Lainaa työttömälle ilman tuloselvitystä

Parhaat lainat ilman tuloselvitystä vuonna 2024

Muista, että aina kannattaa ainakin hakea ja kokeilla, koska se on täysin ilmaista, eikä se vielä sido mihinkään.

Sortter
Lainan määrä
2000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4 %

Kilpailuta lainat Sortterin avulla - maksamme kuukauden korot puolestasi! Sortter tarjoaa kaikille lainoille myös parhaan lainan takuun.

Omalaina
Lainan määrä
100-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
240 kk
Korko alk.
6,26 %

OmaLaina.fi on 100 % suomalainen palvelu. Hakemus käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on täysin ilmainen etkä sitoudu vielä mihinkään. Voit säästää huomattavasti koroissa, koska OmaLaina.fi kilpailuttaa lainat ja tarjoaa aina parasta vaihtoehtoa.

Lainamarkkina.fi
Lainan määrä
2000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4,00 %

LainaMarkkina.fi on 100% kotimainen palvelu, josta saat yhdellä hakemuksella edullisimman lainatarjouksen jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken kilpailutettuna. Hakemus on nopea ja helppo tehdä, ei maksa eikä sido mihinkään. Saat heti useita lainatarjouksia henkilökohtaisella korkotasolla!

Rahalaitos
Lainan määrä
500-70000 €
Ikäraja
20v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
4,59 %

Rahalaitos on suosituin suomalainen lainanvälityspalvelu. Rahalaitos on kilpailuttanut ja yhdistänyt satojatuhansia lainahakemuksia suomalaisten eduksi vuodesta 2011. Voit itse vertailla omalla sivulla saamiasi tarjouksia!

Zmarta
Lainan määrä
1000-60000 €
Ikäraja
18v
Laina-aika
180 kk
Korko alk.
alk. 4,5 %

Zmarta on yksi Suomen johtavista lainanvälittäjistä, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta. Zmarta vertailee ja välittää lainoja yli 25 pankin ja luotonmyöntäjän kesken. Hae lainaa!

Aina ei suunnitelmat mene niin kuin on ajatellut ja silloin voi huomata olevansa vaikeassa tilanteessa. Yksi tällainen tilanne on se, että on jostain syystä ajautunut työttömäksi ja on tilanne käsillä, johon tarvitsisi kiireellisesti lainaa. Mitä tallaisessa tilanteessa pitäisi tehdä ja mitkä ovat parhaat vaihtoehdot?

Näihin kysymyksiin saat parhaat ohjeet tältä sivulta. Tässä ylla on taulukko suosituimmista lainanantajista, jotka ovat antaneet lainaa ilman tuloselvitystä kaikkein suurimmalla todennäköisyydellä.  

Päivitämme tätä taulukkoa jatkuvasti sen mukaan, kun saamme tietoa mitkä lainapalvelut myöntävät todennäköisimmin lainaa työttömille työnhakijoille.

Mitkä yritykset antavat lainaa työttömälle?

Työtön ei ole kaikkein parhaassa asemassa lainanhakijana. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei lainaa voisi saada. Usein lainanvälittäjät muuttavat käytäntöjään kenelle myöntävät lainaa, joten joskus lainan voi saada vasta toisella yrittämällä. Idea on aina kuitenkin siinä, että lainapalvelut haluavat varmistaa, että laina maksetaan varmasti takaisin. Jos olisit vakinaisessa työssä ja sinulla olisi säännöllinen kuukausipalkka, niin silloin saisit varmasti paremman koron lainallesi. 

Työttömänä hakiessa lainaa saat todennäköisesti hieman korkeamman koron lainallesi lainanantajan riskistä johtuen, mutta jos olet maksanut aiemmat lainat ajallaan tai sinulla ei ole ollut vielä aiemmin pikaluottoja, niin silloin korko voi olla myös matalampi. Mutta on siis täysin mahdollista saada myös laina työttömälle. 

Miten voit saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja?

Tähän ei ole yksiselitteistä kaavaa, vaan jokainen laina täytyy hakea erikseen ja siinä vaiheessa selviää myönnetäänkö laina vai ei. Säännölliset tulot tai työttömyys ei ole siis este lainan saamiselle. 

Yläpuolella olevassa taulukossa on listattu parhaat lainat työttömälle siinä järjestyksessä, joista voit saada lainaa kaikkein todennäköisimmin. Tästä listauksesta näet helposti, mistä saa lainaa vaikka olisikin työtön. 

Usein kysytyt kysymykset – 10 suosituinta kysymystä

Alla on useimmin kysyttyjä kysymyksiä lainanhakuun työttömänä liittyen.

1. Voiko työtön saada lainaa, jos luottotiedot on kunnossa?

Ehdottomasti. Pankit ja lainayritykset ovat paljon tarkempia siitä, missä kunnossa luottotiedot ovat ja maksuhäiriömerkintöjä ei saisi olla. Useat suomalaiset joutuvat työttömiksi ja se ei estä lainan saamista. 

Vaikka olisitkin työtön, sinulla todennäköisesti on kuitenkin jotakin tuloja. Tällaisia voivat olla vaikkapa ansiosidonnainen päiväraha, työmarkkinatuki tai eläke. Nämä tulot jo mahdollistavat lainan saannin vaikka sinulla ei olisikaan töitä. Lainanantajia kuitenkin loppujen lopuksi kiinnostaa eniten, että hakija voi jollakin tavalla osoittaa olevansa maksukykyinen henkilö. 

2. Voinko saada lainaa ilman työtuloa, jos olen eläkeläinen tai opiskelija?

Jos saat eläkettä tai opintotukea, niin näitä ei katsota työtuloksi ja olet lainajärjestelmässä niin sanotusti työtön. Tämä ei estä lainan saantia, vaan on ihan normaalia olla eläkeläinen tai opiskelija. Monet lainapalvelut myöntävät lainaa hyvillä ehdoilla sinun tilanteessasi. 

On tärkeää, että eläkkeen suuruus on suhteessa haettuun lainasummaan. Kovin pienellä eläkkeellä ei voi saada suurta lainaa, sillä rahojen on riitettävä myös elämiseen. Lainanmyöntäjää kiinnostavat lisäksi hakijan kuukausittaiset menot. 

3. Millaisen lainan voin saada työttömänä?

Työttömän on helpompi saada pikalaina kuin esimerkiksi jatkuva kulutusluotto. Varsinkin pienempiä 1000 tai 2000 euron lainoja voidaan myöntää työttömälle suhteellisen helposti, jos luottotiedot ovat kunnossa. On siis mahdollista saada myös edullinen laina työttömälle, jos hakee suhteellisen pientä lainaa. Koska lainojen korot määräytyvät hakijakohtaisesti, voi olla vaikeaa saada edullista ja varsinkaan isompaa lainaa ilman työpaikkaa. Näin ollen asuntolaina työttömälle on melkeinpä mahdotonta saada.

Myönnettävän lainan korot ovat monesti suuremmat työttömän hakijan kohdalla verrattuna palkkatyössä olevaan henkilöön. Tämä siksi, koska lainaa myöntävä rahoituslaitos tai pankki ottaa suuremman riskin kun myöntää lainaa työttömälle henkilölle. 

Sivun yläosan taulukkoon olemme koonneet listan lainapalveluista, jotka myöntävät lainaa työttömälle tai pienituloiselle. Kokeile eri hakuvaihtoehtoja ja lue tarkemmat vaatimukset erikseen jokaisen lainanantajan kohdalta.

4. Mitä minun täytyy ymmärtää ennen kuin hyväksyn lainatarjouksen?

Työttömänä sinun on erityisen tärkeää osata miettiä ennakkoon, miten selviät lainan maksusta. Pitkä laina-aika pienentää kuukausittain maksettavan erän suuruutta, mutta vastaavasti joudut maksamaan lainasta paljon enemmän korkoa yhteensä. Eli mitä pidempi laina-aika, niin sen kalliimpi laina. 

Muista, että laina ei ole ylimääräistä rahaa, vaan se on väliaikainen lisätulo, joka täytyy maksaa mahdollisimman nopeasti pois. Älä ota lainaa, jos sinulla ei ole hyvää suunnitelmaa, miten voit maksaa lainan takaisin. Jos sinulla on hyvä suunnitelma, niin silloin kannattaa tutustua tämän sivun ylälaidassa olevaan lainataulukkoon, johon on listattu tämän hetken parhaat lainapalvelut. 

5. Myöntääkö kukaan lainaa työttömälle ilman luottotietoja?

Rehellisesti sanottuna luottotiedot menettänyt työtön lainanhakija ei ole kovin vahvoilla uuden lainan hakijana. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että silloin tällainen henkilö on todella suuri riski lainan myöntäjälle, koska on hyvin epätodennäköistä, että tämä henkilö kykenee maksamaan lainan takaisin. Joissain tapauksissa lainan voi saada, mutta silloin lainan todellinen vuosikorko on todella korkea. 

Joskus voi käydä niin, että joutuu työttömäksi kesken lainan lyhennyksen. Pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on monesti tarjolla lainan takaisinmaksuturva. Tämä helpottaa lainanlyhennyksiä työttömyyden ajalla, koska tämä luonnollisesti hankaloittaa lainan lyhentämistä sovitun maksusuunnitelman mukaisesti. 

Kannattaa olla varhaisessa vaiheessa yhteydessä lainanantajaan ja neuvotella erilaisista maksuvapaista tai lyhennysvapaista kuukausista. Neuvottelemalla asiat selviävät ja näin hankalassakin tilanteessa voidaan löytää molemmille osapuolille hyvä ratkaisu. 

6. Mitä lainahakemuksen liitteitä tarvitaan?

Lainapalvelut saattavat pyytää sinua laittamaan hakemuksen mukaan myös joitain tarpeellisia liitteitä. Nämä voivat olla jotain näistä: 

7. Täytyykö minun lähettää luottotiedot hakemuksen yhteydessä?

Dokumenttia luottotiedoista ei tarvitse liittää mukaan, koska nykyaikaiset lainapalvelut tarkistavat sinun luottotiedot automaattisesti henkilötunnuksen perusteella. Osa palveluista näyttää sinulle omien luottotietojesi nykytilanteen lainapäätöksen yhteydessä. 

Luottotietojen tarkastetaan, jotta lainanmyöntäjä voi varmistua asiakkaan maksukyvystä ja rahoittamiseen sisältyvistä riskeistä. Lainaa myöntävä taho haluaa huolehtia, että hakija pystyy maksamaan velan takaisin ajallaan sekä noudattamaan lainaehtoja.

Lainanmyöntäjä voi katsoa hakijan tuloja, työtilannetta, luottohistoriaa ja jopa aiempia velkoja. Jos luottotietojen tarkistamisen jälkeen todetaan, että riski lainan myöntämiseen on liian suuri, saat kielteisen lainapäätöksen.

8. Voinko saada 1000 € lainaa työttömänä?

Jos sinulla ei ole merkintöjä luottotiedoissa, niin on hyvin todennäköistä että sinulle myönnetään vähintään 1000 € lainaa tai pikavippiä. Suuremmat lainat voivat olla hankalia saada kuin myös jatkuvat kulutusluotot. Katso seuraavasta kohdasta tietoa suuremmista lainasummista.

Mikäli olet työtön ja taloudellinen tilanteesi ei ole vakaa, voi olla hyvä vaihtoehto hakea joustoluottoa. Varsinkin, jos et tiedä tarkkaan paljonko rahaa tarvitaan ja pitääkö lainaa hakea vielä myöhemmin lisää. 

Kuten nimikin jo sanoo, joustoluotossa on enemmän joustonvaraa kuin kertalainassa. Takaisinmaksuohjelma on siis joustava ja monesti sinulla onkin mahdollisuus pitää 1-3 lyhennysvapaata kuukautta vuosittain. 

9. Miten saan lainaa 2000 € työttömänä?

Jos tarvitset suuremman summan lainaa, vaikka tuon otsikossa olevan 2000 € lainan, niin kaikki toimii ihan samalla tavalla kuin pienempien lainojenkin osalta. Eli tee lainahakemus, jonka täyttäminen kestää noin 1-2 minuuttia ja sen jälkeen saat välittömästi lainapäätöksen. Se voi olla hyväksytty suoraan, tai se voi myös olla hylätty. Jos saat hylätyn lainapäätöksen, niin yritä jotain toista lainapalvelua, koska se voi olla juuri sinulle oikea palvelu ja saat sitä kautta myönnetyn lainapäätöksen, vaikka olisi työtön ja hakisit lainaa ilman tuloselvitystä tai palkkatodistusta. 

Yleensä työttömälle ei myönnetä yli 2 000–3 000 euron lainoja, sillä kun lainasummat kasvavat, samassa suhteessa kasvaa myös lainanmyöntäjän riski. Perinteiset pankit eivät useimmiten lainkaan myönnä lainaa työttömille. Verkossa olevissa lainanhakupalveluissa saattaa myös olla joitakin rajoituksia.

Jos lainan hakijalla on tarjota lainalle vakuudeksi jotakin omaisuutta, suuremmankin lainan saaminen voi helpottua. Tällöin lainaa myöntävällä toimijalla ei ole niin suuri riski tehdä tappiota, koska he saavat rahansa takaisin, vaikka joutuisitkin maksuvaikeuksiin. On siis mahdollista sopia lainaa myöntävän rahoitusyhtiön tai pankin kanssa mahdollisista vakuuksista tapauskohtaisesti.

10. Miten myönnettävä lainasumma määräytyy?

Vastuulliset lainayritykset eivät yleensä myönnä suuria määriä lainaa ilman tuloja, mutta 100-1000 euron pikavippi voidaan myöntää myös työttömälle. Esimerkiksi Limiitti tarjoaa jopa 2000 € lainaa ilman tulotodistuksia tai liitteitä. Pienempi laina on siis mahdollista ottaa ilman ansiotuloja, jos sinun on mahdollista osoittaa muuten olevasi hyvässä taloudellisessa tilanteessa.

Jos haet lainaa ilman ansiotuloja tai muita säännöllisiä tuloja, käy tarkasti läpi lainasopimuksen kaikki ehdot ja perehdy myös maksusuunnitelmaan. On todella tärkeää, että pidät huolta siitä, että pystyt maksamaan lainan lyhennykset takaisin määräajassa. Mikäli sinulla on ongelmia takaisinmaksun kanssa, niin kannattaa kysyä apua Takuusäätiön talous- ja velkaneuvonnasta. Kannattaa myös miettiä ennen lainan hakemista, onko sille oikeasti tarvetta vai olisiko mahdollista pienentää menoja niin ettei tarvitsisi hakea koko lainaa. Lainaa on hyvä hakea vain sen verran kuin mille on tarve. Ison lainan hakeminen voi muodostua riskialttiiksi toiminnaksi, kun oma taloudellinen tilanne on jo muutenkin epävarma. Mikäli siis mietit saako pankista lainaa pikavippien maksuun, kannattaa miettiä tarkasti erilaisia vaihtoehtoja ja mikä olisi juuri omaan tilanteeseen sopivin ratkaisu. 

Lainoja kannattaa aina vertailla ja varmistua näin siitä, että pystyy suoriutumaan lainan takaisinmaksuun liittyvistä kuluista. Kannattaa aina hakea vain yksi laina kerrallaan. Jos ei ole tiedossa ihan tarkkaa lainasummaa, tällöin parempi vaihtoehto on joustoluotto kertalainan sijaan. Yhdistelylaina on hyvä ratkaisu silloin kun on jo olemassa ennestään useita lainoja monesta eri paikasta. Näin ollen lainojen yhdistäminen työttömänä on hyvä keino saada säästöä lainanhoitokulujen myötä. Tällöin ei myöskään tarvitse muistaa kuin vain yksi ainoa eräpäivä monen erillisen sijaan. Tämä helpottaa elämää monella eri tavalla. 

Usein kysytyt kysymykset

Jotkut pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa myös työttömille. Kuitenkin jokainen lainahakemus käsitellään yksilöllisesti eli ei voida antaa mitään tiettyjä ehtoja lainan saamiselle. Riippuu ihan täysin pankin luotonmyöntämiskriteereistä ja hakijasta tehdystä luottoarviosta, minkä suuruisen lainan pankki myöntää. Asiakkaalla tulee olla tarpeeksi maksuvaraa lainan takaisinmaksuun pakollisten menojen jälkeenkin.

Yleisimmin työtön voi saada ainoastaan pienempi eli n. 2 000–3 000 euron suuruisia lainoja, koska lainasummien kasvaessa myös lainanmyöntäjän riski kohoaa. Pankit eivät juurikaan myönnä lainaa työttömille ja netin lainanhakupalveluiden kautta tehtäville hakemuksillekin asetetaan rajoituksia työttömien ollessa kyseessä. Jos on olemassa jotain omaisuutta, jonka voisi asettaa lainan vakuudeksi, tällöin työtönkin voi mahdollisesti saada isomman lainan.

Mikäli sinulla on tarjota jotain vakuutta lainalle, voit saada lainaa myös maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Tällainen omaisuus voi olla vaikkapa asunto, auto tai kesämökki.

Tällaisia tilanteita varten pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on olemassa lisäpalvelu nimeltä lainan takaisinmaksuturva. Tällöin työttömyyden tai sairauden kohdatessa maksuturva kattaa lainalyhennykset. Takaisinmaksuturva tulee selvittää ennen kuin allekirjoittaa lainasopimuksen. On mahdollista myös yrittää sopia lainanmyöntäjän kanssa lyhennysvapaista kuukausista ja erilaisista maksujärjestelyistä. Kannattaa heti olla yhteydessä lainanmyöntäjään työttömyyden kohdatessa, jotta on mahdollista löytää molempia tyydyttävä ratkaisu.

Työttömällä voi olla nopeaa rahantarvetta vaikkapa yllättävän kodinkoneen hajoamisen osuessa kohdalle tai lemmikin sairastuessa äkillisesti. Useimmiten lainaa haetaan arjen perustarpeisiin. Kannattaa varmistua aina ettei ota lainaa suotta eikä yhtään ylimääräistä, ettei takaisinmaksu muodostu kohtuuttoman vaikeaksi.

Scroll to Top