Lainojen ja kulutusluottojen yhdistäminen helposti

Onko sinulla kaksi tai useampi laina, jota maksat samanaikaisesti? Jos haluat saada helpostusta lainan kuukausierään, niin yhdistä lainasi uudelle toimijalle. Tämä onnistuu helposti netin kautta.

Miksi lainat ja luotot kannattaa yhdistää?

Jos sinulla on useampi laina tai luotto, niin silloin maksat päällekkäisiä lainanhoitokuluja ja sinulla menee korkojen maksuun turhan paljon rahaa. Yhdistelylainan avulla saat lainallesi usein matalamman korkoprosentin ja voit myös pidentää lainanmaksuaikaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat pienempää kuukausierää lainastasi ja silloin sinulle jää enemmän rahaa omaan käyttöön.

Lainojen yhdistämisen edut

Yhdistelylaina vai yhdistelmälaina?

Joskus näihin lainoihin liittyvät termit voivat pistää pään vähän sekaisin, mutta yhdistelylainalla ja yhdistelmälainalla tarkoitetaan täysin samaa asiaa. Nämä eri termit ovat vain muotoutuneet ihmisten puhekielessä, vaikka molemmilla tarkoitetaan aivan samaa asiaa: toimenpidettä, jolla kaksi tai useampi lainaa yhdistetään yhdeksi suuremmaksi lainaksi ja sillä saavutetaan matalampi kuukausittainen maksuerä.

Lainojen yhdistäminen työttömänä

Oletko tällä hetkellä väliaikaisesti tai vakituisesti työtön? Tämä ei vaikuta merkittävästi tähän lainatyyppiin, vaan itse asiassa lainojen yhdistäminen voi olla erittäin hyvä asia, jos sinun kuukausitulosi ovat pienentyneet. Pyri saamaan mahdollisimman pitkä maksuaika, jos sinulla ei ole uutta työpaikkaa vielä tiedossa. Se tulee helpottamaan arkeasi ja kun saat lainan koron osuuden pienemmäksi, niin myös kuukausittain maksettava erä pienenee.

Velkojen ja luottojen yhdistäminen nopeasti

Jos olet käynyt keskusteluja pankeissa, kuten esimerkiksi OP:ssa tai Nordeassa, niin silloin lainojen yhdistäminen voi kestää viikon tai kaksi, koska heidän toimintatapansa on turhan kankea ja hidas. Onneksi markkinoilla on muitakin lainoja tarjoavia rahoituslaitoksia, joiden kautta yhdistelmälainan voi saada vaikka samana päivänä.

Yhdistelylainat kokemuksia

Pääsääntöisesti lainan yhdistäminen on ollut kaikille positiivinen kokemus. Lainojen yhdistely on avannut monia uusia mahdollisuuksia kuten sen, että uutta lainaa ei ole tarvinnut ottaa. Kokemuksia on jo paljon, koska useat tuhannet suomalaiset ovat ottaneet lainojen yhdistelyn tavaksi tilanteessa, jossa lainoja on tullut otettua useampi kuin yksi. Mitä järkeä on maksaa korkoa enempää kuin on tarve?

Tottakai koko lainan ajalle korko on suurempi, koska laina-aika pitenee, mutta jos sinulla on tilanne että rahaa on niukasti, niin mieluummin silloin maksaa pienempää lyhennystä ja käyttää loput rahat omaan elämiseen. Siinä kohtaa, kun taloudellinen tilanne on parempi ja rahaa tulee enemmän, niin silloin myös lainoja kannattaa lyhentää enemmän. Lainoilla ei kannata missään kohtaa ajaa itseään liian hankalaan tilanteeseen, vaan kannattaa yrittää leikata elämisen kustannuksia tai tienata lisäansiota mieluummin kuin ottaa aina uutta lainaa.

Kulutusluottojen yhdistäminen

Joka ikisellä meistä on yllättäviä menoja – siinä eivät paljon kakeibot tai Marttojen budjettipohjat auta. Juuri kun luulee, ettei ensi kuussa tarvita vuokran, veden, sähkön ja ruokaostosten lisäksi mitään muuta, ja rahaa voisi jopa jäädä säästöön, jotain äkillistä tapahtuu. Auto hajoaa, hammassärky ajaa hammaslääkäriin tai lapselle puhkeaa ihottuma, mikä vaatii kalliita voiteita. Ehkä puhelimen näyttö menee rikki, tai taloyhtiö vaatii ylimääräistä vastiketta poikkeuksellisen korkeiden aurausmaksujen kuittaamiseksi. Kyse ei ehkä ole kuin paristakymmenestä eurosta. Jos velkojalta ei saa maksuaikaa, täytyy summa maksaa, jotta lasku ei aiheuta myöhästymis- ja perintäkuluja tai maksuhäiriömerkintää. Mikäli rahat ovat loppu, ei auta kuin lainata jostain. Kaikilla ei ole ystäviä tai sukulaisia, joilta pikkuvippiä voisi pyytää, ja pankitkin ovat aika tarkkoja siitä, keille lainoja tai luottokortteja myöntävät. Lisäksi pankkilainan tai luottokortin saamiseen voi mennä toista viikkoa, varsinkin, jos väliin sattuu juhlapyhiä.

Rahaa matkaa varten​

Kulutusluottoja on paljon helpompi hakea ja saada kuin pankkilainoja. Osa rahoituslaitoksista käsittelee lainahakemuksen muutamassa minuutissa, ja raha saattaa olla tilillä jo alle vartin päästä. Kulutusluottoa voi saada jopa kymmeniä tuhansia euroja ilman vakuuksia, kuten omaa asuntoa tai kesämökkiä, tai ilman takaajia. Kulutusluotot ovat melkeinpä liian helppoja hakea, sillä niitä saattaa kertyä yhdelle ihmiselle useita. Rahoituslaitos voi jättää myöntämättä uuden lainan, jos vanha on vielä maksamatta – näin ollen on käännyttävä toisen lainapalvelun puoleen. Kymmenen eri kulutusluottoa tarkoittaa kymmentä eri kuukausi- tai vuosimaksua ja kymmentä eri laskutuspalkkiota. Pelkät lainanhoitokulut voivat olla parisensataa euroa kuukaudessa.

Kulutusluottojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi säästää kuukausitasolla paljon rahaa, mikä vapautuu lainan lyhentämiseen. Lainanhoitokulujen vähenemisen lisäksi asiakas saattaa säästää koroissakin, sillä varsinkin pienissä pikaluotoissa saattaa olla jopa 50 % korko. Kulutusluottojen yhdistämislainaa etsiessä kannattaa pyytää tarjous usealta eri rahoituslaitokselta, ja valita se, mikä tarjoaa juuri sinulle sopivia ehtoja ja matalinta korkoa. Lainojen kilpailuttaminen todellakin kannattaa! Yksi laina, minkä lainakorko on 10–15 prosenttia ja lainanhoitokulut esimerkiksi 10–15 euroa kuussa, auttaa saamaan oman talouden parempaan kuntoon. 

Apua auton korjaukseen

Lainojen yhdistäminen työttömänä

Työttömäksi jääminen pienentää kuukausituloja, ja vanhoista veloista, kulutusluotoista ja pikalainoista selviäminen voi muuttua haasteelliseksi. Varsinkin silloin, jos korkeakorkoisia lainoja on kertynyt useampi, on lainojen yhdistäminen hyvä idea. Lainojen kuukausittaiset kulut voivat olla monta kymppiä per laina, jolloin on järkevää maksaa pois ainoastaan yhtä, isoa lainaa.

Lainojen yhdistäminen voi olla vaikeaa työttömänä, sillä lainanhakijalta vaaditaan usein säännöllisiä tuloja. Esimerkiksi pankit suhtautuvat aika nuivasti työttömään, joka hakee isoa lainaa  vanhojen luottojen ja velkojen yhdistämiseksi. Lisäksi pankit saattavat vaatia vakuuksia jo melko pieniinkin lainoihin. Vaikka olisi työtön vailla vakuuksia ja takaajia, on olemassa mahdollisuus, että muutaman tuhannen euron lainojen yhdistämislainan saa joltain rahoituslaitokselta.

Henkilökohtainen luottoraja ja lainankorko lasketaan tapauskohtaisesti, ja näitä tietoja varten rahoituslaitokset kaipaavat tietoja lainanhakijan tuloista. Normaalitapauksessa tällä tarkoitetaan palkkakuittia, mutta työtön tai pätkätöiden tekijä voi lähettää tositteet saamistaan ansiosidonnaisista päivärahoista tai Kelan työmarkkinatuesta sekä muista mahdollisesti saamistaan tuista ja etuuksista. Rahoitusyhtiöt arvioivat asiakkaan takaisinmaksukyvyn näiden tositteiden perusteella, minkä lisäksi ne tarkastavat, onko asiakkaalla maksuhäiriömerkintöjä tai aikaisempia, vielä maksamattomia lainoja samalta lainapalvelulta. Jos kaikki on kunnossa, ja työtön saa jonkin sortin säännöllistä tuloa, voidaan laina myöntää.

On olemassa myös sellaisia rahoituslaitoksia, mitkä myöntävät lainaa myös luottotietonsa jo menettäneille asiakkaille. Tällaisissa tapauksissa lainan korko saattaa olla aika suuri, koska rahoituslaitokset kompensoivat omaa riskiään suuremmilla lainakoroilla. Luottotietonsa menettäneen tai jo ulosotossa olevan asiakkaan kannattaa kääntyä lainojen yhdistämislainan tiimoilta joko kunnan talous- ja velkaneuvonnan tai Takuusäätiön puoleen.

Lainojen yhdistämiseksi voi hakea sekä joustoluottoa että kertalainaa. Joustoluotto, minkä luottoraja työttömälle henkilölle on useimmiten 2000–3000 euroa, voi olla parempi vaihtoehto kuin kertalaina. Jos lainojen yhdistämisen jälkeen ilmaantuu yllättäviä menoja, esimerkiksi lääkärikuluja, ei asiakkaan tarvitse hakea uutta lainaa. Joustoluottoa voi ottaa käyttöön tarpeellisen määrän aina alun perin myönnettyyn maksimisummaan asti. Jotkut rahoituslaitokset pystyvät siirtämään luottojen yhdistämiseksi myönnetyn lainan heti asiakkaan pankkitilille. Raha tulee tilille nopeimmillaan noin kymmenessä minuutissa.

Vieritä ylös