Kuinka suojata rahansa digitaalisessa pankkipalvelussa?

Digital Banking

Digitaalinen pankkipalvelu tekee oman talouden hoidosta helppoa. Sen avulla on mahdollista maksaa laskuja ja siirtää rahaa missä päin maailmaa tahansa. Mutta kuinka turvallinen tämä palvelu on? Vaikka rahoituslaitokset toteuttavatkin useita turvatoimia, voit myös itse huolehtia että tietosi eivät joudu hakkereiden käsiin.

Mikä on verkkopankki?

Verkkopankit tarjoavat enimmäkseen samat palvelut kuin perinteiset pankitkin, mutta kaikki maksutapahtumat tehdään Internetin kautta. Verkkopankit antavat pääsyn tilille 24/7 ja kaikki talouteen liittyvät asiat hoidetaan pankin verkkosivuston tai mobiilisovelluksen kautta. Yhteydenotot asiakaspalvelun kanssa hoituvat puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta.

Valitse vahvat ja yksilölliset salasanat

Näiden avulla hakkerit voivat arvata salasanasi ja päästä verkkopankkitietoihisi. Esimerkiksi nettikasino ilman kirjautumista on sivusto, johon voit kirjautua pankkitunnuksillasi. On siis erittäin tärkeää, että salasanasi on riittävän turvallinen, ettei hakkereilla ole mahdollisuutta päästä käsiksi pelitilillesi. 

Sisällysluettelo

Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön

Kaksivaiheinen todennus lisää toisen suojaustason, kun kirjaudut sisään verkko- tai mobiilipankkitilillesi. Syötä ensin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi jonka jälkeen on vielä läpäistävä toinen turvatesti. Sinun pitää esimerkiksi syöttää erikoiskoodi, käyttää biometristä vahvistusta tai tunnistaa kuva. Tämä tekee vaikeaksi hakkerin tai identiteettivarkaan avata tilisi lukituksen, vaikka heillä olisikin verkko- tai mobiilipankkisi salasana.

Vältä julkista Wi-Fi-yhteyttä

Rekisteröidy pankkihälytyksiin

Elä ota pikalainaa näihin asioihin

Varo tietojenkalasteluhuijauksia

Tietojenkalastelu on yksi yleisimmistä menetelmistä, joita identiteettivarkaat käyttävät päästäkseen käsiksi henkilökohtaisiin ja taloudellisiin tietoihin. Tällainen huijaus yrittää yleensä saada sinua luopumaan tiedoistasi.

Tietojenkalasteluhuijaukset ovat useimmiten sähköposti- tai tekstihuijauksia. Voit esimerkiksi saada sähköpostin, joka näyttää siltä kuin se olisi tullut pankistasi ja jossa kerrotaan, että sinun on kirjauduttava tilillesi ja päivitettävä tietosi. Kun napsautat linkkiä ja kirjaudut sisään sivustolle, se näyttää lailliselta, mutta tyhjältä sivustolta. Tai linkin napsauttaminen lataa haittaohjelmat tietokoneellesi, jolloin identiteettivarkaat voivat kirjata näppäinpainalluksesi. Näin olet luovuttanut kirjautumistietosi huomaamattasi sitä. Tästä syystä on tärkeää tutkia tarkasti kaikki sähköpostit, joissa pyydetään taloudellisia tai henkilökohtaisia tietoja.

Valitse luotettavat sovellukset

Mobiilipankkisovellukset auttavat pankkiasioissa, laskujen maksamisessa, sen avulla voi lähettää toiselle henkilölle rahaa heti ja tehdä ostoksia. Jos aiot käyttää pankkisi mobiilisovellusta, varmista että käytät sen virallista sovellusta. Paras tapa on ladata sovellus oman pankkisi verkkosivuilta. Jos lataat sovelluksen App Storesta tai Google Playsta, varmista, että se on laillinen tarkistamalla kehittäjän tiedot ja lukemalla arvostelut.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top