Lainaa työttömälle ilman tuloselvitystä

Parhaat lainat ilman tuloselvitystä vuonna 2021

Muista, että aina kannattaa ainakin hakea ja kokeilla, koska se on täysin ilmaista, eikä se vielä sido mihinkään.

Sortter
Lainan määrä
2000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4 %

Kilpailuta lainat Sortterin avulla - maksamme kuukauden korot puolestasi! Sortter tarjoaa kaikille lainoille myös parhaan lainan takuun.

Omalaina
Lainan määrä
100-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
240 kk
Korko alk.
6,26 %

OmaLaina.fi on 100 % suomalainen palvelu. Hakemus käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen etkä sitoudu vielä mihinkään. Voit säästää huomattavasti koroissa, koska OmaLaina.fi kilpailuttaa lainat ja tarjoaa aina parasta vaihtoehtoa.

Lainamarkkina.fi
Lainan määrä
2000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4,00 %

LainaMarkkina.fi on 100% kotimainen palvelu, josta saat yhdellä hakemuksella edullisimman lainatarjouksen jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken kilpailutettuna. Hakemus on nopea ja helppo tehdä, ei maksa eikä sido mihinkään. Saat heti useita lainatarjouksia henkilökohtaisella korkotasolla!

Rahalaitos
Lainan määrä
500-70000 €
Ikäraja
20v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
4,59 %

Rahalaitos on suosituin suomalainen lainanvälityspalvelu. Rahalaitos on kilpailuttanut ja yhdistänyt satojatuhansia lainahakemuksia suomalaisten eduksi vuodesta 2011. Voit itse vertailla omalla sivulla saamiasi tarjouksia!

Zmarta
Lainan määrä
1000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4,5 %

Zmarta on yksi Suomen johtavista lainanvälittäjistä, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta. Zmarta vertailee ja välittää lainoja yli 25 pankin ja luotonmyöntäjän kesken. Hae lainaa!

Aina ei suunnitelmat mene niin kuin on ajatellut ja silloin voi huomata olevansa vaikeassa tilanteessa. Yksi tällainen tilanne on se, että on jostain syystä ajautunut työttömäksi ja on tilanne käsillä, johon tarvitsisi kiireellisesti lainaa. Mitä tallaisessa tilanteessa pitäisi tehdä ja mitkä ovat parhaat vaihtoehdot?

Näihin kysymyksiin saat parhaat ohjeet tältä sivulta. Tässä ylla on taulukko suosituimmista lainanantajista, jotka ovat antaneet lainaa ilman tuloselvitystä kaikkein suurimmalla todennäköisyydellä.  

Päivitämme tätä taulukkoa jatkuvasti sen mukaan, kun saamme tietoa mitkä lainapalvelut myöntävät todennäköisimmin lainaa työttömille työnhakijoille.

Mitkä yritykset antavat lainaa työttömälle?

Työtön ei ole kaikkein parhaassa asemassa lainanhakijana. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei lainaa voisi saada. Usein lainanvälittäjät muuttavat käytäntöjään kenelle myöntävät lainaa, joten joskus lainan voi saada vasta toisella yrittämällä. Idea on aina kuitenkin siinä, että lainapalvelut haluavat varmistaa, että laina maksetaan varmasti takaisin. Jos olisit vakinaisessa työssä ja sinulla olisi säännöllinen kuukausipalkka, niin silloin saisit varmasti paremman koron lainallesi. 

Työttömänä hakiessa lainaa saat todennäköisesti hieman korkeamman koron lainallesi lainanantajan riskistä johtuen, mutta jos olet maksanut aiemmat lainat ajallaan tai sinulla ei ole ollut vielä aiemmin pikaluottoja, niin silloin korko voi olla myös matalempi. 

Miten voit saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Tähän ei ole yksiselitteistä kaavaa, vaan jokainen laina täytyy hakea erikseen ja siinä vaiheessa selviää myönnetäänkö laina vai ei. Säännölliset tulot tai työttömyys ei ole siis este lainan saamiselle. 

Yläpuolella olevassa taulukossa on listattu parhaat lainat työttömälle siinä järjestyksessä, joista voit saada lainaa kaikkein todennäköisimmin. 

Usein kysytyt kysymykset – 10 suosituinta kysymystä

Alla on useimmin kysyttyjä kysymyksiä lainanhakuun työttömänä liittyen.

1. Voiko työtön saada lainaa, jos luottotiedot on kunnossa?

Ehdottomasti. Pankit ja lainayritykset ovat paljon tarkempia siitä, missä kunnossa luottotiedot ovat ja maksuhäiriömerkintöjä ei saisi olla. Useat suomalaiset joutuvat työttömiksi ja se ei estä lainan saamista. 

2. Voinko saada lainaa ilman työtuloa, jos olen eläkeläinen tai opiskelija?

Jos saat eläkettä tai opintotukea, niin näitä ei katsota työtuloksi ja olet lainajärjestelmässä niin sanotusti työtön. Tämä ei estä lainan saantia, vaan on ihan normaalia olla eläkeläinen tai opiskelija. Monet lainapalvelut myöntävät lainaa hyvillä ehdoilla sinun tilanteessasi. 

3. Millaisen lainan voin saada työttömänä?

Työttömän on helpompi saada pikalaina kuin esimerkiksi jatkuva kulutusluotto. Varsinkin pienempiä 1000 tai 2000 euron lainoja voidaan myöntää työttömälle suhteellisen helposti, jos luottotiedot ovat kunnossa.

Sivun yläosan taulkukkoon olemme koonneet listan lainapalveluista, jotka myöntävät lainaa työttömälle tai pienituloiselle. Kokeile eri hakuvaihtoehtoja ja lue tarkemmat vaatimukset erikseen jokaisen lainanantajan kohdalta.

4. Mitä minun täytyy ymmärtää ennen kuin hyväksyn lainatarjouksen?

Työttömänä sinun on erityisen tärkeää osata miettiä ennakkoon, miten selviät lainan maksusta. Pitkä laina-aika pienentää kuukausittain maksettavan erän suuruutta, mutta vastaavasti joudut maksamaan lainasta paljon enemmän korkoa yhteensä. Eli mitä pidempi laina-aika, niin sen kalliimpi laina. 

Muista, että laina ei ole ylimääräistä rahaa, vaan se on väliaikainen lisätulo, joka täytyy maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Älä ota lainaa, jos sinulla ei ole hyvää suunnitelmaa, miten voit maksaa lainan takaisin. Jos sinulla on hyvä suunnitelma, niin silloin kannattaa tutustua tämän sivun ylälaidassa olevaan lainataulukkoon, johon on listattu tämän hetken parhaat lainapalvelut. 

5. Myöntääkö kukaan lainaa työttömälle ilman luottotietoja?

Rehellisesti sanottuna luottotiedot menettänyt työtön lainanhakija ei ole kovin vahvoilla uuden lainan hakijana. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että silloin tällainen henkilö on todella suuri riski lainan myöntäjälle, koska on hyvin epätodennäköistä, että tämä henkilö kykenee maksamaan lainan takaisin. Joissain tapauksissa lainan voi saada, mutta silloin lainan todellinen vuosikorko on todella korkea. 

6. Mitä lainahakemuksen liitteitä tarvitaan?

Lainapalvelut saattavat pyytää sinua laittamaan hakemuksen mukaan myös joitain tarpeellisia liitteitä. Nämä voivat olla jotain näistä: 

7. Täytyykö minun lähettää luottotiedot hakemuksen yhteydessä?

Dokumenttiä luottotiedoista ei tarvitse liittää mukaan, koska nykyaikaiset lainapalvelut tarkistavat sinun luottotiedot automaattisesti henkilötunnuksen perusteella. Osa palveluista näyttää sinulle omien luottotietojesi nykytilanteen lainapäätöksen yhteydessä. 

8. Voinko saada 1000 € lainaa työttömänä?

Jos sinulla ei ole merkintöjä luottotiedoissa, niin on hyvin todennäköistä että sinulle myönnetään vähintään 1000 € lainaa tai pikavippiä. Suuremmat lainat voivat olla hankalia saada kuin myös jatkuvat kulutusluotot. Katso seuraavasta kohdasta tietoa suuremmista lainasummista.

9. Miten saan lainaa 2000 € työttömänä?

Jos tarvitset suuremman summan lainaa, vaikka tuon otsikossa olevan 2000 € lainan, niin kaikki toimii ihan samalla tavalla kuin pienempien lainojenkin osalta. Eli tee lainahakemus, jonka täyttäminen kestää noin 1-2 minuuttia ja sen jälkeen saat välittömästi lainapäätöksen. Se voi olla hyväksytty suoraan, tai se voi myös olla hylätty. Jos saat hylätyn lainapäätöksen, niin yritä jotain toista lainapalvelua, koska se voi olle juuri sinulle oikea palvelu ja saat sitä kautta myönnetyn lainapäätöksen, vaikka olisi työtön ja hakisit lainaa ilman tuloselvitystä tai palkkatodistusta. 

10. Miten myönnettävä lainasumma määräytyy?

Vastuulliset lainayritykset eivät yleensä myönnä suuria määriä lainna ilman tuloja, mutta 100-1000 euron pikavippi voidaan myöntää myös työttömälle. Esimerkiksi Limiitti tarjoaa jopa 2000 € lainaa ilman tulotodistuksia tai liitteitä. Pienempi laina on siis mahdollista ottaa ilman ansiotuloja, jos sinun on mahdollista osoittaa muuten olevasi hyvässä taloudellisessa tilanteessa.

Jos haet lainaa ilman ansiotuloja tai muita säännöllisiä tuloja, käy tarkasti läpi lainasopimuksen kaikki ehdot ja perehdy myös maksusuunnitelmaan. On todella tärkeää, että pidät huolta siitä, että pystyt maksamaan lainan lyhennykset takaisin määräajassa. Mikäli sinulla on ongelmia takaisinmaksun kanssa, niin kannattaa kysyä apua Takuusäätiön talous- ja velkaneuvonnasta.

Vieritä ylös