Paljonko lainaa 2000€ tuloilla?

Paljonko voit saada lainaa 2000€ tuloilla?

Lainan hakijana, sinulla pitää olla maksukykyä lainalle. Maksukyvyn osalta tärkein tekijä on lainasta maksettava kuukausierä ja kuinka paljon pystyt maksamaan sitä kuukaudessa takaisin.

Tällä sivulla on vertailtu 2000€ tuloilla asuntolaina, pikaluotto  ja pankkilaina ja voit selvittää maksukykysi perusteella suurimman mahdollisen lainan kuukausierän. Lisäksi voit vertailla sinulle sopivia lainoja keskenään ja voit hakea sopivaa lainaa suoraan taulukosta.

Rahoitu.fi
Lainan määrä
1000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
4,5 %

Rahoitu.fi palvelussa on mukana 20 johtavaa pankkia, joka takaa kuluttajalle erittäin kilpailukykyisen lainatarjouksen. Rahoitu.fi on perustettu palvelemaan suomalaisia kuluttajia. Rahoitu.fi auttaa sinua löytämään ja kilpailuttamaan juuri sen parhaan mahdollisen lainan aina 60.000€ asti. Palvelumme auttaa sinua sekä juuri sinulle parasta mahdollista lainanmyöntäjää löytämään toisenne – jotta hetkellinen rahantarpeesi häviää.

Sortter
Lainan määrä
2000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4 %

Kilpailuta lainat Sortterin avulla - maksamme kuukauden korot puolestasi! Sortter tarjoaa kaikille lainoille myös parhaan lainan takuun.

Blue Finance
Lainan määrä
100-5000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
4 kk
Korko alk.
26,40 %

Teet lainahakemuksen vain kerran ja voit nostaa joustoluottoa 100-5000 euron lainaerissä tarpeen mukaan. Voit maksaa joustoluoton kerralla takaisin tai lyhentää luottoa joustavasti erissä. Joustoluoton laskutus tapahtuu kuukausittainja sen hakeminen on ilmaista

Omalaina
Lainan määrä
100-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
240 kk
Korko alk.
6,26 %

OmaLaina.fi on 100 % suomalainen palvelu. Hakemus käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen etkä sitoudu vielä mihinkään. Voit säästää huomattavasti koroissa, koska OmaLaina.fi kilpailuttaa lainat ja tarjoaa aina parasta vaihtoehtoa.

Motty (hae ilmaiseksi)
Lainan määrä
1000-50000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
4,5 %

Motty.fi on uusi rahoituspalvelu kuluttajille, jotka haluavat hakea lainaa. Motty vertailee Suomalaisten ja ulkomaisten pankkien lainatarjoukset ja esittelee kuluttajalle edullisimman vaihtoehdon. Hakemus käsitellään välittömästi ja kuluttaja saa lainarahat tililleen 1-3 arkipäivän kuluessa.

Lainahakemus on täysin ilmainen eikä sitä täyttäessä sitoudu vielä mihinkään. Motty:n kautta lainaa hakiessa voit säästää huomattavasti koroissa, sillä motty.fi kilpailuttaa 1.000–50.000 € suuruiset lainat 1–15 vuoden laina-ajalla, ja esittelee parhaan vaihtoehdon.

Kasvurahoitus.fi (B2B)
Lainan määrä
2000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
24 kk

Front Kasvurahoitus on erittäin kilpailukykyinen yrityslainapalvelu, joka myöntää yritysrahoitusta nopealla aikataululla 2000-100000 €. Front Kasvurahoitus erottuu edukseen kilpailukykyisen rahoitustarjouksen lisäksi rahoituksen nopeudella, joustavuudella ja erinomaisella asiakaspalvelullaan.

Autoluotto.fi
Lainan määrä
100-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
240 kk
Korko alk.
4.19 - 38 % %

Autoluotto.fi on palvelu sinulle, joka haluat löytää vakuudetonta autolainaa netistä. Hakemuksesi käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään, joten hae rohkeasti lainaa.

Autoluotto.fin kautta hakiessasi säästät huomattavasti koroissa, sillä kilpailutamme kaiken suuruiset lainat puolestasi ja tarjoamme sinulle aina edullisinta vaihtoehtoa.

Etua
Lainan määrä
500-60000 €
Ikäraja
20v
Laina-aika
216 kk

Tarvitsetko rahaa auton yllättäviin huoltokuluihin tai uusiin renkaisiin? Vai oletko ostamassa uutta autoa, jota varten tarvitset hieman lisää rahoitusta?

Etuan kautta löydät helposti vakuudettoman autolainan tarvitsemallesi summalle alkaen 500 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Autolainalla pystyt siis rahoittamaan uuden auton hankinnan tai auton ylläpitoon liittyviä menoja.

Laske maksukykysi lainan kuukausierälle ensin (realistisesti)

Lainan kuukausierään kuuluu korko, lyhennys sekä lainan muut kulut. Jos tienaat 2000€ kuukaudessa, harva lainanantaja uskoo sinun pystyvän lyhentämään 300€ kuukaudessa eli käyttämään 15% tuloistasi lainan lyhentämiseen paitsi asuntolainan tapauksessa. Jopa 200€ kuukausierä voi olla tiukka ehdotus ja kova pala lainanantajien nieltäväksi.

Sinun on tiedettävä maksukykysi lainaa hakiessa kahdesta syystä:

Haettavan lainan suuruuteen ja maksukykyysi vaikuttaa lainan käyttökohde. Jos esimeriksi haet asuntolainaa, lainan vakuutena toimii asunnon arvo, joten korko on huomattavasti pienempi. Sama pätee autolainaan, koska auto toimii vakuutena. Auton arvo kuitenkin laskee jatkuvasti, joten siinä on korkeampi korko kuin asuntolainassa.

Sekä auton hankita ja talon hankinta vaikuttavat positiivisesti siihen, paljonko lainaa 2000€ tuloilla voi maksaa kuukaudessa takaisin. Syy on siinä, että auton ja talon kulut kuuluvat kaikkien joka tapauksessa pakollisiin kuukausikuluihin.

Esimerkki maksukykysi laskemisesta:

Oletetaan, että alla olevissa esimerkeissä tulot ovat aina 2000€ ja menot pysyvät aina samoina.

Menot:

Menojen jälkeen ylimääräistä jää vielä: 200€

Nämä lukemat eivät välttämättä kuvasta tilannettasi, joten laske oma maksimi kuukausieräsi ennen lainan hakemista.

Suurin mahdollinen laina 2000€ tuloilla:

Suurin laina eri kuukausierillä, kun laina-aika on 12kk:

Suurin laina eri kuukausierillä, kun laina-aika on 24kk:

Suurin laina eri kuukausierillä, kun laina-aika on 36kk:

Asuntolainan suurin kuukausierä 2000€ tuloilla

Asuntolainan osalta käytetään lainan takaisinmaksuun myös asumiseen tarkoitettua summaa. Tässä esimerkissä käytetään aiemmin laskettua menoihin kuluvaa summaa.Asumiseen käytettävä summa: 700€

Asunnon/talon yhtiövastike: 250€

Lyhennykseen ja korkoon jää siis: 450€/kkJos kuitenkin tosissaan haluat panostaa asuntoon, koska se toimii myös osittain sijoituksena, voit päättääkin käyttää aiemmin ylijääneen 200€ uuteen asuntoon.

Näin maksimi kuukausierä asuntolainalle ja lyhennykseen on siis 650€.

Minkälaisen asunnon saa 650€ kuukausierällä?

Jos saat sovittua lainan koroksi kiinteän 1,5% koron, ja maksat lainaa tasaisesti 650€/kk 20 vuoden ajan annuiteettilainalla, voit saada korkeintaan 134 702€ arvoisen asunnon, jonka päälle maksat yhteensä 21 298€ korkoa.

Mikäli saat sovittua lainan 25 vuodeksi samalla 1,5% korolla, voit saada 162 526€ asunnon, jonka päälle maksat korkoa 32 474€. Voit laskea lisää asuntolainan annuiteetti-lainan esimerkkejä täältä.

Pankkilainan suurin kuukausierä 2000€ tuloilla

Pankkilainalla tässä tapauksessa tarkoitetaan pankista otettua kulutusluottoa, jota vastaan on käytetty aiempia vastikkeita. Asuntolainassa vastikkeena toimii ostettu asunto. Vastikkeellisessa pankkilainassa vastike voi olla esimerkiksi tilille talletettu raha, sijoitukset tai jokin muu omaisuus.

Pankkilainan todellinen korko on tyypillisesti 3-10% ja siihen käytetään vakuuksia. Pankkilaina otetaan monesti 2-5 vuodeksi. Jos pankkilaina otetaan autoon, korko voi olla miellyttävämpi jo osa aiemmin liikkumiseen käytetty raha voidaan käyttää auton kuukausierään.

Tavallinen pankkilaina:

Oletetaan lukemat:

Näillä ehdoilla voit saada enintään 6300€ lainan, jonka päälle maksat lainan aikana korkoa 808,97€.Jos muutat korko ja kuukausierä pysyvät samana, mutta muutat laina-ajan 5 vuoteen, voit saada 200€ kuukausierällä 9800€ lainan. Lainan päälle maksat 5 vuoden aikana korkoa 2145,19€.

Autolaina:

Oletetaan, että hankit vakuudellisen osamaksulainan auton hankintaan. Oletetaan, että korko on 4% ja laina-aika on 5 vuotta. Pystyt käyttämään 200€ lisäksi 50€ aiemmin liikkumiseen budjetoidusta summasta, joten pystyt maksamaan lainaa 250€/kk.

Tällöin voit hankkia auton, jonka hinta on 13 500€. Tämän päälle maksat korkoa lainan aikana 1432€.

Nämä summat ovat viitteellisiä lukuja, mutta näiden pohjalta voit arvioida kuinka suuren lainan voit hakea.

Tesla Model S

Kannattaako hakea maksimilainasummaa?

Elämässä tulee aina yllätyksiä. Suosittelemme hakemaan sellaista lainaa, joka kattaa tarpeesi, mutta maksusuunnitelma ei mene liian tiukalle.

Jonkun verran kannattaa varata rahaa säätöihin, jos esimerkiksi yllättäen maksusuunnitelman ulkopuolelta tuleekin yllättävä suuri meno, joka on pakko hoitaa pois: Auto menee rikki, lemmikki sairastuu tms.

Joissain tapauksissa on siis edullisempaa venyttää maksuaikaa, vaikkakin se on kalliimpaa teoriassa. Sillekin on jokin arvo, että ei tarvitse pelätä joka kuukausi riittääkö rahat ensi kuuhun ja normaali eläminenkin menee suurinpiirtein kädestä suuhun. Lainan maksaminen on kuitenkin vuosien projekti.

Jos nyt ajattelet, että kyllä 2 vuotta voi elää hieman tiukemmin, kannattaa kuitenkin miettiä oletko samaa mieltä vielä 1 vuoden jälkeenkin. Voisiko tilanne olla helpompi, jos kuitenkin ottaisi lainan 3 vuodelle ja jäisi vielä rahaa hieman harrastuksiin ja säästöönkin.

Näin löydät parhaan lainan

Jos sinun on mahdollista hakea vakuudellista lainaa esimerkiksi pankista, se kannattaa ehdottomasti. Valitettavasti monelle vakuudellisen lainan hakeminen ei ole mahdollista ja vakuudeton pikaluotto voi olla pelastus talouskriisin partaalla.

Mieti mikä on lainan tarpeesi ja suunnittele takaisinmaksu hyvin tarpeen mukaisesti, niin pärjäät lainan kanssa hyvin. Kuitenkin kaikilla tulee elämässä nousuja ja laskuja ja suuri osa on ottanut lainaa tarpeen edessä ja onnistunut maksamaan lainan ajallaan pois.

Vertaa lainoista myös todellinen korko, mahdolliset lyhennysvapaat kuukaudet. Joissain tapauksissa todellisia kuluja ei saa selville ennen kuin lainatarjousta on haettu.

Lainatarjouksen hylkääminen ei vaikuta jatkohakemuksiin eikä vaikuta luottoluokitukseesi. Voit siis hakea lainaa useammasta paikasta samanaikaisesti. Kun saat lainatarjouksia, voit hyväksyä niiden perusteella sinulle parhaimman.

Vieritä ylös