Lainaa 1000 euroa

Parhaat 1000 euron lainat vertailussa

Alla olevasta taulukosta voit katsoa, mikä lainanantaja on sinulle sopivin. Tältä sivulta löydät parhaat lainat helposti ja luotettavasti vertailtavassa muodossa.

Mitä tekisit, jos saisit 1000 euroa lahjaksi?

Kenenkään ei varmasti tarvitse kauaa miettiä, mihin ylimääräisen tonnin laittaisi. Paha vain, ettei ylimääräisiä tonneja juuri jaella. Veronpalautukset ovat olleet tähän asti monelle suomalaiselle mahdollisuus saada noin tuhat euroa kahisevaa (keskimääräiset veronpalautukset ovat vuosien varrella vaihdelleet 600 ja 700 euron välillä). Veronpalautus ei kuitenkaan ole ylimääräistä, vastikkeetonta rahaa. Veronpalautukset ovat nimensä mukaisesti liikaa maksettujen verojen palautuksia, ja tämäkin joulukuinen riemu tulee loppumaan verotusuudistusten mukana.

1000 euroa voi tilille napsahtaa vaikka lottovoiton, sukulaisen antaman rahalahjan, työpaikan myöntämän bonuksen tai jonkin itselle ylimääräisen esineen myynnistä. Alle on lueteltu menoeriä, joihin tonnin saa helposti kulumaan. Joulun vietosta voi tietenkin halutessaan tinkiä, mutta esimerkiksi uudet talvirenkaat on pakko hankkia jo ihan turvallisuussyistä. Jos tuhatlappusta ei lompakosta löydy, eikä arpaonni suosi, saa tonnin lainoja melko helposti. 1000 euron lainaa voi hakea omasta pankista tai eri rahoituslaitoksista. Luottokorteissa tapaa olla kova korko, mutta jos lainan voi maksaa pian pois, on luottokortti kätevä apu ostoksilla. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa ryhtyä sijoittamaan lainarahalla. Kulutusluotoissa ja luottokorteissa on yleensä niin suuri korko, että on vaikea löytää tuhannelle eurolle sijoituskohdetta, mikä tuottaisi niin hyvin, että tämä peliliike olisi kannattava.

Mitä hankkia 1000 euron ostosrahalla

Jos ajatellaan veronpalautuksia tai muuta loppuvuodesta tilille tupsahtavaa ”korvamerkitöntä” tonnia, menee tuhannen euroa suurimmalla osalla suomalaisista laskujen maksamiseen ja joulun valmistelemiseen – lähinnä joululahjoihin ja jouluruokiin. Lahjoihin suomalainen keskivertokuluttaja laittaa noin 300 euroa, ja jouluruokiin ynnä muuhun jouluun liittyviin hankintoihin parisataa per henkilö. Kahden hengen taloudessa joulu ”maksaa” siis kutakuinkin tuhat euroa. Moni panostaa mielellään joulun valmistelemiseen, eikä halua pihistellä kinkussa tai punssissa. Jos jouluostokset voi hoitaa käteisellä, sitä parempi. Tammi- ja helmikuussa tuppaa olemaan muitakin laskuja, joten koko luottokorttivelan maksuun ei välttämättä liikenisi rahaa.

1000 euroa menee helposti myös auton huoltamiseen tai esimerkiksi uusiin talvirenkaisiin. Varsinkin maalla auto on välttämättömyys, eikä sitä voi jättää korjaamatta ja huoltamatta. Ylimääräinen tonni voi olla tarpeen myös erilaisissa kotiin liittyvissä ostoksissa. Uusi uuni tai jääkaappi hajonneen tilalle maksaa monta sataa euroa. Lasten harrastuksiin uppoaa myös rahaa. Jääkiekkovarusteet ja ratsastustunnit ovat kalliita. Jos tietää tällaisia menoja olevan pian tulossa, kannattaa tonni jättää sivuun. Tonni kannattaa laittaa tilille, mille ei ole pankkikorttia. Näin raha on turvassa odottamassa sitä päivää, kun viimeisiään vetelevä pyykinpesukone sammuu lopullisesti tai harrastusleirin hinnan eräpäivä lähestyy.

Laskut ja luottokorttivelat sekä puskurirahasto

Kaikista järkevintä olisi maksaa kaikki erääntyvät laskut tärkeysjärjestyksessä pois, mikäli tilille ilmaantuu ylimääräistä rahaa. Luottokorttilasku tai muu korkeakorkoinen lasku kannattaa priorisoida muiden laskujen edelle. Pikavipeissä voi todellinen vuosikorko olla jopa yli 250 %, joten tällaiset luotot olisi hyvä maksaa heti pois. Tarvittaessa voi muille laskuille pyytää maksuaikaa, jotta pääsee eroon näin korkeakorkoisista lainoista. Kannattanee hakea pankkilainaa mahdollisten pikavippien pois maksamista varten. Vakuudettoman pankkilainan korot pyörivät kymmenestä melkein kolmeenkymmeneen prosenttiin, mikä on kuitenkin paljon parempi kuin 250–300 %. Autorahoituksissa ja remonttilainoissakin voi olla melko korkeat korot. Jos tällaisia laskuja ei ole, eikä vuokra tai mikään muukaan lasku ei ole rästissä, on tonni hyvä alku puskurirahastolle. Jokaisella tulisi olla puskuritili pahan päivän varalle. Puskuritilille tulisi tallettaa 2–3 kuukauden kiinteitä menoja vastaava summa.

Tonnilla sijoittajaksi?

Ehkä isoja kustannuksia ei ole tulossa ja puskurirahasto on koossa? Siinä tapauksessa 1000 euroa kannattaa sijoittaa. Omassa pankissa kannattaa käydä juttelemassa siitä, millaisia rahastoja heillä on tarjolla. 1000 eurolla pääsee tekemään jo osakekauppaakin, jos on valmis isompiin riskeihin kuin asiantuntijoiden hajauttamissa rahastoissa. Otetaan karkea esimerkki. Jos laittaa tonnin alkupääoman rahastoon tai osakkeisiin, ja jatkaa 100 euron kuukausittaisilla sijoituksilla, on 10 vuoden päästä rahaa kasassa jo ihan mukavasti. Jos rahastolle tai osakkeille odotetaan maltillista 4 prosentin tuottoa, on kymmenen vuoden päästä koossa yhteensä 16 000 euroa. Tuotto-osuus on siis yli 3000 euroa.

1000 euroa voi olla myös ensimmäinen askel omaan asuntoon. Alle 40-vuotiailla on mahdollisuus avata erityinen asuntosäästötili ensiasunnon hankkimiseen. Jos tilille säästää muutaman kympin kuussa, voi parin vuoden päästä nostaa asuntolainaa poikkeuksellisen hyvin ehdoin.

Uusimmat lainanantajat

Markkinoille tulee jatkuvasti uusia lainanantajia, joilla on hyviä avajaistarjouksia. Joskus lainanantajat eivät ehdi päivittyä listoille, mutta näet uudet lainantajat alla olevasta listasta.

Scroll to Top