, eli voit siirtää rahaa tilillesi aina halutessasi, mutta sen käyttöön saaminen on huomattavasti vaivattomampaa.

Kertaus

Joustava laina on seuraavanlainen:

Scroll to Top