Sortter kokemuksia 2024 - 9 timanttista tärppiä

Sortter on kotimainen lainankilpailuttaja, jonka taustalla on samanniminen yritys nimeltä Sortter Oy. Yritys toimii Helsingistä käsin. Sortterin palvelussa voi kilpailuttaa vakuudettomia kulutusluottoja sekä yritysluottoja. Sivustolla voi myös vertailla mm. mobiililompakoita, sijoitussovelluksia, säästötilejä ja erilaisia luottokortteja keskenään. Kulutusluottojen kilpailutuksen lisäksi Sortterilla on tarjolla myös asuntolainojen joukkokilpailutusta.

Sortterilla ei ole asiakaspalvelupistettä, mutta palvelua on saatavilla niin puhelimitse, sähköpostilla tai chatin kautta. Käymme tässä artikkelissa läpi Sortter kokemuksia. 

Esittelyssä Sortter

Sortter logo 150

Sortter vertailee ja kilpailuttaa lainat puolestasi, se ei siis toimi kuten pankit ja rahoituslaitokset, eikä itse myönnä lainaa. Palvelussa voi kilpailuttaa lainahakemuksen jopa yli 20 rahoituslaitoksen ja pankin kanssa. Vaikka kilpailutatkin lainan Sortterin kautta, tämä ei vielä sido sinua mihinkään eikä siis ole pakko hyväksyä yhtään tarjotuista lainasopimuksista. 

Sortterin avulla voit säästää paljon aikaa sekä rahaa, sillä sinun ei itse tarvitse alkaa tekemään hakemuksia eri rahoituslaitoksille. Sortterille teet vain yhden hakemuksen, ja he etsivät sen perusteella sinulle edullisimman lainan pienellä korolla. Sortterin kautta kilpailutat siis vaikkapa erilaiset autolainat.

Sortter ei siis vaikuta siihen, voidaanko sinulle myöntää lainaa vai ei, sillä hakemus toimitetaan rahoituslaitoksille ja pankeille arvioitavaksi. Sortterilla kuitenkin on käytössä Parhaan koron takuu, eli he lupaavat tarjota parhaan koron kaikille lainatarjouksille, jotka on kilpailutettu heidän sivustonsa kautta. Sortter kokemuksia on runsaasti ja useimmat kokevat palvelun erittäin positiiviseksi ja luotettavaksi. 

Miksi hakisin lainaa Sortterin kautta?

Sortterin lainat ovat aina vakuudettomia, joten sinulla ei tarvitse olla ulkopuolista henkilötakaajaa tai omaisuusvakuutta. Sortterin välittämät kuluttajaluoto ovat suuruudeltaan 1 000 ja 60 000 euron välillä. Laina-ajaksi voi valita 1-15 vuotta. 

Sortterin kautta voi hakea myös max. 250 000 euron suuruisia yrityslainoja, näiden takaisinmaksuaika on korkeintaan 24 kk. Yrityslaina eroaakin siis haettavista kulutusluotoista niin koron kuin maksuajankin suhteen. 

Sortter pähkinänkuoressa

Mikäli kilpailutat lainasi, voit näin säästää huomattavan summan lainanhoitokulujen muodossa. Mitä edullisempi laina, sitä enemmän kuukausierä lyhentää itse lainapääomaa. Mikäli sinua kiinnostavat esimerkiksi  kryptovaluutat, sinulle jää rahaa sijoitettavaksi niihinkin. 

Lainatarjous kannattaa pyytää mahdollisimman monelta pankilta ja rahoituslaitokselta, sillä kymmenien luotonantajien kanssa lainasta neuvottelemisessa itsekseen kävisi jo työstä. Sortterin avulla saatkin jo muutamassa minuutissa tiedon, millaisen lainan ja mihin hintaan voisit miltäkin pankilta saada. 

Mitä Sortter vaatii lainan hakijalta?

Kokemuksia Bondoran palvelusta

Voi olla että joillakin Sortterin yhteistyökumppaneilla on joitakin tiukempia ehtoja kuin edellä mainitut. Rahoituslaitoksella voi olla ehtona, että lainaa myönnetään vain yli 23-vuotiaille tai hakijalla pitää olla tietyn euromäärän vuositulot, ennen kuin lainahakemus hyväksytään. Sortter seuloo sinulle sopivimmat pankit ja rahoituslaitokset, joiden hakemusehdot täytät. Sinun hakemuksesi kilpailutetaan näiden lainanmyöntäjien kesken. 

Miten lainahakemus ja vertailu tehdään?

Löydät helposti Sortterin lainahakemuslomakkeen sivuston yläosasta. Lomakkeen täyttäminen sujuu vaivattomasti, koska voit valita sopivat vaihtoehdot lomakkeen vaihtoehdoista. Hakemuksessa sinulta kysytään luonnollisesti henkilötiedot ja niiden lisäksi mm. lainan käyttötarkoitus, työsuhteen alkamisajankohta sekä palkkataso, annatko suostumuksen Asiakastieto Oy:n kyselyjärjestelmän mukaiseen tietojen luovutukseen (jotta voit saada parempia lainatarjouksia) sekä oletko pyytänyt muita lainatarjouksia viimeisen kahden viikon aikana.

Valitse haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika. Tiedot lähetettyäsi Sortterin yhteistyökumppanit tekevät sinulle sopivan lainatarjouksen. Saat lainatarjoukset saman tien sähköpostiisi. Tämän jälkeen voit verrata tarjouksia sekä niiden korkoja kirjautumalla Sortterin sivustolla omalle tilillesi. 

Mikäli tarjous miellyttää sinua, voit siirtyä kyseisen rahoituslaitoksen sivulle allekirjoittamaan sopimuksen. Voit tehdä allekirjoituksen sähköisesti mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Jos tarjoukset eivät tuntuneet hyviltä, voit vain unohtaa ne ja prosessi on ohi. Sortterin käyttö on siis täysin riskitöntä. Samoin kuin kilpailutat esimerkiksi puhelinliittymät, myös lainat kannattaa kilpailuttaa.

Millainen korkotaso Sortterin kautta haettavissa lainoissa on?

Sortterin kautta haettavien lainojen koroista ja kuluista saa kokemusta ainoastaan lähettämällä lainahakemuksen. Koska lainahakemuksen lähettäminen ei vielä sido sinua mitenkään, voit rauhassa tutustua lainatarjouksiin vaivatta ja ilman mitään veloitusta. 

Kulutusluoton korko lasketaan lainahakemuksessa olevien tietojen perusteella. Tietenkin lainan korkoon vaikuttaa myös rahoituslaitoksen yleinen korkotaso. Sortterin kautta haettavilla lainoilla on minimi- ja maksimikorko. Kulutusluoton korko on alimmillaan 4 % ja korkeimmillaan 20 %. 

Yrityslainoilla on ihan erilaiset korot, ne ovatkin korkokattojen ulkopuolella. Suurille yrityslainoille on kuitenkin mahdollista saada edullisempi korko kuin pienempään lainaan. 

Näiden tietojen perusteella jokainen rahoituslaitos ja pankki arvioi erikseen, onko sinulle mahdollista myöntää lainaa ja millaisilla ehdoilla se voitaisiin tehdä.

Sortterin käyttäminen ei maksa hakijalle mitään

Ilmaisia lounaita ei ole, vai onko? Sortterilla on. Palvelun tulot tulevat sinulle lainatarjouksen tekeviltä Sortterin yhteistyökumppaneilta. Nämä pankit ja rahoituslaitokset maksavat Sortterille siitä hyvästä, että Sortter auttaa niitä saamaan uusia laina-asiakkaita. Sortterin palvelun käyttäminen ei vaikuta sinun lainakustannuksiisi eikä sillä ole myöskään vaikutusta sinun ja pankin väliseen lainasopimukseen. Tämäkin tieto vetää Sortter kokemuksia plussan puolelle. 

Luonnollisesti Sortterin toiveissa on, että hyväksyisit jonkin esitetyn lainatarjouksen, sillä he saavat palkkionsa luotonmyöntäjiltä. Siksi Sortter tekeekin yhteistyötä vain luotettavien lainanmyöntäjien kanssa, joilta on turvallista hakea lainaa. Lainanmyöntäjät puolestaan hyötyvät Sortterin kaltaisista lainankilpailutus-sivustoista, koska ne saavat näin näkyvyyttä ja tavoittavat mahdollisimman monta lainoista kiinnostuneita henkilöä. Lainanmyöntäjät ja Sortter toimivatkin kumpaakin osapuolta hyödyttävässä sopimussuhteessa. 

Mikä on Sortterin parhaan koron takuu?

Sortterilla on käytössä hotelli- ja lentovaraussivustoilta tuttu parhaan hinnan takuu. Vähän niin kuin Trivago lupaa, että jos varaat heidän kauttaan hotellihuoneen ja löydätkin sen jälkeen huoneen halvemmalla jostain toisaalta, he korvaavat erotuksen. 

Vähän samanlainen on myös Sortterin parhaan koron takuu. Jos otat lainan Sortterin kautta, mutta löydätkin toisaalta edullisemman tarjouksen joltain heidän yhteistyökumppaniltaan, he hyvittävät sinulle tarjousten välisen summan. Huomaathan, että korkotakuu on voimassa ainoastaan lainanottopäivän ajan.

Saako Sortterilta apua lainojen yhdistämiseen?

Sortter etsii edullisimman koron yhdistelylainalle, paras laina löytyykin vertailemalla eri vaihtoehtoja. Myös yhdistelylainan hakeminen sekä kilpailuttaminen on Sortterin palvelussa täysin ilmaista. Sinulle jää ainoastaan päätöksen tekeminen hyväksytkö vai hylkäätkö tehdyn tarjouksen. 

Usein kysytyt kysymykset

Sortter on käyttäjien keskuudessa todettu erittäin luotettavaksi toimijaksi. Palvelu tekee yhteistyötä vain turvallisten lainanmyöntäjien kanssa.

Voit kilpailuttaa lainahakemuksesi ja saat tarjoukset sähköpostiisi nopeasti. Tämän jälkeen voit vain päättää hyväksytkö esitetyt tarjoukset.

Lainojen kilpailuttaminen on täysin veloituksetonta, joten siksi se kannattaa tehdä Sortterin kautta.

Voit saada lainaa kuluttajana aina 60 000 euroon asti ja yritykselle 250 000 euroon asti. Koron osuus riippuu monestakin osatekijästä, mutta kuluttajalla se on 4–20 % välillä. Yritysten korko riippuu yrityksen tarpeesta, historiasta sekä taloudellisesta tilanteesta. 

Et tarvitse mitään liitteitä tai dokumentteja vielä hakemusvaiheessa.

Saatat pitää myös näistä:

Scroll to Top