Omalaina kokemuksia 2024 - 10 tärkeää faktaa

Omalaina on lainavertailupalvelu, jonka kautta on mahdollista vertailla yhdellä ainoalla hakemuksella lainatarjouksia yli 30 pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Omalainan kautta voidaan vertailla lainoja suuruusluokassa 100–60 000 euroa. Takaisinmaksuajaksi voidaan valita 1–20 vuotta. Omalaina on siis vain lainanvälittäjä, se ei itse myönnä yhtään lainaa. Tarjouksen saa helposti ja nopeasti hakemuksen tehtyään. Käymme tässä artikkelissa läpi Omalaina kokemuksia. 

Miksi hakea lainaa Omalainan kautta?

Omalainan kautta saat mahdollisuuden löytää edullisimman lainan helposti. Omalainan avulla säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse tehdä montaa erillistä hakemusta moneen eri paikkaan. Voit vain tehdä yhden hakemuksen Omalainan sivulla ja odottaa saamiasi tarjouksia. Pieni yrityslaina on mahdollinen myös Omalainan kautta. 

Omalainan palvelu onkin todella käytännöllinen ja helppo tapa löytää halvin laina. Ja mikä parasta, Omalaina on täysin ilmainen palvelu. Et siis joudu maksamaan mitään palvelun käytöstä, vaikka päätyisitkin hylkäämään kaikki saamasi lainatarjoukset. 

Millä perusteella lainaa voi hakea Omalainan palvelusta?

Lopulliset lainaehdot riippuvat luonnollisesti lainanantajasta. Voit hakea lainaa, vaikka olisit työtön, mutta sinulta edellytetään tarpeeksi suuria tuloja palkkatulojen ulkopuolelta, jotta lainanmyöntäjät voivat varmistua takaisinmaksukyvystäsi. Myös luottotiedottomat voivat hakea lainaa, tosin tällöin tulee varautua siihen, että sinulle ei tule lainatarjouksia. Myös yrityslaina ilman luottotietoja on mahdollista hakea Omalaina -palvelun avulla. 

Kuinka lainahakemus tehdään?

Mitkä ovat Omalainan yhteistyökumppanit?

Omalaina kertoo sivustollaan, että sillä on jopa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhteistyökumppaninaan. Tämä on todella paljon, sillä yleensä lainankilpailutuspalveluilla on n. 15–25 yhteistyökumppania.

Omalainan yhteistyökumppaneita ovat mm. Bank Norwegian, Svea Ekonomi, Bigbank, MyLender, Lainaamo ja Easycredit.  

Millaisella korolla voi saada Omalainan kautta lainaa?

Tähän ei ole suoraa vastausta, sillä Omalaina korko määrittyy lainanhakijan henkilökohtaisten asioiden, kuten tulojen, menojen ja muiden lainojen mukaan. Esimerkiksi vakituisessa työssä oleva henkilö voi saada paremman koron, kuin osa-aikatyöntekijä. Hakijalle pitää jäädä kuukausittain tarpeeksi rahaa käteen, jotta hänelle voidaan tehdä tarjous. Mikäli lainanhakijalla on ennestään paljon velkaa, uutta lainaa ei ehkä myönnetä.

Omalainan yhteistyökumppanit tekevät jokaiselle hakijalle henkilökohtaisen tarjouksen, jonka nimelliskorko on tyypillisesti 4–20 %. Lisäksi lainassa voi tämän lisäksi olla avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Muita lainakuluja vuodessa voi tulla korkeintaan 150 euroa.

Onko lainojen kilpailutus Omalainalla ilmaista?

Omalainan käyttö on lainan hakijalla täysin ilmaista. Yhteistyökumppanit maksavat Omalainalle  palkkion, ja tämä tapahtuu ainoastaan siinä tapauksessa, että hakija hyväksyy jonkin tarjotuista lainoista.

Auttaako Omalaina lainojen yhdistämisessä?

Kyllä, Omalainan avulla löydät edullisen lainan, jolla voit maksaa pois kaikki aiemmat pikalainat ja kulutusluotot pois. Näin voit jatkossa lyhentää vain yhtä lainaa ja säästää näin kuluissa ja koroissa. Maksuajasta voit sopia luotonmyöntäjän kanssa ja määrittää itsellesi sopivan kuukausierän. Velkojen yhdistämisen ansiosta vältyt myös maksuhäiriömerkinnältä. 

Yhdistelylaina voidaan järjestää niin, että lainanmyöntäjä maksaa puolestasi edelliset velkasi pois tai sitten lainasumma siirretään tilillesi, ja voit maksaa kaikki velkasi itse pois. Voit käyttää säästyneet rahat elämiseen tai ylimääräisiin lyhennyksiin. Yritysluotto on yritykselle sopiva laina, jota voi hakea myös Omalainasta. 

Kenen omistuksessa Omalaina.fi-palvelu on?

Omalaina.fi -palvelu on LVS Brokers Oy:n omistuksessa. Kyseessä on suomalaisomisteinen firma, jonka osaamisalueeseen kuuluu erilaisten taloudellisten tuotteiden välittäminen ja vertaileminen. Yritys on palvellut menestyksekkäästi jo yli 700 000 asiakasta.

Lainojen lisäksi LVS Brokers Oy kilpailuttaa esimerkiksi sähkösopimuksia suositun Sähkömittari.fi -palvelun kautta. Myös muita brändejä kuuluu LVS Brokersin alle, kuten LainaaYritykselle, Matkalaina, Autoluotto sekä Välittäjävertailu. Vuonna 2018 yrityksen toimintaa laajennettiin Puolaan ja vuonna 2020 Tanskaan. Yrityksen toiminta on siis vakaalla pohjalla. 

Onko turvallista käyttää Omalainaa?

Koska LVS Brokers Oy on toiminut alalla jo todella kauan ja se liiketoiminta on eräs nopeimmin kasvavista koko Euroopan laajuisestikin, voidaan sanoa, että Omalainan käyttäminen on todella turvallista. Palvelun luotettavuudesta kertoo myös toiminnan laajentaminen muihin maihin. Omalainalla on Suomessa toimistot sekä Helsingissä että Turussa.

Omalaina.fi -palvelu on siis luotettava ja vaivaton valinta lainojen kilpailutukseen. Yritys on mainostanut näkyvästi palveluaan televisiossa ja kadunvarsimainoksissa, joten kyseessä ei ole hämäräperäinen pikkufirma. Omalainan asiakaspalveluun voi olla yhteydessä puhelimitse ja sähköpostitse. Toisinaan voi olla parempi hakea yrityslimiitti kuin lainaa. 

Kokemukset Omalainasta

Omalaina kokemuksia on pääosin hyviä, mitään hälyttävän negatiivista ei löydy netin keskustelupalstoilta. Heihin kohdistunut kritiikki koskee lähetettyjä mainossähköposteja, vaikka asiakas olisikin jo nostanut lainan tililleen. Tämä on helposti vältettävissä, kun klikkaa kyseisestä mainosviestistä ’Unsubscribe’ -painiketta. Tällöin loppuvat nämäkin mainosten lähettelyt. Mikäli näin ei käy, voi olla yhteydessä suoraan Omalainan asiakaspalveluun, ja pyytää lopettamaan mainosviestien lähettämisen. 

Omalaina kun on vain välikätenä eikä siis itse myönnä lainoja, niin negatiivisten palautteiden puuttuminen johtuu varmaan pitkälti tästä faktasta. Lainasopimus syntyy aina hakijan ja hänen valitsemansa pankin tai rahoituslaitoksen välille. Omalainan kokeileminen on siis riskivapaata ja kuka tahansa voi näppärästi kokeilla minkälaista lainaa voisi saada ja mihin hintaan.

Usein kysytyt kysymykset

Rahat maksetaan välittömästi tai viimeistään kolmen päivän sisällä lainasopimuksen allekirjoittamisesta.

Voit hakea, mutta välttämättä sinulle ei tule yhtään lainatarjousta.

Kuka tahansa 18-vuotias henkilö, jolla on puhtaat luottotiedot ja raha-asiat hoidettu erinomaisesti, voi hakea lainaa.

Saatat pitää myös näistä:

Scroll to Top