Yrityslimiitti – nämä asiat sinun tulee tietää

Yrityslimiitti

Yrityslimiitti on jatkuva yritysluotto, ja se mukautuu kaikenkokoisten yritysten rahoitustarpeisiin. Yrityslimiitti sopii vaikkapa investointien tekemiseen ja kassavaihtelun tasaamiseen. Lyhennysvapaata yrityslimiittiä voidaan hakea aina 100 000 euroon asti ilman reaalivakuuksia.

Yrityslimiitin hakeminen sujuu vaivattomasti verkossa, sillä hakemukseen tarvitaan ainoastaan verkkopankkitunnukset sekä yritysyhteys. Luottopäätös saapuu välittömästi ja ensimmäisen nostokin on yleensä tehtävissä jo seuraavana arkipäivänä.

Mikä on yrityslimiitti?

Aivan kuten yrityslainankin kohdalla, myös yrityslimiitin tarkoituksena on mahdollistaa yrityksen kasvu. Yrityslimiitin ero yrityslainaan verrattuna on se, että se on lyhennysvapaa. Tämä tarkoittaa, että lainaa ei tarvitse joka kuukausi lyhentää.

Yrityslimiittiä voi lisäksi lyhentää oman tilanteen mukaan, toisin kuin yrityslainaa. Riittää, että maksaa yrityslimiitin korot kuukausittain. Yrityslimiitin toimintatavan ymmärtää helpommin, kun  vertaa sitä esimerkiksi luottotiliin. Yrityslimiitti onkin siis kuin eräänlainen limiittiluotto. 

Yleensä yrityslimiittiä voi hakea rahoitusyhtiöiltä. Yrityslimiitti eroaa yrityslainasta myös siten, että sen myöntämiskriteerit eivät ole yhtä vakiintuneet. Yrityslimiitin summa voi vaihdella tuhansista satoihin tuhansiin euroihin. Yrityslimiitin hinnoittelun vaihtelevuus riippuu yrityksen omasta maksukyvystä ja siitä, keneltä sitä haetaan.

Sisällysluettelo

Millaisille yrityksille yrityslimiitti sopii?

Monilla yrityksillä liiketoimintaan vaikuttaa suuresti sesongit ja kausivaihtelut. Mikäli liiketoiminta perustuu sesonkeihin, yrityslimiittiä voidaan hyödyntää puskurina sesonkien välillä. Yrityslimiitti onkin erinomainen tapa varautua jo ennakkoon mahdollisiin vaihteluihin, sillä yrityslimiitistä ei aiheudu kustannuksia ennen kuin limiitiltä on nostettu rahaa. 

Yrityslimiitti sopii sekä pienille että hieman isommille yrityksille. Yrityslimiitin avulla voidaan myös nopeasti korvata rikkoutunut laite tai rahoittaa uudet tilaukset. Yrityslimiitti sopii siis erinomaisesti vaikkapa toiminimi yrittäjälle, joka haluaa varautua yllättäviin menoihin tai investointeihin.

Mikä on yrityslimiitin ja yrityslainan ero?

Kumpi on parempi, yrityslimiitti vai yrityslaina?

Yrityslimiitti on hyvä vaihtoehto, mikäli rahoitukselle on toistuva tarve. Toistuva rahoitustarve voi johtua vaikkapa asiakasprojekteista, joiden kustannukset tulee maksaa jo ennen kuin on saatu asiakkaalta rahat. Rahoitusta voidaan tarvita koko ajan myös varaston täydennykseen ja raaka-aineisiin tai erilaisiin juokseviin menoihin sekä pieniin investointeihin.

Tällöin yrityslimiitti on nopeasti käytettävissä aina kun sille on tarve. Yrityslimiitin takaisinmaksetut pääomat vapautuvat takaisin yrityksen uudelleen käytettäväksi. Yritys voi käyttää myönnettyä limiittiä aina uudestaan ilman lainahakemuksia tai neuvotteluita. Toistuvissa rahoitustarpeissa on siis yrityslimiitti varsin joustava ja vaivaton rahoitusmuoto.

Mistä yrityslimiittiä voi hakea?

Yrityslimiittiä voi helposti hakea lainojen vertailusivuston kautta, jonka jälkeen voi hyväksyä saamansa luottotarjouksen. Vaikka yrityksen rahoitustarve ei olisikaan akuutti, voi silti hakea yrityslimiitin yrityksen käyttöön.

Yrityslimiitti joustaa yrityksen rahoitustarpeiden mukaan, sitä voidaan käyttää juuri silloin, kun rahoitustarve on ajankohtainen. Lisäksi sitä voidaan lyhentää, kun tilanne sen sallii.

Mitä pitää huomioida kun hakee yrityslimiittiä? 

Yrityslainan hakeminen

Ennen yrityslimiitin hakemista on tärkeää laskea mahdollinen tuotto rahoituksella saataville investoinneille. Kun on varmistunut investoidun rahan tuoton olevan korkeampi kuin rahoituksen korkokulut, voi hakea ulkopuolista rahoitusta yrityksen kasvun tai nykyisen toiminnan turvaamiseksi. 

On myös tärkeää muistaa vertailla eri yrityslimiitin tarjoajia keskenään. Jokaisella yrityslimiitin myöntäjällä on erilaiset kriteerit sille, kuinka rahoitusta myönnetään. Riippuen eri rahoituslaitoksista, maksusuunnitelma sekä korko voivat olla hyvinkin erilaiset keskenään. Myöskin sivukuluissa voi olla merkittäviä eroja eri rahoittajien välillä.

Kun kilpailutat ja vertaat eri yrityslimiittejä keskenään, löydät takuulla parhaimman mahdollisen rahoituksen omalle yritykselle kaikkein edullisimpaan hintaan. Kannattaa ensin käydä läpi, millaisia lainaehtoja itse lainalleen haluaisi. Vertailusivustojen kautta voi myös kilpailuttaa ja hakea yrityslainaa ilman luottotietoja.

Vertaillessa onkin hyvä kiinnittää huomiota erityisesti korkoon ja kuluihin, vakuuksien tarpeeseen ja minkälaisia vaatimuksia pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on yrityslimiittiä hakevaa yritystä kohtaan. Riippuen eri rahoittajista, näiden välillä voi olla paljonkin eroja. Yrityslimiittien vertailuun voi siis kulua paljon aikaa ja vaivaa. Vertailuihin menevä aika taas on pois siitä, mihin yrittäjän pitäisi keskittyä, eli yrityksen pyörittämiseen. Yrityslainoja on helppo vertailla ja kilpailuttaa lainojen vertailusivustoilla. 

Yhteenveto

Yrityslimiitti on joustavuutensa vuoksi erinomainen vaihtoehto yrityksen rahoittamiseen. Korkokustannukset riippuvat pitkälti siitä, miten paljon yrityslimiittiä on kuukaudessa nostettu käyttöön. Korkokulu on joustava, koska yrityslimiitin voi maksaa koska tahansa pois. Tämä merkitsee sitä, että korko juoksee vain niiltä kuukausilta, kun limiittiä käytetään. 

Yrityslimiitti on vakuudeton laina, joten sen myöntämiskriteerit ovat samanlaiset kuin vakuudettomassa yrityslainassakin. Kun valitaan rahoitusinstrumenttia tai -tapaa, on tärkeää kuitenkin katsoa kokonaisuutta yrityksen talouteen perustuen ja valita se rahoitusmuoto, joka sopii parhaiten vallitsevaan tilanteeseen.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top