Kaikki mitä sinun tulisi tietää kryptolainoista


Kryptovaluutta

Kryptovaluutat ovat hiipineen monen suomalaisenkin sijoittajan salkkuun, ja jo useilla suomalaisilla on Coinmotion kokemuksia

Bitcoin ja muut kryptovaluutat voivat tehdä omistajansa rikkaaksi, sillä monien virtuaalivaluuttojen arvon uskotaan vain kasvavan lähitulevaisuudessa. Jos olisit ostanut Bitcoineja 2010-luvun avussa, voisit olla jo monimiljonääri – vaikka olisit sijoittanut vain tonnin tai edes muutaman satasen. 

Kryptovaluutoilla voi tienata muutenkin kuin ostamalla halvalla ja myymällä kalliilla. 

Tässä artikkelissa kerron kryptolainoista. Vain harvan henkilön ensilaina on otettu kryptovaluutassa, mutta jo toinen tai kolmas laina voikin olla kryptolaina. Älä kuitenkaan lainaa Bitcoineja (itsellesi tai muille), ennen kuin olet lukenut tämän artikkelin ja hankkinut sen päälle lisätietoa kryptolainoista.

Kryptovaluutat voi laittaa tuottamaan saman tien

Virtuaalista valuuttaa on pidetty huonona sijoituskohteena, koska se ei tuota mitään niin kauan kuin se on sinun omistuksessasi. 

Monet ajattelevat näin vielä tämäkin päivänä, mutta ainakin Bitcoinit voi laittaa saman tien tuottamaan, sillä niillä on suhteellisen helppo saada ansaita korkoa. Jos sinä olet valmis lainaamaan kryptovaluuttaa muille, voit löytää potentiaalisia lainaajia, jotka ovat valmiita maksamaan korkoa.

Kuka tahansa ei halua lainata kryptovaluuttoja. Sinun tuleekin tarjota kryptolainoja oikeille asiakkaille – oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Kryptoja lainaavat lähinnä tahot, jotka tuntevat hyvin toimialan, sen riskit ja sen toimintamallit. 

Myös sijoittajan tulee tietää, mitä hän on tekemässä. Kryptolainausmarkkina ei tyypillisesti ole minkäänlaisten sijoitus- tai talletussuojien piirissä, joten pääomariski on otettava huomioon. 

Sisällysluettelo

Vakuudettomia ja vakuudellisia kryptolainoja

Voit antaa sekä vakuudettomia että vakuudellisia lainoja. Vakuudellisissa lainoissa on pienempi riski, sillä jos lainaaja ei voikaan maksaa lainaa takaisin, voit pitää lainan vakuuden. Vakuus on siis pantti, minkä lainaaja menettää, jos hän ei suoriudukaan lainan takaisinmaksusta. 

Ehkä oletkin itse kiinnostunut ottamaan lainaa jossain kryptovaluutassa? Siinäkin tapauksessa sinun kannattaa suosia vakuudellisia lainoja, sillä niissä on yleensä pienempi korko kuin vakuudettomissa lainoissa.

Kryptovaluuttoja voi lainata sekä toisilta käyttäjiltä että kryptovaluuttapörssiltä. Voit löytää myös muita tahoja, joilta voit lainata digitaalista valuuttaa. 

Kryptolainat ovat joustavia vaihtoehtoja

Kryptolainoissa on lukuisia hyviä puolia. Kryptolainat ovat joustavia, nopeita ja esteettömiä. Maailmassa on mahdollisesti 1,7 miljardia ihmistä, joilla ei ole pankkitiliä. Hekin voivat ottaa kryptolainoja – ainakin tulevaisuudessa, jos kryptovaluutat ja kryptolainat yleistyvät. 

Näin voi käydä jo ihan lähitulevaisuudessa, sillä El Salvador on päättänyt ottaa Bitcoinin viralliseksi valuutaksi, ja tällaista mahdollisuutta on väläytelty myös esimerkiksi Ecuadorissa. 

Kryptovaluuttalainat tarjoavat monille tahoille tavanomaista kevyemmin säädellyn ja nopeamman väylän rahoitusmarkkinoille. Kryptolainat ovat myös totuttua joustavampia. Lainaaja voi ottaa esimerkiksi kertalyhenteisiä lainoja tai joustavia limiittilainoja eri kryptovaluutoissa. 

Sijoittaja voi toimia niin, että hän ottaa lainaa kryptovaluuttoja vastaan. Tällaisessa tapauksessa hänen ei tarvitse realisoida omia sijoituksiaan: riittää, että hän maksaa lainaa takaisin (korkojen kera, mutta nuo korot voivat olla edullisempia kuin vakuudettomien korttiluottojen tai kulutuslainojen korot). 

Tesseract välittää kryptolainoja yritysten välillä

Vuonna 2017 eräs toimija Yhdysvalloissa aloitti kryptolainojen ammattimaisen välittämisen. Kryptolainoihin ja niihin liittyviin mahdollisuuksiin herättiin myös Suomessa. 

Meillä perustettiin yritys nimeltä Tesseract. Se on keskittynyt välittämään kryptolainoja yritysten välillä. Yritykset tarvitsevat tällaista lainaa esimerkiksi vivutettuun kaupankäyntiin kryptovaluuttamarkkinoilla.

Voit hyötyä Tesseractista, vaikkei sinulla olisi omaa yritystä, sillä suomalainen Coinmotion tekee tiivistä yhteistyötä Tesseractin kanssa. Voit siis lainata Bitcoinisi ja muut virtuaaliset valuuttasi Coinmotionin ja Tesseractin kautta eteenpäin. Seuraavaksi kerron, miten tämä tapahtuu. 

Kryptovaluuttojen korkotilit

Voit löytää korkotilin, mille voit tallettaa Bitcoineja tai esimerkiksi Ethereumeja. Saatat saada kiinteää korkoa koko sijoitusajan. 

Vuosikorko voi olla esimerkiksi 3,75 %, mikä on varsin hyvä korkoprosentti esimerkiksi kivijalkapankkien säästötileihin verrattuna, sillä monien suomalaisten pankkien säästötilien korko on tällä hetkellä 0 %. 

Ulkomailla on nähty jo miinusmerkkisiäkin korkoja. Tuolloin asiakas joutuu maksamaan siitä ilosta, että hänellä on rahaa tilillään. 

Tällainen kryptovaluutoille suunnattu korkotili löytyy ainakin Coinmotion-palvelusta. Tallettamasi varat lainataan edellä mainitun Tesseractin kautta eteenpäin. 

Kyseessä on yksi helpoimmista tavoista saada virtuaalivaluutta tuottamaan heti. Muussa tapauksessa sinun tulee odottaa virtuaalisen valuutan arvonnousua (ja oikeaa hetkeä omistamiesi kryptovaluuttojen myymiselle).

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top