Ferratum kokemuksia 2024 - 6 tiukkaa faktaa

Ferratum on monelle tuttu nimi. Yritys myöntää asiakkailleen lainaa monenlaisiin elämäntilanteisiin. Tällaisia tilanteita voivat olla vaikkapa kun vanha auto hajoaa ja toiveissa siintää autolaina. Ferratumin palveluun luottaa jo yli kaksi miljoonaa asiakasta ympäri maailman. Yrityksen toiminta on läpinäkyvää eikä Ferratumilla ole mitään piilokuluja, jotka yllättäisivät. Mutta millaisia Ferratum kokemuksia löytyy, käydään niitä tässä artikkelissa läpi. 

Ferratum esittäytyy

Ferratum logo

Ferratum on suomalainen rahoituslaitos, joka on perustettu vuonna 2005. Yritys toimii nykyään maailmanlaajuisesti ja sillä on rahoitustoimintaa yli 20 maassa. Ferratum myöntääkin lainoja aina Nigeriasta Meksikoon ja vaikka missä sillä välillä. Alkuvuodesta 2015 yritys listautui Frankfurtin pörssiin. Ferratum sai pankkitoimiluvan Maltalle vuonna 2012 ja se toimii niin Maltan finanssivalvonnan kuin Euroopan keskuspankinkin valvonnan alaisena. Ferratumilla on lupa harjoittaa rahoitustoimintaa myös Suomessa. 

Ferratumin pääkonttori on edelleen Helsingissä. Nykyään Ferratum Groupiin kuuluu useita eri tytäryhtiöitä. Enimmäkseen lainoja myöntää Ferratum Bank p.l.c, joka on Maltalle rekisteröity tytäryhtiö. Vuonna 2021 aikaisemmin Ferratum Oyj:nä tunnettu taustalla toimiva yritys vaihtoi nimensä Multitude SE:ksi. Yrityksen lainatuotteissa esiintyy edelleen tuttu nimi Ferratum. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli yli 262 miljoonaa euroa. 

Ferratum Group -konserniin kuuluu myös yrityslainoja myöntävä CapitalBox. Tämä yritys toimii nykyään useissa eri maissa, kuten Suomessa, Liettuassa ja Alankomaissa. Ferratumin uusin palvelu on mobiilipankki Sweepbank, jonka tuotteita ovat mm. korkeakorkoinen säästötili sekä virtuaalinen luottokortti. 

Millaisen lainan Ferratumilta voi saada?

Ferratum myöntää tällä hetkellä Joustoluottoa ilman vakuuksia. Ferratum joustava laina-aika on enintään 10 vuotta ja sen korko sijoittuu välille 8,50–13,95 %. Lainaa voi saada 2 000–30 000 euroa ja avausmaksu on pyöreät 0 euroa. Rahat saa tililleen jopa 10 minuutissa. Mikäli haluaa lainalleen lyhennysvapaata, se kustantaa 5euroa. 

Ferratumilta voi hakea Joustoluottoa kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten vaikkapa kodin remontointiin tai uuden auton hankintaan. Joustoluottoa voi hakea myös yllättäviin autonhuoltomaksuihin tai sen varaosiin, Uuden pesukoneen tai puhelimen hankintaan, puskuriksi pahan päivän varalle, yllättävien laskujen maksamiseen kun niitä on tullut tavallista enemmän. Tai sitten ihan vain yllättäviin kuluihin, joihin ei ole osattu varautua. 

Joustoluoton määrä lasketaan hakijan omaan tilanteeseen sopivaksi, jotta rahaa jää myös lainanlyhennyksen jälkeenkin niin että riittää muihinkin peruskuluihin. Lainakorko on henkilökohtainen ja se määräytyy hakijan henkilökohtaisten tietojen perusteella.

On myös mahdollistaa niputtaa jo olemassa olevat lainansa yhdeksi ja edullisemmaksi lainaksi. Toki aina kannattaa kilpailuttaa kaikki lainat ennen kuin tekee hakemuksen. Helpointa tämä onkin tehdä jonkin kilpailutussivuston kautta. 

Yrityksen tunnetuin lainatuote on Ferratum pikavippi, josta kaikki alkoi. Sittemmin yritys on kasvanut huomattavasti ja nykyään Joustoluotto onkin Ferratumin myöntämä laina. 

Myöntääkö Ferratum myös yrityslainaa?

Ferratum Groupiin kuuluvan Capital Boxin myöntämät yrityslainat ovat suuruudeltaan 2 000–250 000 euroa. Yrityslainan takaisinmaksuaika on enintään 36 kuukautta. Tämä on reaalivakuudeton yrityslaina, mutta henkilötakaus vaaditaan. 

Yrityslaina on tarpeen, mikäli esimerkiksi asiakkaat maksavat laskunsa myöhässä ja yrittäjä tarvitsee rahaa nopeasti. Muita syitä voivat olla vaikkapa laitteisiin ja koneisiin tarvittavat investoinnit, uuden henkilöstön palkkaamiseen tarvittavat varat, nykyisen henkilöstön kouluttaminen tai valmentaminen, kausivaihtelun aiheuttaman kassavajeen paikkaaminen tai uuden toimipisteen avaaminen ja sitä myöden liiketoiminnan laajentaminen. 

Miten lainaa haetaan Ferratumilta?

Ferratumin lainaa voi hakea vaivattomasti netissä, tunnistautumiseen tarvitaan mobiilivarmenne tai verkkopankkitunnukset. Alkajaisiksi ilmoitetaan omat yhteystiedot ja haluttu lainasumma sekä -aika ennen kuin päästään käsiksi varsinaiseen hakemuslomakkeeseen. 

Hakemuksessa kysellään omia tuloja sekä menoja ja muita lainapäätökseen vaikuttavia asioita. Kun pyydetyt liitteet on lähetetty, tarjous tulee tuossa tuokiossa ja sitä voi miettiä ihan kaikessa rauhassa korkeintaan kuukauden ajan. Jos päättää hyväksyä tarjouksen, Ferratum lähettää lainapäätöksen sähköpostiin. Tästä päätöksestä näkee yksityiskohtaisesti eriteltynä kaikki lainaan liittyvät kulut sekä maksettavat erät.  

Annetut tulotiedot tarkistetaan ja tämän jälkeen lainasumma siirretään tilille. Asiakaspalvelu on käytettävissä tämän jälkeen, joten mikäli herää kysymyksiä maksusuunnitelmaan liittyen, on saatavilla apua. 

Joustouotto voi kuitenkin tulla kalliiksi, mikäli sen maksut laiminlyödään. Kannattaakin siis huolehtia, että maksut hoituvat ajallaan. Ferratumin Joustoluotto on kyllä joustava, kuten nimestäkin voi päätellä, mutta se soi myös tulla aika kalliiksi. Lainalla on kuitenkin 14 päivän peruutusoikeus, mikäli tulee katumapäälle lainanhakemisen jälkeen. 

Takaisinmaksua varten saa sähköpostiin laskun joka kuukausi. Takaisinmaksun voi suorittaa joko Ferratumin OmaTili -palvelussa tai tekstiviestilinkin kautta. Maksaessa tulee käyttää Ferratumin antamaa viitenumeroa, jotta maksu kirjautuu varmasti oikein eikä tarvitse jälkikäteen selvitellä maksujen kirjaamista oikeaan kohteeseen. 

Mitä vaaditaan lainan saamiseksi Ferratumilta?

Ferratumilla on tiettyjä ehtoja, joiden tulee täyttyä, ennen kuin lainaa voidaan myöntää. Ferratumin Kertalainaa voi saada, kunhan on täyttänyt 22 vuotta, omistaa sähköpostiosoitteen, suomalaisen puhelinnumeron sekä pankkitunnukset, joilla voi suorittaa tunnistautumisen. Hakijan tulee myös asua virallisesti Suomessa, jotta lainaa voi hakea. Luonnollisesti maksuhäiriömerkintöjä ei saa myöskään olla.

Tulotietojen vahvistamista varten tarvitaan viimeisin palkkakuitti. Hakijan tulee tarkistaa, että hakemuksella ilmoitetut tulot vastaavat palkkakuitin tuloja. 

Millainen korko Ferratumin lainassa on?

Ferratumin laina on suht edullista. Lainan koron saa tietoonsa vasta hakemuksen lähetettyään, sillä Ferratum päättää millainen korko lainalle tulee kun on käynyt läpi hakemuksessa olevat tiedot. Lainan korko on suorassa suhteessa siihen, millaiseksi Ferratum tulkitsee taloustilanteesi. Lainan korkoskaala on 8,50–13,95 %. 

Usein kysytyt kysymykset

Ferratum on listattu jopa Frankfurtin pörssiin ja sillä on toimintaa yli 20 maassa, joten ei se voi olla epäluotettava yritys. Ferratum lainojen myöntäjä Ferratum Bank on Maltan viranomaisten ja Euroopan keskuspankin alaisuudessa toimiva pankki, joten ei ole mitään syytä huoleen. Ferratum on turvallinen paikka hakea lainaa. 

Ferratumin nimelliskorko on välillä 8,50–13,95 % ja todellinen vuosikorko 9,50–22,14 %. 

Ferratum asiakaspalvelu palvelee sekä suomeksi että englanniksi. Asiakaspalvelusta vastataan arkisin kello 9–17. Yhteyttä voi ottaa joko Whatsappin, Facebook Messengerin tai chatin kautta. Sivustolta löytyy myös kattavasti vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin. 

Ferratum käsittelee lainahakemukset aina arkisin kello 9–17 välisenä aikana. Hakemus käsitellään saman päivän aikana ja mikäli tarvitaan jotakin lisätietoja, hakijaan ollaan yhteydessä. Kannattaa varmistaa, että hakemuksella on ilmoitettu oikea puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Kun lainahakemus on hyväksytty, laina maksetaan hakijan tilille muutamassa minuutissa.

Ferratum kokemuksia on runsaasti ja ne ovat enimmäkseen positiivisia. Ferratumin palvelu on tehokasta ja sujuvaa. Sivusto on helppokäyttöinen ja yleisimpiin kysymyksiin saa vastauksen Usein Kysytyt Kysymykset -osiossa. Tukeen saa näppärästi yhteyttä myös Facebook Messengerissä ja WhatsAppissa. Lainojen korkotaso sekä vaaditut kriteerit ovat tarjolla olevien vaihtoehtojen tiukemmasta päästä.

Sivusto toimii niin tietokoneella kuin mobiilissakin. Hinnoittelu on ilmoitettu avoimesti sekä yleisiin kysymyksiin vastaaminen antaa hyvän kuvan. Hyödyllisiä artikkeleita ja muuta hyödyllistä löytyy Ferratumin sivustolta runsaasti. 

Lainahakemukset käsitellään asiakaspalvelun aukioloaikoina yleensä vain muutamassa minuutissa. Rahat siirtyvät useimpien suomalaispankkien tileille välittömästi, poikkeuksina on S-Pankki sekä Ålandsbanken. Suomen lain mukaisesti Ferratum maksaa lainan tilille ainoastaan kello 7 ja 23 välillä. 

Saatat pitää myös näistä:

Scroll to Top