Pikavippi viikonloppuna 2023

Viikonloppunakin voi iskeä akuutti rahapula ja silloin pitäisi saada lainaa tilille heti. Monista lainapaikoista onkin mahdollista saada myös pikavippi viikonloppuna. On hyvä huomioida, että isompia lainasummia haettaessa vaaditaan lisäksi palkkatodistus tai eläketodistus ja jotta lainahakemus voidaan käsitellä, kyseisen yrityksen asiakaspalvelun tai lainakäsittelyosaston tulee olla avoinna. Joillakin lainaa myöntävillä yrityksillä tämä toteutuu ainakin lauantaina, useimmilla ei kuitenkaan sunnuntaina.

Ykkössuosikki viikonloppuvipin hakemiseen

SaldoLimiitti tarjoaa 2 000 euron nostorajan joustoluottoa myös lauantaisin klo 10–18. Luotto on mahdollista maksaa takaisin joko kerralla tai erissä. Erän summa riippuu nostetun lainan määrästä, luottorajasta ja henkilökohtaisesta lainasopimuksesta. Nimelliskorko on 19,9 % ja todellinen vuosikorko 29,6 %. Lainanhoitokulu on 0,01 % luottorajan summasta päivässä. Palvelusta voivat hakea lainaa kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. 

Muut viikonloppuna lainaa myöntävät palvelut

Saldo tarjoaa kulutusluottoa 1 000–10 000 euron välillä. Palvelu on avoinna myös lauantaisin klo 10–18. Kulutusluotossa on tasaerämaksut ja kuukausierä on alkaen 49 euroa. Nimelliskorko on 13,9–19,9 % ja todellinen vuosikorko 21,3–29,5 %. Lainanhoitokulu on 0,01 % luottorajan summasta päivässä. Saldon kulutusluottoa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset. 

Vippi.fi tarjoaa kahta lainatuotetta: vakuudeton max. 2 000 euron joustoluotto sekä 1 000–10 000 euron kulutusluotto. Palvelu on avoinna myös lauantaisin klo 10–18. Joustoluoton nimelliskorko on 19,9 % ja todellinen vuosikorko 29,6 %. Kulutusluoton nimelliskorko on 13,9–19,9 % ja todellinen vuosikorko 21,3–29,5 %. Lainanhoitokulu on 0,01 % luottorajan summasta päivässä. Vippi.fi -lainaa myönnetään täysi-ikäiselle Suomen kansalaiselle, joka on luottokelpoinen. Hakijalla tulee olla suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset. 

Vippit tarjoaa suuruudeltaan 20–2 000 euron lainaa. Palvelu on avoinna myös lauantaisin ja sunnuntaisin ympärivuorokautisesti. Laina tulee maksaa kerralla takaisin 30 päivän kuluessa. Lainan nimelliskorko on 20 % ja lainanhoitokulut 5,00 euroa. Lainaa voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomessa asuvat henkilöt, joilla on puhtaat luottotiedot. 

Vippi.org on uusi tulokas lainamarkkinoilla ja se tarjoaa pikalainaa 1 000–60 000 euron summalla. Palvelu on avoinna myös lauantaisin ja sunnuntaisin 9–16. Huomioithan, että ensilaina voidaan siirtää tilillesi vain klo 8–22 välisenä aikana. Maksuaikaa Vippi.org myöntää 12–180 kk. Lainahakemus käsitellään supernopeasti n. 5 minuutin kuluessa, jonka jälkeen lainapäätös sekä -tarjous tulee sähköpostiin. Rahat maksetaan tilille jopa 15 minuutin kuluessa. 

Nimelliskorko on 4,49–20 % ja avausmaksu 49 euroa. Jos koko laina maksetaan takaisin kerralla 30 päivän kuluessa, luotolle ei kerry lainkaan korkoa. Lainaa voivat hakea täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. 

Creditstar uusi logo

Creditstar on paras lainapalvelu, kun halutaan lainaa myös viikonloppuna, sillä palvelu on avoinna joka päivä klo 9–21. Creditstarin tarjoama laina on joustoluotto aina 2 000 euroon asti. Joustoluoton voi avata ilmaiseksi, myöskään nostot eivät maksa mitään. Lainojen maksimiaika on 12 kk. 

Creditstarin lainaa voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, jotka omaavat säännölliset tulot ja joilla on puhtaat luottotiedot. Lainan nimelliskorko on 20 % ja tilinhoitopalkkio 0,01 % luottorajan summasta/päivä. Lainahakemukset käsitellään myös viikonloppuna nopeasti. 

Rahojen siirrolle on rajoituksia

Huomionarvoista on myös se, että mikään lainapalveluyritys ei voi siirtää uuden asiakkaan tilille rahaa klo 23–7 välisenä aikana, edes viikonloppuisin. Tämä rajoitus on lakiin kirjattu, eikä siis yritysten omaa keksintöä. Toki lainaa myöntävillä yrityksillä voi olla myös omia rajoituksia liittyen rahansiirtoon ja kellonaikoihin. 

Jos lainahakemus jätetään ajankohtana, jolloin rahoja ei siirretä, rahat siirtyvät asiakkaan tilille heti aamulla palvelun jälleen ollessa käytössä. Rahojen siirtymisellä on myös pankkikohtaisia eroja, nopeita pankkeja siirron kannalta ovat ainakin OP ja Nordea. Joskus siis ei ole mahdollista saada rahaa heti tilille, vaikka kuinka haluaisi. 

Joiltakin yrityksiltä voi saada lainapäätöksen välittömästi, mutta rahat eivät siirry tilille saman tien. Tämä johtuu siitä, että vaikka lainaa myöntävällä yrityksellä olisikin automaattinen järjestelmä käytössään, hakemukseen liittyen pitää tehdä jotain muita toimenpiteitä, joihin tarvitaan ihmistä. Kaikilla palveluilla ei ole viikonloppuisin henkilökuntaa töissä siirtämässä rahoja hakijan tilille. 

Yleensä viikonloppuna haetaan pikavippiä

Useimmiten lauantaina haettava laina on pikalaina. Lainarahan tarve ei ole yleensä viikonloppuna kovin suuri, mutta sille syntyy tilaus ehkä hyvinkin yllättäen. Viikonloppuna rahaa voidaan tarvita ex tempore vaikkapa shoppailuun, matkaan tai juhlimiseen. Joten pikavippi viikonloppuna voi toisinaan tulla enemmän kuin tarpeeseen. 

Koska pikavippien hakuprosessit ovat nykyään paljolti automaattisia, niiden hakemisessa ei viikonloppunakaan ole mitään ongelmaa. Pienehkö laina on siis mahdollista saada tilille myös lauantaina todella nopeasti. Lisäksi lainaa voi joistakin paikoista hakea myös sunnuntainakin.

Pikavippi vai joustoluotto?

Kummat ovat paremmat vaihtoehdot, pikaluotot vai joustoluotot kun rahantarve iskee viikonloppuna? Useimmiten viikonloppuisin haetaan muutaman sadan euron lainaa, joka riittää ravintola-iltaan, pieneen matkaan, erääntyneiden laskujen maksamiseen tai uuden pesukoneen ostamiseen. 

Pikavippi on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta siitä pääsee nopeasti eroon kun maksaa sen kerralla takaisin. Toisaalta voi olla järkevämpää hakea vaikkapa 2 000 euron joustoluottoa, sillä siitä voi nostaa tililleen sen verran kuin tarvitsee. Tällöin ei tarvitse tietää tarkkaa haettavaa lainasummaa, vaan rahaa on mahdollista nostaa tarpeen mukaan. 

Ehkä tarvitset ensin vain 300 euroa ja seuraavana päivänä tapahtuu jotain yllättävää, jolloin tarvitset lisää rahaa. Tällöin joustoluotto on paljon edullisempi vaihtoehto kuin jos hakisit kaksi erillistä pikavippiä. Eikä joustoluotosta ole pakko käyttää koko luottoa koskaan, mutta se on aina varalla, mikäli sattuu äkillinen rahantarve kohdalle. 

Scroll to Top