Lainaa yritykselle ilman vakuuksia

Yrityksillä on usein tarvetta lisärahoitukseen. Esimerkiksi yritystä perustettaessa lisärahoitus on enemmän kuin tarpeen. Myös myöhemmässä vaiheessa kausivaihtelut sekä väliaikainen kassavaje vaatii jonkinnäköistä laastaria. Tai kun yritystä halutaan kehittää nopeasti eikä aikaa ratkaisujen miettimiseen ole paljoa, tarvitaan ripeästi rahoitusta investointeihin. Muita erilaisia tilanteita, joissa lisärahoitustarvetta ilmenee ovat mm. uusien työntekijöiden palkkaaminen, työvälinehankinnat, työtilan vuokraaminen ja erilaiset äkilliset menot. Tällöin avuksi astuvat erilaiset yrityslainat. 

Kasvavat yritykset tarvitsevat jatkuvasti uutta rahoitusta. Jos kasvua haetaan pelkästään kassavirran kautta, niin silloin yleensä kasvu on todella hidasta ja toiseksi yritys kärsii jatkuvasti kassavajeesta. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuulosta vakaan ja hyvän yrityksen ominaisuuksilta. Tämän takia kasvu ja hetkelliset haastavat tilanteet kannattaa ratkaista vieraan pääoman avulla.

Parhaat yrityslainat vertailussa

Kredita.fi (B2B)
Lainan määrä
5000 -3000000 €
Ikäraja
20v
Laina-aika
60 kk
Korko alk.
4-30 %

Kredita haluaa helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada oikeanlaista rahoitusta parhailla mahdollisilla ehdoilla. Hakemalla rahoitusta Kreditalla saat monia yritysrahoitustarjouksia 24 tunnin sisällä, joista voit valita houkuttelevimman.

Kasvurahoitus.fi (B2B)
Lainan määrä
2000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
24 kk

Front Kasvurahoitus on erittäin kilpailukykyinen yrityslainapalvelu, joka myöntää yritysrahoitusta nopealla aikataululla 2000-100000 €. Front Kasvurahoitus erottuu edukseen kilpailukykyisen rahoitustarjouksen lisäksi rahoituksen nopeudella, joustavuudella ja erinomaisella asiakaspalvelullaan.

Yritysluotto.fi
Lainan määrä
3000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
12 kk

Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–12 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.

Qred FI (B2B)
Lainan määrä
1000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
18 kk

Qred yrityslaina tarjoaa 1.000 – 100.000 € yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille.

Emme peri avaus- tai ylläpitomaksua emmekä muitakaan piilokuluja. Yrittäjä maksaa vain kiinteät kuukausikulut ja vain niiltä kuukausilta, kun hänellä on ollut laina käytössään.

Nopea hakemus, jonka täyttäminen vie minuutin. Me lupaamme tarjouksen tunnissa.

Businesscredit.fi
Lainan määrä
1000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
12 kk

BusinessCredit tarjoaa lainaa 1 000–100 000 € tarpeesi mukaan 1–12 kuukauden maksuajalla. Palvelumme sopii erinomaisesti pienyrityksille, jotka tarvitsevat joustoa yrityksen muuttuvissa taloudellisissa haasteissa, tai esimerkiksi hyvän liikeidean nopeaan rahoittamiseen.

CrediNord.com yrityslaina (B2B)
Lainan määrä
1-350000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
18 kk

CrediNord tarjoaa yrityslainaa suomalaisille pk-yrityksille 1.000 – 100.000 €. Yrittäjän aika on kallista. Siksi CrediNord tarjoaa lainaa nopeasti ja mutkattomasti. Alan suoraselkäisimpänä toimijana lupaamme: hakemus minuutissa – tarjous tunnissa.

Finrahoitus.fi (B2B)
Lainan määrä
2000-10000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
24 kk

FIN Yritysrahoitus myöntää yrityksille 2.000 - 10.000 euroa lainaa joustavalla 6-24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Yrityslainaa on helppo hakea verkkohakemuksella, sillä emme edellytä tilinpäätöksen tai muiden liitteiden toimittamista.

Yrityslaina247
Lainan määrä
1000-20000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
36 kk

Yrityslaina247 on kertalaina yrittäjälle tasoittamaan arjen odottamattomia kuoppia. Yrittäjänä tiedät, että äkillisiä rahantarpeita saattaa tulla useasta suunnasta ja yhtä aikaa. Meidän yrityslaina sopii myös aloittavalle yrittäjälle sekä toiminimelle.

Hae lainaa yritykselle ilman vakuuksia

Rahoitusyhtiöt ja pankit saattavat tarjota vakuudetonta yrityslainaa, kuitenkin tällä usein todellisuudessa tarkoitetaan, että rahoituksen saamiseen ei vaadita reaalivakuuksia kuten vaikkapa kiinteistöä tai asiakirjoja. Jonkinlainen vakuus käytännössä vaaditaan vakuudettomankin yrityslainan kohdalla, sillä toki velkoja haluaa varmistaa velan takaisinmaksun. Tällöin vaaditaankin joko omavelkainen takaus tai henkilötakaus. 

On tärkeää siis tarkastella onko kyseessä täysin vakuudeton laina, jolloin korko on korkeampi vai onko kyseessä reaalivakuudeton laina, jolloin rahoitus taataan jollain muulla keinolla. Useimmiten vakuudeton yrityslaina onkin reaalivakuudeton laina ja sitä on helpompi saada kuin perinteistä yrityslainaa. 

Yrityslainan hakeminen vaihtelee eri lainanmyöntäjien välillä. Pankista yrityslainaa haettaessa aikaa kuluu yleensä enemmän, sillä usein pankki pyytää vielä lisäselvityksiä ja pidetään lainaneuvotteluja ja pitää ihan fyysisesti jopa käydä pankissa. Vanhanaikaista!

Rahoitusyhtiöt sen sijaan tarjoavat huomattavasti jouhevampaa lainanhakumahdollisuutta netin välityksellä, eikä tällöin kulu aikaa mihinkään ylimääräisiin neuvotteluihin tai tapaamisiin. 

Jos sinulla on kiire lainansaannin kanssa, usein juuri rahoitusyhtiöiden myöntämä yrityslaina on näppärämpi ja ainakin huomattavasti nopeampi vaihtoehto. Koska yrittäjille aika on rahaa, helppo ja nopea lainanhaku painaa vaakakupissa paljon ja on siksi varsin näppärä vaihtoehto perinteiselle pankista haettavalle yrityslainalle. 

Mikäli kaikki sujuvat kuin Strömsössä, saat luottopäätöksen käden käänteessä samalla kun juot kupposellisen kahvia. Nykyään kaikki sujuvat sähköisesti todella nopsaan ja luotonmyöntäjä saa haettua ja varmennettua yrityksen edustajan yritysyhteydet heti saatuaan tähän suostumuksen.

Lyhytaikainen yrityslaina

Lyhytaikaiset yrityslainat sopivat hyvin tilanteisiin, joissa lainaa on saatava nopeasti ja yrityksellä on mahdollisuus kuitata haettu laina takaisin suhteellisen nopeasti tulorahoituksen avulla. 

Lyhytaikainen laina tulee kysymykseen vaikkapa tilanteessa kun esimerkiksi rakennusalan yritys on saanut toimeksiannon uudesta työmaasta mutta ei ole vielä saanut korvauksia edellisistä tehdyistä töistä. Tällöin yrityksen kannattaa ottaa lyhytaikainen laina jotta se saa uuden työmaan polkaistua käyntiin ja maksettua aiemmasta urakasta johtuvat juoksevat kulut. 

Tai jos yrityksen toiminta on sesonkiluonteista ja hiljaisina aikoina puskurirahoitukselle on tarvetta että juoksevat kulut saadaan maksuun ja varasto täydennettyä ennen kuin uusi sesonki alkaa. 

Myös koneet voivat hajota äkillisesti ja pitää saada pikaisesti lainaa käsirahaa varten. 

Korkeat talot

Kannattaako pankista hakea lainaa yritykselle?

Pankki on tutuin paikka, jonka puoleen käännytään, kun yritys tarvitsee lisärahoitusta. Usein pankkien kanssa asioidessa vastaan tulee muutama yleisesti tiedossa oleva haaste:

Pankkilaina yritykselle on hyvä vaihtoehto, jos yritys on toiminut pitkään ja liiketoiminta on ollut vakaata ja mielellään kasvavaa. Pankit tykkäävät rahoittaa silloin, kun lainan antamisen riskit ovat todella matalia. Kuten tiedät, liiketoimintaan kuuluu aina riskejä ja ne harvoin ovat todella matalia. Eihän sellaisessa tilanteessa tarvitse lisärahoitusta, jos kassa on kunnossa ja yrityksellä on runsaasti pääomia. Pankkilainan ehdoton etu on se, että yrityslainan korko on matalampi kuin muilta rahoituslaitoksilta haettaessa.

Yrityslainojen korot ovat aina korkeampia kuin asuntolainojen ja maksuajat ovat lyhempiä. Usein 5-10 vuotta maksimissaan. Kun kyse on startup-yrityksestä tai voimakkaasti kasvuhakuisesta, niin silloin alkaa tulla pankkien lainanantokyvyn rajat vastaan, mutta mistä silloin kannattaa hakea lainaa?

Yrityslaina uudelle yritykselle

Yritystoiminnan alussa on harvinaista, että yrityksellä olisi kiinteätä omaisuutta, jota voisi käyttää vakuutena pankin yrityslainoissa. Koska uudella yrityksellä ei ole kiinteätä omaisuutta, eikä välttämättä aiempaa luottohistoriaa, yrityslainalle kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa henkilötakaaja (yleensä yrittäjä itse).  Henkilötakaajan avulla saat aina pienemmän koron kuin ilman takaajaa.

Uusi yritys ei välttämättä saa lainaa pankista, vaikka yrittäjä olisi valmis käyttämään esimerkiksi taloaan vakuutena. Yksityisiltä lainapalveluilta voit hakea lainahakemusta joko vakuuden kanssa tai ilman vakuuksia, ja saat päätöksen nopeasti.

Haitpa lainaa pankista tai yksityisiltä lainan antajilta, yrityslainan saaminen uudelle yritykselle on haastavampaa kuin vanhemman yrityksen, korko on usein suurempi ja maksuaika lyhyempi.

Uuden yrityksen kannattaa usein hakea rahoitusta ensin esimerkiksi Finnveralta ja sen jälkeen hakea lainaa yksityisiltä lainanantajilta. Mutta jos takaisinmaksuun on realistinen suunnitelma, hakemus kannattaa täyttää, koska se ei vielä sido ottamaan lainaa, ja saat päätöksen mahdollisesti samana päivänä.

Vertaislainat aloittavalle yritykselle?

Vertaislainaa tarjoavat yksittäiset sijoittajat erilaisissa palveluissa. Tunteet vetoavat yksittäisiin sijoittajiin paremmin ja siksi heiltä voi saada helpommin lainaa, jos yritysidea vaikuttaa hyvältä ja takaisinmaksu ja tuotto miellyttävät sijoittajaa.

Toisaalta jos liikeideasi on hyvä sekä lainan tuotto ja takaisinmaksu näyttävät hyvältä, myös yrityslainan saaminen on todennäköisempää uudelle yritykselle.

Mitä jos henkilötakaus ei ole mahdollista?

Joissain tapauksissa uuden yrityksen henkilötakaus ei ole mahdollista. Lainan saaminen ei silti ole mahdotonta, kun haet vakuudetonta yrityslainaa.

Voi olla, että lainaa ei myönnetä uudelle yritykselle, sillä tällöin yrityksen kannattavuuden osoittaminen on vaikeaa. Yrityksellä voi olla vaikka kuinka paljon potentiaalia kasvuun, mutta juuri tuosta todentamisen vaikeuden takia laina saattaa jäädä saamatta.

Erityistä huomiota kiinnitetään tällöin yrittäjän henkilökohtaiseen takaukseen. yrittäjän varallisuus varmistetaan verotiedoista ja muista rekistereistä ja lähteistä, jotka ovat käytettävissä. Itse lainan hakeminen on edelleen helppoa, mutta yrittäjän taloudellinen asema ja vastuut korostuvat ja tarjottava lainamäärä ja korko voivat olla sen mukaiset.

Ainakin Sambla myöntää myös aloitteleville yrityksille yrityslainaa.

Vakuudeton yrityslaina

Osa lainapalveluista vaativat vakuudeksi henkilötakauksen, mutta osa ei. Osa yrityslainaa tarjoavista yrityksistä tarjoavat lainaa ilman vakuuksia, mutta he voivat vaatia kassavirtalaskelmia tai muita todisteita takaisinmaksukyvystä.

Vakuudetonta yrityslainaa on siis mahdollista saada, kun haet lainaa oikeasta paikasta ja sinulla on riittävän vahvat perustelut lainan saamiseksi sekä takaisinmaksuun

Verkkolainahakemuksen täyttäminen ei vie montaa minuuttia, joten lainojen kysyminen ja kilpailuttaminen useammasta paikasta on aina kannattavaa. Lainahakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua ottamaan lainaa kyseiseltä taholta, joten lainan ottaminen on aina sinun käsissäsi.

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on siis aina ilmaista ja riskitöntä. Jos et ole tyytyväinen saamaasi tarjoukseen, voit jättää lainan vain hyväksymättä.

Yrityslainaa tarjoavat yksityiset yritykset ovat usein toiminnassaan nopeampia kuin pankit. Voit saada jopa lainapäätöksen ja rahat tilille heti samana päivänä!

Lainatarjous kannattaa pyytää, kun toiminta on tukevalla pohjalla ja takaisinmaksun suunnitelma on realistinen.

Yritystoiminnassa on aina riskiä ja vaihtelua alusta asti. Vakuudeton yrityslaina on hyvä etenkin silloin, kun tarvitset rahaa nopeasti tai sinulla ei ole aikaa tai resursseja hakea lainaa muualta. Vaikka maksat vakuudettomasta yrityslainasta korkeampaa korkoa, nopeasti saatu laina voi pelastaa yrityksen tai kiihdyttää sen kasvua, jolloin lainan hetkellinen korkeampi korko ei ole niin merkityksellinen.

Vakuudettomia yrityslainoja voidaan myös käyttää vakuutena edullisempiin vakuudellisiin lainoihin.

Maksujoustosta sopiminen on usein edullisempaa pankkien kanssa kuin yksittäisten rahoituslaitosten kanssa. Siksi alkuperäiseen maksusuunnitelmaan kannattaa varata omaa joustovaraa, koska erikoistapauksia tulee aina eteen. Tee siis oma maksusuunnitelma realistisesti ennen lainan hyväksymistä.

Voiko yrityslainan saada ilman luottotietoja?

Lainaehdoissa saattaa esiintyä pieniä eroja, mutta yleisesti ottaen laina voidaan myöntää, mikäli ainakin seuraavat ehdot täyttyvät: Yritys on ollut toiminnassa vähintään muutaman kuukauden ja kassavirta on jatkuva. Yrityksellä on suomalainen pankkitili ja tiedot on haettavissa kaupparekisteristä. Yrityksellä itsellään tai sen vastuuhenkilöillä ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Yrityslainan kuten muidenkin lainojen saamiseen vaaditaan aina luottotiedot. Yrittäjän luottotiedot tarkistetaan aina, vaikka luottoa haettaisiinkin yritykselle, ja vaikka yrityksellä menisi vaikka kuinka hyvin. Jos yrittäjän luottotiedot eivät ole kunnossa, valitettavasti yrityskään ei voi saada luottoa.

Yrittäjä takaa yrityksensä lainat aina itse omalla nimellään. Osa netistä haettavista vakuudettomista yritysluotoista myönnetään pelkästään henkilötietojen perusteella, eikä yrityksen tilitietoja ja tilannetta tarkisteta lainkaan. Tällöin yrittäjän henkilökohtainen taloustilanne on vielä suuremmassa asemassa sillä se on yritysluoton ainoa takuu. Tämä käytäntö on voimassa kun haetaan pienempiä, alle 10 000 euron luottoja. Luonnollisesti myöskään isompaa lainaa ei ole mahdollista saada ilman luottotietoja, vaikka yrityksen taloustilanne olisi kuinka vakaa ja kaikki yrityksen tiedot tarkistettaisiin.

Mikäli henkilöyrittäjä on menettänyt luottotietonsa, pitää turvautua muihin ratkaisuihin. 

Tarkistuslista

Näin haet lainaa ilman vakuuksia yritykselle:

Yrityslainan korko​

Yrityslainan korko

Yrityslainan korko on aina tapauskohtainen ja siihen vaikuttaa mm. luottokelpoisuus, yritystoiminnan luonne, takaisinmaksuaika sekä vakuuksien käyttö. Mitä parempi luottokelpoisuus ja takaisinmaksukyky, sen alhaisemmat korot ja kulut.

Perinteisessä pankkilainassa on kattavien vakuuksien vuoksi huomattavasti pienempi korko ja suurempi takaisinmaksuaika. Usein pankkien korkokulu koostuu viitekorosta ja pankin marginaalista.

Korko yleisesti tarkoittaa lainatun rahan hintaa. Korko maksetaan lainaajalle hyvityksenä siitä syystä, että lainanantaja tarjoaa pääomaa lainaajalle riskillä. Vakuudettomissa yrityslainoissa korko voi olla jopa kymmenkertainen muutamien prosenttien pankkilainaan verrattuna, mutta myös niiden käyttötarkoitus ja syy vakuudettoman lainan ottamiseen on eri.

Lainapalveluilla ei ole julkista korkohinnoittelua, koska korko vaihtelee aina yrittäjän ja yrityksen mukaan. Saat oman korkoprosenttisi selville, kun haet yrityslainaa ja saat vastauksen hakemukseesi.

Lainan hakeminen on nopeaa ja laina kannattaakin hakea useasta paikasta samanaikaisesti, koska eri toimijat painottavat hieman eri asioita lainapäätöksissään. Näin ollen et voi etukäteen tietää, mistä saat edullisimman tarjouksen, ennen kuin olet pyytänyt tarjousta useammalta taholta.

Lainatarjoukset ovat aina erilaisia ja koron lisäksi kannattaa katsoa lainan takaisinmaksun joustavuutta, palvelutasoa ja lainan todellista vuosikorkoa. Koron lisäksi lainaan voi liittyä muita kiinteitä kuluja.  

Todellinen vuosikorko ja lainan ehdot kannattaa tarkistaa ja lukea huolella läpi aina, kun vertailet eri lainatarjouksia.

Mikä on edullinen korko?

Mikäli käytössä on reaalivakuuksia, ne pienentävät lainan korkoa huomattavasti, mutta valitettavasti monilla yrityksillä ja varsinkin aloittavilla yrityksillä tällaisia vakuuksia ei useinkaan löydy. 

Vakuudettomien yrityslainojen korot saattavat vaihdella huomattavastikin eri lainanantajien välillä, joten huolellinen vertailu lainojen välillä kyllä kannattaa. 

Lainanantajien sivuilta löytyy yrityslainalaskureita, jotka kyllä antavat suuntaa antavaa kustannuslaskelmaa, mutta lopullinen tarjous ja kulut ilmenevät vasta yrityslainaa hakemalla. 

Useat rahoitusyhtiöt tarjoavat vakuudetonta yrityslainaa jopa ilman korkoa, tämän sijaan he perivät lainasta maksettavaa kiinteää yrityskohtaista toimituspalkkiota tai kuukausikulua. Kokonaiskustannukset voivat kuitenkin nousta tällöin jopa korkeammiksi kuin yrityskohtaista korkoa maksettaessa.  

Yrityslainan kustannuksiin vaikuttavat myös erilaiset muut kulut kuten mahdolliset perustamiskulut, avausmaksut tai lainan hoitopalkkiot. Nämä on hyvä ottaa vertailuun mukaan kun punnitsee eri vaihtoehtojen välillä. 

Koron määräytymiseen vaikuttaa kokonaisarvio, johon vaikuttaa paitsi maksukyky niin myös yrityksen toimiala ja yrityksestä tehty riskiarvio. Myös yrityksen tulevaisuuden näkymät vaikuttavat kokonaisarviossa. 

Edullinen korko

Muut yrityksen rahoitusvaihtoehdot

Muita varteenotettavia yrityslainavaihtoehtoja ovat mm. Finnveran myöntämät lainat sekä ELY-keskuksen myöntämät tuet.

Finnvera-lainaa myönnetään kotimaisille yrityksille kotimaisten rakennus-, kone- ja laiteinvestointien, energia- ja ympäristöhankkeiden, käyttöpääomatarpeiden sekä erilaisten omistusjärjestelyjen rahoittamiseen. Lainan vähimmäismäärä on 50 000 euroa ja sitä käytetään pääsääntöisesti osana pankin myöntämää kokonaisrahoitusta. Lainaa voi hakea jo toimiva yritys tai vasta toimintaansa aloitteleva yritys. 

Finnvera-lainan korko voi olla joko kiinteä tai viitekorkoon sidottu. Korkoon vaikuttaa kuinka kannattavaa yrityksen toiminta on, millainen yrityksen taloudellinen asema on, millainen toiminnallinen riski yrityksellä on sekä myös lainan vakuus. Vakuus neuvotellaan aina tapauskohtaisesti ja lainasta peritään toimitusmaksu. 

Yritys voi saada rahoitusta myös ELY-keskukselta. Rahoitusta myönnetään aina harkinnanvaraisesti ja tietyt edellytykset tulee täyttyä.

Pk-yritykset voivat hakea oman alueensa ELY-keskuksesta rahoitusta oman toimintansa kehittämiseen. Tämä on aina harkinnanvaraista avustusta ja sen perusteena on yritys- ja hankearviointi. 

Edellytyksenä on että yrityksellä on potentiaalia kannattavaan toimintaan ja että avustuksella on merkittävä vaikutus siihen, toteutuuko kyseinen hanke vai ei. Tätä avustusta haetaan siitä ELY-keskuksesta, jonka alueella kyseinen hanke toteutuu.

On olemassa sekä myös uudenlaisia yrityslimiittilainoja. Limiittilainat toimivat vähän kuin luottokorttien periaatteella. Voit käyttää luottoa joustavasti luottorajasi mukaisesti ja kun olet lyhentänyt luottoa, lyhentämäsi summa vapautuu jälleen käyttöösi. 

Lisäksi yrityslimiitti on todella joustava vaihtoehto, sillä sinun ei tarvitse hakea lainaa koko ajan lisää jolloin kyseessä on uusi lainahakemus eikä ole edes mitään takeita että uusi hakemuksesi hyväksytään.

Yrityslimiitti onkin vähän niin kuin luottotili tai vanhanaikainen shekkitili. Saat yrityslimiitin myötä samanlaisen joustavan ratkaisun itsellesi kuin mitä limiittilaina tarjoaa yksityishenkilölle. 

Maksamalla pientä kuukausimaksua yritys voi olla varma että sillä on lisärahoitus taattuna koska tahansa ilman että sitä pitää hakea aina uudelleen. Tällainen aina voimassa oleva limiittiluotto on vähän kuin oma henkilökohtainen pikalaina, sillä tämä on aina käytössä kunhan luottoraja sen antaa myöden. 

Rahoitusyhtiöt tarjoavat myös erilaisia ratkaisuja, joista yritys hyötyy parantamalla maksuvalmiuttaan ja nopeuttamalla kassankiertoa sekä hallitsemalla taloudellisia riskejä. 

Yritys voi vaikkapa hyödyntää laskurahoitusta jotta saa myyntisaatavansa tililleen nopeammin. Yritys voikin myydä rahoitusyhtiölle yksittäiset laskut vai koko yrityksen laskutuksen. Laskujen myynnin jälkeen yritys saa tililleen rahat myyntisaatavista, toki rahoitusyhtiö nappaa tästä omat rahoituskulunsa ensin. 

Yritys voi hyödyntää myös factoringrahoitusta siirtämällä laskutuksensa rahoitusyhtiön hallinnoitavaksi, jolloin koko laskutus kiertää rahoitusyhtiön kautta. Factoringrahoituksen myötä yritys säästää hallinnointikuluissa ja saa luottoa myyntisaatavia vastaan. 

Mahdollista on myös valita leasingrahoitus, jolloin yritys hankkii tarvittavan omaisuuden ostamisen sijasta vuokraamalla. Tällöin hankittu omaisuus onkin rahoituksen vakuutena ja kohteen kustannus jakautuu tasaisesti koko sen käyttöajalle. 

Lyhytaikainen yrityslaina

Lyhytaikaiset yrityslainat sopivat hyvin tilanteisiin, joissa lainaa on saatava nopeasti ja yrityksellä on mahdollisuus kuitata haettu laina takaisin suhteellisen nopeasti tulorahoituksen avulla. 

Lyhytaikainen laina tulee kysymykseen vaikkapa tilanteessa kun esimerkiksi rakennusalan yritys on saanut toimeksiannon uudesta työmaasta mutta ei ole vielä saanut korvauksia edellisistä tehdyistä töistä. Tällöin yrityksen kannattaa ottaa lyhytaikainen laina jotta se saa uuden työmaan polkaistua käyntiin ja maksettua aiemmasta urakasta johtuvat juoksevat kulut. 

Tai jos yrityksen toiminta on sesonkiluonteista ja hiljaisina aikoina puskurirahoitukselle on tarvetta että juoksevat kulut saadaan maksuun ja varasto täydennettyä ennen kuin uusi sesonki alkaa. 

Myös koneet voivat hajota äkillisesti ja pitää saada pikaisesti lainaa käsirahaa varten. 

FAQ

Usein kysyttyä

Pitääkö olla jotain takauksia tai vakuuksia kun hakee yrityslainaa?

Välttämättä rahalaitoksen välittämissä yrityslainoissa vakuuksia ei vaadita. Kuitenkin lainanhakija on aina omavelkaisena takaajana yrityslainaa haettaessa. 

Miten lainapäätös tehdään ja mitä asioita otetaan huomioon yrityslainaa hakiessa?

Rahoitusyhtiöt käsittelevät hakemuksen aina asiakaskohtaisesti. Yrityslainatarjouksen saamiseen vaikuttaa suuresti esimerkiksi moitteeton maksuhistoria ja yrityksen kyky tehdä tulosta. 

Onko mahdollista saada maksuvapaita kuukausia?

Osa lainanantajista tarjoaa maksuvapaita kuukausia. Tästä mahdollisuudesta mainitaan yleensä saamassasi lainatarjouksessa. Yleensä lyhennysvapaa tarkoittaakin muutaman kuukauden tai vuoden lyhennysvapaata. 

Maksaako yrityslainan hakeminen jotain?

Lainanhakeminen ei maksa mitään eikä se myöskään sido sinua mihinkään.

Kuka yrityslainaa voi hakea?

Yrityslainaa voi hakea henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen henkilön kanssa lainaa hakevassa yhtiössä. Yrityslaina haetaan ja myönnetään yritykselle. Yrityslainaa voivat hakea osakeyhtiö, osuuskunta, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö sekä yksityinen elinkeinonharjoittaja.

Kenelle limiittilaina sopii?

Yritykselle, joka haluaa käyttöönsä joustavan ja monipuolisen sekä luotollista yritystiliä vastaavan rahoitusratkaisun.

Mitkä kriteerit pitää täyttyä lainaa haettaessa?

Yrityksen omistajalla tulee olla vakaa toimeentulo ja hänellä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Negatiivisesti vaikuttaa ainakin jos omistajalla on paljon velkoja tai maksuhäiriömerkintöjä, erilaisia maksamattomia pikavippejä ja kulutusluottoja sekä runsaasti velkoja pankeille ja rahoitusyhtiöille.

Lainanantajat tarkastelevat myös yrityksen kassavirtaa ja onko se säännöllistä. Säännöllinen kassavirta antaa takuun että yritys on kykenevä maksaman lyhennyksensä ajallaan.  

Scroll to Top