Uusi puhelin osamaksulla – lue tämä ensin

iPhone 12 Pro Max

Puhelimen osamaksulla ostamiseen on useita vaihtoehtoja. Voit ostaa puhelimen joko kodin elektroniikkaliikkeestä, kuten Gigantti tai Verkkokauppa.com, puhelinoperaattorilta (DNA, Telia, Elisa, Moi) erämaksulla tai sitten voit käyttää omaa luottokorttiasi tai ottaa erillisen lainan puhelinta varten. Voit pyytää operaattorilta samalla myös liittymätarjouksen, ja säästää näin vielä kuukausimaksuissakin. 

Huomioi korot ostaessasi puhelimen

Monet ostavat puhelimen elektroniikkaliikkeestä, kuten vaikkapa Gigantista, Powerista tai Verkkokauppa.comista, mutta näistä kaupoista osamaksulla ostettaessa tuotteet ovat melko kalliita. 

Kannattaa verrata korkojen osuutta puhelimen hinnassa, koska koroton ja kuluton maksuaika 12, 24, 36 kuukauden sopimuksella puhelimiin on saatavilla ainoastaan Gigantin myymälöissä, verkkokaupasta tilattaessa summaan lisätään korot sekä kulut.

Sisällysluettelo

Tässä vertailussa on esimerkkinä käytetty Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB -puhelinta.

Gigantti: 12 kk osamaksusopimus

Gigantti: 12 kk osamaksusopimus

Mistä voi ostaa korottomasti osamaksulla?

Jos vain mahdollista, kannattaa mielummin säästämällä saada puhelimeen tarvittava summa omasta taloudesta ja välttää osamaksuja. Mutta mikäli tähän ei ole mahdollisuutta, voi turvautua osamaksuun ja ostaa sen operaattorilta korottomalla luotolla. 

Operaattoreilta puhelimen saakin korottomalla luotolla joko 12, 24 tai 36 kuukauden maksuajalla, joten tämä on usein paras vaihtoehto puhelimen osamaksukauppaan. 

Operaattorit pystyvät tarjoamaan tällaisia korottomia maksuaikoja, koska niillä on kova kilpailu asiakkaista ja niiden kate tulee pääosin liittymistä sekä muista oheispalveluista. 

Voit ostaa puhelimen osamaksulla korottomasti erilaisilta puhelinoperaattoreilta, mm. Elisalta, DNA:lta ja Telialta. Tässä hintavertailu samaisen Samsung Galaxyn puhelimen osalta: 

Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB

Elisa: 12 kk osamaksusopimus

DNA: 12 kk osamaksusopimus

Telia: 12 kk osamaksusopimus

Jos siis aiot hankkia uuden puhelimen osamaksulla, voi operaattorin tarjoama vaihtoehto tulla pitkässä juoksussa kaikkein edullisimmaksi vaihtoehdoksi, vaikka laite olisikin parikymppiä kalliimpi kuin elektroniikkaketjun liikkeessä.

Hakisinko lainaa puhelimen ostoon?

Vaihtoehtona on myös hakea puhelimen ostoon ihan tavallista lainaa. Ei kuitenkaan kannata hakea sitä pankista, koska se on melko hidas ja vaivannäköä vaativa prosessi, vaan mielummin on syytä kilpailuttaa lainantarjoajia netissä. Tällöin lainarahat kilahtavat tilille nopeammin ja pääset uuden luurin kanssa kimppaan nopeammin. 

Vertaa saamiasi lainatarjouksia muihin rahoitusvaihtoehtoihin ja valitse niistä edullisin. 

Luottokortilla uusi puhelin?

Toki voit maksaa uuden puhelimesi myös omalla luottokortillasi. Tällöin on syytä vertailla luottokortin korkoja ja kuluja muihin tarjolla oleviin rahoitusvaihtoehtoihin. Yleisesti ottaen luottokorteissa on kuukauden koroton ja kuluton maksuaika. 

Mikäli siis sinulla ei ole tässä kuussa budjetoitu rahaa uuteen puhelimeen, mutta tarvitset sen heti, voit maksaa sen luottokortilla ja maksaa koko summan seuraavassa kuussa pois ilman korkoa. Tämä toimii edullisemman puhelimen kohdalla, mutta harvalla on varaa maksaa tonnin lasku kerralla seuraavassa kuussa. Ja mikäli joudut maksamaan luottokorttilaskun erissä, se tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin kaupan oma erämaksu tai netistä haettu kilpailutettu laina.  

Voiko luottotiedoton ostaa puhelimen osamaksulla?

Luottotietojen menettäminen on ikävä sekä myös nöyryyttäväkin tilanne. Suomessa on useita satoja tuhansia henkilöitä, joiden luottotiedot ovat menneet. Puhelinliittymänkin voi saada, vaikka luottotiedot olisivat menneet. Sopimusten tekeminen vaatii luottotiedottomalta usein kuitenkin normaalia enemmän vaivannäköä sekä kärsivällisyyttä. 

Pääsääntöisesti luottotiedottomalle henkilölle ei myydä puhelinta osamaksulla. Kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä suoraan operaattoriin ja tiedustella asiaa. Voi olla, että suostuvat myymään puhelimen osamaksulla, kunhan ensin maksat heille vakuusmaksun. Tämäkään ei ole mitenkään läpihuutojuttu, vaan riippuu ihan täysin operaattorista.  

Mikäli uuden puhelimen ostettuasi huomaat, että vanha liittymäsi ei ole enää oikein ajanmukainen, netistä löytyy varmasti sinulle sopiva liittymätarjous

Kannattaakin ensimmäiseksi miettiä, millaisia ominaisuuksia uuden puhelinliittymän tulisi sisältää. Jos käytät vaikkapa ahkerasti nettiä päivittäin, ja selailet sosiaalista mediaa, katsot elokuvia, videoita tai pelaat pelejä, tulee netin olla nopea sekä myös rajaton.

Koska nykyään puhelut ja tekstiviestit korvataan erilaisilla nettipohjaisilla sovelluksilla, puheluminuutit ja tekstiviestit voivat jäädä melko vähäisiksi. Kannattaakin vertailla liittymätarjouksia ja selvittää, onko sittenkään järkevää valita rajatonta ominaisuutta puheluille ja tekstiviesteille, jos todellinen käyttö on kuitenkin tosi vähäistä.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top