Lainaa yritykselle ilman vakuuksia

Kasvavat yritykset tarvitsevat jatkuvasti uutta rahoitusta. Jos kasvua haetaan pelkästään kassavirran kautta, niin silloin yleensä kasvu on todella hidasta ja toiseksi yritys kärsii jatkuvasti kassavajeesta. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuulosta vakaan ja hyvän yrityksen ominaisuuksilta. Tämän takia kasvu ja hetkelliset haastavat tilanteet kannattaa ratkaista vieraan pääoman avulla.

Parhaat yrityslainat vertailussa

Businesscredit.fi
Lainan määrä
1000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
12 kk

BusinessCredit tarjoaa lainaa 1 000–100 000 € tarpeesi mukaan 1–12 kuukauden maksuajalla. Palvelumme sopii erinomaisesti pienyrityksille, jotka tarvitsevat joustoa yrityksen muuttuvissa taloudellisissa haasteissa, tai esimerkiksi hyvän liikeidean nopeaan rahoittamiseen.

Capital Box
Lainan määrä
2000-250000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
24 kk

Ymmärrämme, että liiketoimintasi kehittyy nopeasti ja perinteinen pankkirahoitus ei ole aina ulottuvillasi tai vastaa tarpeisiisi riittävän nopeasti. Loimme Capitalboxin tarjotaksemme pienyrityksille käyttöpääomaa silloin, kun tarve on suurimmillaan. Capitalbox toimii Helsingissä ja Tukholmassa. Keskitymme 100-prosenttisesti auttamaan pienyrityksiä niiden rahoitustarpeissa.

Ymmärrämme, että liiketoimintasi kehittyy nopeasti ja perinteinen pankkirahoitus ei ole aina ulottuvillasi tai vastaa tarpeisiisi riittävän nopeasti. Loimme Capitalboxin tarjotaksemme pienyrityksille käyttöpääomaa silloin, kun tarve on suurimmillaan.

Käyttämällä huipputeknologiaa ja korkeakoulutettuja laina-asiantuntijoita, voimme hyväksyä yrityslainoja nopeammin ja useammin - ilman vakuuksia, haastatteluja tai paperitöitä.

Yritysluotto.fi
Lainan määrä
3000-100000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
12 kk

Yritysluotto.fi tarjoaa lainaa 3 000–100 000€ tarpeen mukaan 1–12 kuukauden maksuajalla. Lainapalvelu sopii erinomaisesti yrityksille, jotka painivat kassavirran vaihteluiden aiheuttamissa tai muissa yllättävissä taloudenpidon haasteissa.

Korkeat talot

Kannattaako pankista hakea lainaa yritykselle?

Pankki on tutuin paikka, jonka puoleen käännytään, kun yritys tarvitsee lisärahoitusta. Usein pankkien kanssa asioidessa vastaan tulee muutama yleisesti tiedossa oleva haaste:

Pankkilaina yritykselle on hyvä vaihtoehto, jos yritys on toiminut pitkään ja liiketoiminta on ollut vakaata ja mielellään kasvavaa. Pankit tykkäävät rahoittaa silloin, kun lainan antamisen riskit ovat todella matalia. Kuten tiedät, liiketoimintaan kuuluu aina riskejä ja ne harvoin ovat todella matalia. Eihän sellaisessa tilanteessa tarvitse lisärahoitusta, jos kassa on kunnossa ja yrityksellä on runsaasti pääomia. Pankkilainan ehdoton etu on se, että yrityslainan korko on matalampi kuin muilta rahoituslaitoksilta haettaessa.

Yrityslainojen korot ovat aina korkeampia kuin asuntolainojen ja maksuajat ovat lyhempiä. Usein 5-10 vuotta maksimissaan. Kun kyse on startup-yrityksestä tai voimakkaasti kasvuhakuisesta, niin silloin alkaa tulla pankkien lainanantokyvyn rajat vastaan, mutta mistä silloin kannattaa hakea lainaa?

Yrityslaina uudelle yritykselle

Yritystoiminnan alussa on harvinaista, että yrityksellä olisi kiinteätä omaisuutta, jota voisi käyttää vakuutena pankin yrityslainoissa. Koska uudella yrityksellä ei ole kiinteätä omaisuutta, eikä välttämättä aiempaa luottohistoriaa, yrityslainalle kannattaa mahdollisuuksien mukaan ottaa henkilötakaaja (yleensä yrittäjä itse).  Henkilötakaajan avulla saat aina pienemmän koron kuin ilman takaajaa.

Uusi yritys ei välttämättä saa lainaa pankista, vaikka yrittäjä olisi valmis käyttämään esimerkiksi taloaan vakuutena. Yksityisiltä lainapalveluilta voit hakea lainahakemusta joko vakuuden kanssa tai ilman vakuuksia, ja saat päätöksen nopeasti.

Haitpa lainaa pankista tai yksityisiltä lainan antajilta, yrityslainan saaminen uudelle yritykselle on haastavampaa kuin vanhemman yrityksen, korko on usein suurempi ja maksuaika lyhyempi.

Uuden yrityksen kannattaa usein hakea rahoitusta ensin esimerkiksi Finnveralta ja sen jälkeen hakea lainaa yksityisiltä lainanantajilta. Mutta jos takaisinmaksuun on realistinen suunnitelma, hakemus kannattaa täyttää, koska se ei vielä sido ottamaan lainaa, ja saat päätöksen mahdollisesti samana päivänä.

Vertaislainat aloittavalle yritykselle?

Vertaislainaa tarjoavat yksittäiset sijoittajat erilaisissa palveluissa. Tunteet vetoavat yksittäisiin sijoittajiin paremmin ja siksi heiltä voi saada helpommin lainaa, jos yritysidea vaikuttaa hyvältä ja takaisinmaksu ja tuotto miellyttävät sijoittajaa.

Toisaalta jos liikeideasi on hyvä sekä lainan tuotto ja takaisinmaksu näyttävät hyvältä, myös yrityslainan saaminen on todennäköisempää uudelle yritykselle.

Mitä jos henkilötakaus ei ole mahdollista?

Joissain tapauksissa uuden yrityksen henkilötakaus ei ole mahdollista. Lainan saaminen ei silti ole mahdotonta, kun haet vakuudetonta yrityslainaa.

Vakuudeton yrityslaina

Osa lainapalveluista vaativat vakuudeksi henkilötakauksen, mutta osa ei. Osa yrityslainaa tarjoavista yrityksistä tarjoavat lainaa ilman vakuuksia, mutta he voivat vaatia kassavirtalaskelmia tai muita todisteita takaisinmaksukyvystä.

Vakuudetonta yrityslainaa on siis mahdollista saada, kun haet lainaa oikeasta paikasta ja sinulla on riittävän vahvat perustelut lainan saamiseksi sekä takaisinmaksuun

Verkkolainahakemuksen täyttäminen ei vie montaa minuuttia, joten lainojen kysyminen ja kilpailuttaminen useammasta paikasta on aina kannattavaa. Lainahakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua ottamaan lainaa kyseiseltä taholta, joten lainan ottaminen on aina sinun käsissäsi.

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on siis aina ilmaista ja riskitöntä. Jos et ole tyytyväinen saamaasi tarjoukseen, voit jättää lainan vain hyväksymättä.

Yrityslainaa tarjoavat yksityiset yritykset ovat usein toiminnassaan nopeampia kuin pankit. Voit saada jopa lainapäätöksen ja rahat tilille heti samana päivänä!

Lainatarjous kannattaa pyytää, kun toiminta on tukevalla pohjalla ja takaisinmaksun suunnitelma on realistinen.

Yritystoiminnassa on aina riskiä ja vaihtelua alusta asti. Vakuudeton yrityslaina on hyvä etenkin silloin, kun tarvitset rahaa nopeasti tai sinulla ei ole aikaa tai resursseja hakea lainaa muualta. Vaikka maksat vakuudettomasta yrityslainasta korkeampaa korkoa, nopeasti saatu laina voi pelastaa yrityksen tai kiihdyttää sen kasvua, jolloin lainan hetkellinen korkeampi korko ei ole niin merkityksellinen.

Vakuudettomia yrityslainoja voidaan myös käyttää vakuutena edullisempiin vakuudellisiin lainoihin.

Maksujoustosta sopiminen on usein edullisempaa pankkien kanssa kuin yksittäisten rahoituslaitosten kanssa. Siksi alkuperäiseen maksusuunnitelmaan kannattaa varata omaa joustovaraa, koska erikoistapauksia tulee aina eteen. Tee siis oma maksusuunnitelma realistisesti ennen lainan hyväksymistä.

Näin haet lainaa ilman vakuuksia yritykselle:

Yrityslainan korko​

Yrityslainan korko

Yrityslainan korko on aina tapauskohtainen ja siihen vaikuttaa mm. luottokelpoisuus, yritystoiminnan luonne, takaisinmaksuaika sekä vakuuksien käyttö. Mitä parempi luottokelpoisuus ja takaisinmaksukyky, sen alhaisemmat korot ja kulut.

Perinteisessä pankkilainassa on kattavien vakuuksien vuoksi huomattavasti pienempi korko ja suurempi takaisinmaksuaika. Usein pankkien korkokulu koostuu viitekorosta ja pankin marginaalista.

Korko yleisesti tarkoittaa lainatun rahan hintaa. Korko maksetaan lainaajalle hyvityksenä siitä syystä, että lainanantaja tarjoaa pääomaa lainaajalle riskillä. Vakuudettomissa yrityslainoissa korko voi olla jopa kymmenkertainen muutamien prosenttien pankkilainaan verrattuna, mutta myös niiden käyttötarkoitus ja syy vakuudettoman lainan ottamiseen on eri.

Lainapalveluilla ei ole julkista korkohinnoittelua, koska korko vaihtelee aina yrittäjän ja yrityksen mukaan. Saat oman korkoprosenttisi selville, kun haet yrityslainaa ja saat vastauksen hakemukseesi.

Lainan hakeminen on nopeaa ja laina kannattaakin hakea useasta paikasta samanaikaisesti, koska eri toimijat painottavat hieman eri asioita lainapäätöksissään. Näin ollen et voi etukäteen tietää, mistä saat edullisimman tarjouksen, ennen kuin olet pyytänyt tarjousta useammalta taholta.

Lainatarjoukset ovat aina erilaisia ja koron lisäksi kannattaa katsoa lainan takaisinmaksun joustavuutta, palvelutasoa ja lainan todellista vuosikorkoa. Koron lisäksi lainaan voi liittyä muita kiinteitä kuluja.  

Todellinen vuosikorko ja lainan ehdot kannattaa tarkistaa ja lukea huolella läpi aina, kun vertailet eri lainatarjouksia.

Vieritä ylös