Zmarta kokemuksia 2024 - 8 vastausta kysymyksiin

Raha-asioiden hoitaminen voi olla helppoa ja mukavaa. Zmarta auttaa tekemään sellaisia valintoja, jotka parantavat taloudellista tilannetta ja tekevät arjesta miellyttävämpää. Zmarta auttaa sinua löytämään helposti ja veloituksetta juuri sinulle sopivimman lainan. Zmarta kokemuksia löytyy enimmäkseen positiivissävyisinä.

Mikäli uuden lainan ottaminen tai vanhojen yhdistäminen on ajankohtaista, kannattaa tutustua Zmarta lainankilpailutuspalveluun. Zmarta on lainanvälittäjä, eli yritys ei itse myönnä lainaa, vaan voit täyttää sivustolla hakemuksen jonka jälkeen Zmarta kilpailuttaa hakemuksen puolestasi jopa 25 eri kohteessa. 

Mikä on Zmarta?

Zmarta logo

Zmartan taustalla oleva konserni on perustettu Iso-Britanniassa jo vuonna 1983. Pohjoismaissa yritys aloitti lainojen vertailun vuonna 1999 Ruotsissa nimellä Bolåneservice. Vuonna 2003 yrityksen nimeksi tuli Freedom Finance.

Suomessa Zmarta on aloittanut toimintansa vuonna 2015.Saksalainen mediakonserni Bauer Media Group osti Zmarta Groupin vuonna 2016. Samainen konserni omistaa useita suomalaisia radiokanavia kuten esimerkiksi Radio Novan. 

Zmarta on maksuton vertailupalvelu, jossa on mahdollista verrata lainoja ja sähkösopimuksia. Zmarta kuuluu osana Zmarta Group -konserniin, joka omistaa myös Suomessa toimivan Freedom Rahoituksen. 

Kannattaako laina hakea Zmartan kautta?

Vaikka kahdelle eri rahoituslaitokselle olisi lähetetty täysin samanlaiset lainahakemukset, ne voivat tarjota erilaista lainaa erilaisilla koroilla. Pankeilla ja rahoituslaitoksilla onkin melko vapaat kädet päättää, minkälaisella korolla ne lainaa myöntävät. Koron määräytymisen arviointimenetelmät ovat pankkikohtaisia ja ne perustuvat useimmiten asiakkaasta tehtävään riskiarvioon. 

Lainan koron merkitys korostuu sitä enemmän, mitä suuremmasta lainasta on kyse. Jokaiselle rahoitulaitokselle hakemuksen lähettämisessä olisi kova homma, joten kannattaakin turvautua lainankilpailutuspalveluun. Mikäli hakusessa on vaikka autolaina, senkin hakeminen hoituu helposti Zmartan kautta. 

Zmarta toimittaa hakemuksesi yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle, jotka sitten lähettävät sinulle oman lainatarjouksensa. Voit näppärästi tarkistaa Zmartan asiakassivuilta saamasi lainatarjoukset. 

Mikäli yksikään tarjouksista ei sinua miellytä, sinun ei tarvitse hyväksyä niistä mitään. Joten lainan kilpailuttamiseen ei sisälly mitään riskiä ja se on lisäksi todella näppärä tapa löytää edullisin lainavaihtoehto. Tämäkin on niitä hyviä Zmarta kokemuksia. 

Millaista lainaa Zmartan kautta voi hakea?

Zmartan kautta haetun kulutusluoton suuruus voi olla 1 000–60 000 euroa ja yrityslaina summaltaan 100–250 000 euron välillä. Maksuaikaa voi saada jopa 15 vuotta. Lainojen lopulliset korot määräytyvät aina hakijan antamien tietojen perusteella ja lainanmyöntäjä päättää ne, mutta useimmiten lainan todellinen vuosikorko on 4,41–20 %. 

Vaikka täyttäisitkin lainahakemuksen, se ei silti sido sinua mihinkään. Tutustu siis rauhassa saamiisi tarjouksiin ja sen jälkeen voit päättää otatko lainaa vai hylkäätkö tarjouksen. Zmarta lainalaskuri antaa osviittaa millainen takaisinmaksusumma olisi kuukausittain. 

Vakuudeton laina vai yhdistelylaina?

Zmartalla on tarjolla kaksi erilaista lainatuotetta; vakuudeton laina sekä jo olemassa olevien lainojen yhdistelylaina. Mikäli sinulla on jo useita lainoja ennestään, joissa on korkeat korot, tällöin lainojen yhdistäminen on suositeltavaa. Zmartan kautta voit hakea tarjouksen lainojen yhdistämiseen ja päättää tämän jälkeen, onko tarjous mielestäsi kannattava. 

Mikäli saamasi tarjous ei riitä kattamaan kaikkia kulutusluottojasi, voi olla hyvä ottaa pienempikin laina. Tällöin pääset eroon ainakin niistä veloista, joissa on kaikkein kallein korko. 

Olipa valintasi vakuudeton luotto tai yhdistelylaina, Zmarta tarjoaa lainaa jopa 60 000 euroa 15 vuoden maksuajalla. 

Miten laina kilpailutetaan Zmartan avulla?

Zmartan palvelua on helppo käyttää ja saat lainatarjoukset nopeasti. Täyttämiseen ei kulu montaa minuuttia ja tarjous kolahtaa jopa saman päivän aikana. Mikäli hyväksyt saamasi tarjouksen, laina on mahdollista saada tilille jo samana päivänä kun sopimus on allekirjoitettu. 

Lainahakemuksen täytät tuossa tuokiossa ja täytettyäsi sen saat ensimmäiset tarjoukset heti lähettämisen jälkeen, sillä hakemukset käsitellään pitkälti automaattisesti. 

Mitä yhteistyökumppaneita Zmartalla on?

Zmarta lähettää lainahakemuksesi yli 25 pankille ja rahoituslaitokselle, jotta löydetään juuri sinulle sopiva lainatarjouksen. Luotonmyöntäjien joukossa on suomalaisten lisäksi myös norjalaisia ja ruotsalaisia yhteistyökumppaneita. Lainojen ja lainaehtojen suhteen sovelletaan aina Suomen lakia vaikka lainasi tulisikin ulkomaisesta pankista. 

Zmartan yhteistyökumppanit ovat luotettavia ja jokainen niistä on sopiva valinta luotonmyöntäjäksesi. Yhteistyökumppaneina ovat mm. nämä rahoituslaitokset:

Millainen korko Zmartan kautta saaduissa lainoissa on?

Zmartan kautta saaduissa lainoissa korko on 4,41–20 %. Tämän päälle tulevat luonnollisesti tilinhoitomaksut, joiden määrä ei saa ylittää 0,01 % /päivä laskettuna luoton määrästä tai luottorajasta. Tilinhoitokulujen maksimisumma on 150 euroa vuodessa. Zmartalla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa siihen, millaisella korolla yhteistyökumppanit tarjoavat lainaa, tämä on jokaisen pankin ja rahoituslaitoksen päätettävissä.  

Onko lainojen kilpailutus Zmartalla ilmaista?

Kyllä, Zmartan käytöstä ei aiheudu sinulle mitään kustannuksia. Vaikka et hyväksyisi yhtään saamaasi lainatarjousta, sinulta ei peritä palvelun käytöstä mitään kuluja. Samoin sähkösopimusten vertailu sekä yrityslainojen kilpailuttaminen ovat käytössäsi veloituksetta. Zmarta sähkö kilpailutus on erittäin kannattava toimenpide. 

Zmarta saa palkkion rahoituslaitoksilta ja pankeilta jokaisesta toteutuneesta sopimuksesta. Pankit ja rahoituslaitokset maksavat tällaisen palkkion mielellään, koska näin ne saavat uusia asiakkaita itselleen. 

Usein kysytyt kysymykset

Zmarta on luotettava palvelu, sillä henkilötietojasi käsitellään henkilö- ja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Zmartan on pakko noudattaa EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sekä kansallisia lakeja, asetuksia ja säännöksiä, jotta se voi ylipäätään toimia.

Zmarta sopii kenelle tahansa henkilölle, joka haluaa kilpailuttaa lainahakemuksen useilla pankeilla vaivattomasti ja nopeasti. Zmarta onkin eräs Suomen ja Pohjoismaiden suosituimmista lainanvälittäjistä.

Zmartalla on yli 25 yhteistyökumppania, joukossa on myös suomalaisia. Kotimaisia rahoituslaitoksia ovat esimerkiksi Aktia, Resurs sekä Svea Ekonomi. Joukossa on myös ulkomaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, kuten Bank Norwegian, Nordax Bank sekä Bigbank.

Zmartan avulla voit saada lainaa 1 000–60 000 euroa. Lainan takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta ja nimelliskorko vaihtelee välillä 4,41–20 %. Lainakorko lasketaan lähes aina asiakaskohtaisesti. Todellinen vuosikorko liikkuu välillä 4,5–38 %.

Zmarta on helppokäyttöinen ja nopea lainankilpailuttaja. Zmarta kertoo avoimesti yhteistyökumppaninsa sekä millaisella korolla lainaa voi saada. Monilla on paljon hyviä Zmarta kokemuksia.

Saatat pitää myös näistä:

Scroll to Top