Lainaa 3000 euroa

Parhaat 3000 euron lainat vertailussa

Alla olevasta taulukosta voit katsoa, mikä lainanantaja on sinulle sopivin. Tältä sivulta löydät parhaat lainat helposti ja luotettavasti vertailtavassa muodossa.

Rahoitu.fi
Lainan määrä
1000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
4,5 %

Rahoitu.fi palvelussa on mukana 20 johtavaa pankkia, joka takaa kuluttajalle erittäin kilpailukykyisen lainatarjouksen. Rahoitu.fi on perustettu palvelemaan suomalaisia kuluttajia. Rahoitu.fi auttaa sinua löytämään ja kilpailuttamaan juuri sen parhaan mahdollisen lainan aina 60.000€ asti. Palvelumme auttaa sinua sekä juuri sinulle parasta mahdollista lainanmyöntäjää löytämään toisenne – jotta hetkellinen rahantarpeesi häviää.

Sortter
Lainan määrä
2000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4 %

Kilpailuta lainat Sortterin avulla - maksamme kuukauden korot puolestasi! Sortter tarjoaa kaikille lainoille myös parhaan lainan takuun.

Omalaina
Lainan määrä
100-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
240 kk
Korko alk.
6,26 %

OmaLaina.fi on 100 % suomalainen palvelu. Hakemus käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen etkä sitoudu vielä mihinkään. Voit säästää huomattavasti koroissa, koska OmaLaina.fi kilpailuttaa lainat ja tarjoaa aina parasta vaihtoehtoa.

Motty (hae ilmaiseksi)
Lainan määrä
1000-50000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
4,5 %

Motty.fi on uusi rahoituspalvelu kuluttajille, jotka haluavat hakea lainaa. Motty vertailee Suomalaisten ja ulkomaisten pankkien lainatarjoukset ja esittelee kuluttajalle edullisimman vaihtoehdon. Hakemus käsitellään välittömästi ja kuluttaja saa lainarahat tililleen 1-3 arkipäivän kuluessa.

Lainahakemus on täysin ilmainen eikä sitä täyttäessä sitoudu vielä mihinkään. Motty:n kautta lainaa hakiessa voit säästää huomattavasti koroissa, sillä motty.fi kilpailuttaa 1.000–50.000 € suuruiset lainat 1–15 vuoden laina-ajalla, ja esittelee parhaan vaihtoehdon.

Aasa
Lainan määrä
2000-10000 €
Ikäraja
20v
Laina-aika
60 kk
Korko alk.
37,31 %

Emme vaadi sinulta lisädokumentteja. Riittää, että täytät lainahakemuksen. "Henkilökunta on tosi ammattitaitoista ja auttoivat meitä pahassa paikassa! Voimme suositella yritystä!"

Fellow Finance
Lainan määrä
500-15000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
∞ kk
Korko alk.
14,62 %

Suomalainen Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin vertaislainapalvelu, joka tarjoaa kulutusluottoja 500-15 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

Lainamarkkina.fi
Lainan määrä
2000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4,00 %

LainaMarkkina.fi on 100% kotimainen palvelu, josta saat yhdellä hakemuksella edullisimman lainatarjouksen jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken kilpailutettuna. Hakemus on nopea ja helppo tehdä, ei maksa eikä sido mihinkään. Saat heti useita lainatarjouksia henkilökohtaisella korkotasolla!

Rahalaitos
Lainan määrä
500-70000 €
Ikäraja
20v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
4,59 %

Rahalaitos on suosituin suomalainen lainanvälityspalvelu. Rahalaitos on kilpailuttanut ja yhdistänyt satojatuhansia lainahakemuksia suomalaisten eduksi vuodesta 2011. Voit itse vertailla omalla sivulla saamiasi tarjouksia!

Miten käyttää 3000 € rahaa?

Suomalaisten yleisin kuukausipalkka on 2500 euroa. Tästä jää verojen jälkeen käteen alle 2000 euroa, riippuen omasta veroprosentista ja vähennyksistä. 3000 euroa olisi siis keskivertosuomalaiselle noin kahden ja puolen kuukauden ylimääräinen nettopalkka – ei mikään pikkusumma! Vaikka yleisin veronpalautussumma on ollut alle tuhannen euroa, on moni voinut saada kolmekin tonnia. Suurimmat maksetut veronpalautukset ovat olleet kymmeniä tuhansia euroja, sillä moni pitää veronpalautuksille maksettavaa pientä korkoa tuottavana sijoituksena.

Verotus kuitenkin uudistuu, eikä veronpalautuksia enää makseta kuin poikkeustapauksissa. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö kolmea tonnia voisi tilille ilmaantua. 3000 voi olla itse säästettyä rahaa tai esimerkiksi ennakkoperintöä. 3000 euroa voi voittaa vaikka nettipokerissa. Mihin 3000 euroa kannattaa käyttää, tai miten sen voi laittaa tuottamaan? Mistä ja mitä tarkoitusta varten voi hakea 3000 euron lainaa?

Laskut pois

Laskut pois ja vararahasto tilalle

Jos saat ylimääräisen kolmetonnisen käyttöösi, on kaikkien sijoitus- ja velkaneuvojien neuvo sama: maksa ensin velat pois, ja sitten kokoa vararahastoa. Monella suomalaisella on useita erityyppisiä lainoja. On asuntolainaa, kulutusluottoja ja luottokorttivelkaa. Käy ensin läpi kaikki laskusi ja lainasi. Kaikki perintään menossa olevat laskut kannattaa tietenkin maksaa ensiksi, sillä perintäkulut ovat suuria, ja mahdollisesti uhkaavasta maksuhäiriömerkinnästä on monenlaista riesaa elämässä. Laskuille voi joskus saada maksuaikaa, jos jokin kovakorkoinen pikaluottovelka pitäisi saada ensin maksettua. Pikavipeissä on tyypillisesti erittäin korkeat korot, joten niiden maksaminen pois on ensisijaisen tärkeää. Pikavippien pois maksamista varten kannattaa hakea matalakorkoisempaa lainaa.

Kun tärkeimmät ja kiireellisimmät laskut on hoidettu, käy läpi kulutusluotot ja luottokorttilaskut. Luottokorttilasku kannattaa aina maksaa kokonaan pois. Jos maksat vain vähimmäiserän, kerryttää kortille jäänyt velkasaldo korkoa. Korko voi olla noin 10 %, mutta laskutuspalkkioiden ja tilinhoitokulujen takia voi todellinen vuosikorko olla lähemmäs 20 %. Myös kulutusluottoihin voi yleensä tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, jos 3000 ei riitä koko lainasumman kuittaamiseen. Viimeiseksi kannattaa maksaa pois opintolainat ja asuntolainat, joilla on yleensä se matalin korko. Tosin asuntolainojen koroilla on korotuspaineita. Ihan muutaman prosentin koron nousu voi tarkoittaa jopa parin sadan euron kuukausittaista kasvua lainanhoitokuluihin. Riippuen omasta asuntolainastasi, voisi 3000 euroa olla hyvä käyttää ylimääräisiin lyhennyksiin tai korkokaton ostamiseen. Näin korot eivät tule nousemaan liian suuriksi.

Jos laina-asiat ovat kunnossa, on 3000 euroa hyvä alku vararahastolle. Vararahastossa kannattaa pitää ainakin kahden, mutta mieluiten kuuden kuukauden menoja vastaavaa summaa. Elämä voi yllättää. Omasta vararahastosta voi lainata ilman kuluja rahaa esimerkiksi uuden jääkaapin ostoon, sairaalakuluihin, hautajaismenoihin tai auton korjaamiseen.

Iloinen nainen

3000 euroa shoppailuun?

Jos pidät muotivaatteista, design-kengistä, antiikkihuonekaluista tai kulttivalaisimista, ei ylimääräinen kolme tuhatta euroa kauaa lompakossa polttele. Myös taiteesta, laadukkaasta järjestelmäkamerasta, lasten harrastusvarusteista tai esimerkiksi hääjärjestelyistä saa maksaa. Pelkkä morsiuspuku voi maksaa toista tuhatta euroa! 3000 euroa palaa helposti esimerkiksi luksussafariin tai lentolippuihin maailman ympäri. 3000 eurolla saa yhdelle henkilölle jo aika tasokkaan kaukomatkan, mutta jos sillä hinnalla pitäisi kustantaa koko perheen kesälomareissu, ei välttämättä päästä Turkin all inclusive -hotellia pidemmälle.

3000 euroa riittää käytetyn auton hankkimiseen autoliikkeestä. Kolmella tonnilla ei tosin saa mitään kovin uutta autoa tai kallista merkkiä, mutta alle 300 000 ajetun volkkarin nyt ainakin. 3000 euroa on uppoaa helposti omakotitalon remontteihin, sillä edullisin peltikattoremontti pieneen mökkiin maksaa helposti 5000 euroa. Ehkä olet ajatellut säästää ja valjastaa ilmaisen aurinkoenergian käyttöösi? 3000 riittää maksamaan noin puolet aurinkopaneelien hankkimisesta ja asennuttamisesta. Jos vasta haaveilet omasta asunnosta, on 3000 hyvä alku asuntosäästötilille.

Hae luottoa 3000 euroa

3000 euroa tuottamaan

”Ylimääräinen” 3000 euroa kannattaa sijoittaa rahastoihin, jos ei ole kovin kokenut sijoittaja, eikä halua nähdä kovasti vaivaa sijoitustensa eteen. 3000 euron sijoituksiin kannattaa käyttää omaa rahaa, eikä lainarahaa. Matalan ja korkean riskin rahastoissa rahasi hajautetaan moniin eri osakkeisiin, johdannaisiin ja korkoinstrumentteihin. Tuottoa voi odottaa esimerkiksi 3, 4 tai jopa 8 prosenttia. Jos haluat perustaa oman osakesalkun, kannattaa osakkeita ostaa ainakin 500 euron erissä. 3000 eurolla saa siis korkeintaan kuuden eri yrityksen osakkeita. Jos haluat, että rahat ovat nopeasti irrotettavissa, on suositeltavaa avata mahdollisimman korkeakorkoinen säästötili. Korot ovat kuitenkin pieniä, parhaimmillaankin alle 2 prosenttia.

Scroll to Top