Lainaa ilman säännöllisiä tuloja

Hae lainaa ilman säännöllisiä tuloja

Kun haet lainaa ilman säännölllisiä tuloja, lainan saaminen voi olla vaikeampaa kuin tasaista tuloa saavat hakijat. Tälle sivulle on koottu tietoa lainapalveluista sekä päivitetty lista lainaajista, jotka voivat myöntää lainaa, vaikka sinulla olisi epätasaiset tulot työttömyyden, opiskelun tai työsi luonteen vuoksi.

Lainaa silloin, kun se ratkaisee

Arki ei ole pelkkää juhlaa, jos tulot ovat pienet tai tuloa tulee epäsäännöllisesti. Näissä tilanteissa yllättävät menot kuten lemmikin sairastuminen, hetkellinen työttömyys, autonkorjaus tai remontti, voivat työntää rahatilanteen äärimmilleen.

Pienenkin summan lainaaminen voi antaa jo suurta helpotusta pahimman tilanteen keskellä. Onneksi työttömyys ja tulojen epätasaisuus ei ole enää esteenä, kun vain tietää mistä hakea.

Muista, että lainan ottaminen ei kuitenkaan ole korvike tuloille. Joten vaikka lainasumma voi antaa helpotusta hetkeksi, laina pitää maksaa takaisin. Siitä syystä lainan lisäksi kannattaa myös keskittyä löytämään tasaisia tulovirtoja. Jos tiedät, että et pysty maksaa

Sisällysluettelo

Lainaa pankista vai pikaluottona?

Kun haet lainaa pankista, joudut usein todistamaan tulotasosi lainaa hakiessa tai antamaan vakuuksia lainaa vastaan. Jos tulosi eivät ole säännölliset, pankkilainat hylätään melkein jo ennen kuin hakemusta otetaan edes vastaan. Jopa monet pikaluottoa tarjoavat yritykset vaativat säännnölliset tulot hakuvaiheessa.

Tämä on huono uutinen esimerkiksi yrittäjälle, opsikelijalle tai keikkatyöläiselle, joiden tulot voivat heitellä kuukaudesta toiseen. Onneksi lainapalalveluita on kuitenkin tarjolla jo lähes jokaiseen tarpeeseen.

Löysemmät lainan vaatimukset kuitenkin tarkoittavat korkeampaa riskiä lainaajalle ja korkeampaa korkoa hakijalle. Lainan hakeminen on kuitenkin helpompaa, koska lainaa hakiessa ei tarvitse lähettää liitteitä lainaa vastaan.

Lainaa ilman liitteitä ja vakuuksia

Lainan liitteillä tarkoitetaan todisteita esimerkiksi aiemmista tuloistasi tai siitä, että omistat jotain arvokasta, jota voit käyttää vakuutena lainaa vastaan. Liitteiden hankkimiseen voi mennä oma aikansa, jos ne eivät ole heti saatavillasi. Aikaa menee myös liitteiden varmentamiseen lainaajan päädyssä.

Kun haet pientä pikalainaa äkilliseen tarpeeseen ilman vakuuksia tai tulotodistuksia, lainan korko on lähes aina korkeampi kuin, jos tulosi olisivat säännölliset tai sinulla olisi vakuuksia.

Lainapäätöksen saaminen on kuitenkin huomattavasti nopeampaa, kun ylimäääräisiä liitteitä ei tarvita. Voit saada lainapäätöksen jopa välittömästi nettihakemuksen täyttämisen jälkeen. Lain mukaan rahasummaa ei voi kuitenkaan saada 23-07 välisenä aikana, mutta yöllä hakiessasi rahat voivat olla tililläsi jo klo 7 seuraavana aamuna, jos kaikki ehdot täyttyvät. Joissain tapauksissa voi kuitenkin mennä muutama päivä ennen kuin rahat siirtyvät tilillesi.

Mitä tarvitset lainaa hakiessasi:

Lainaa työttömälle

Jos olet työtön ja tarvitset lainaa, pikaluotot ovat usein ainoa vaihtoehto. Katso taulukosta sopiva laina ja hae lainaa, vaikka useammastakin yrityksestä samanaikaisesti. Voit hakea lainaa useasta paikasta ja jos saat useampia hyväksyttyjä päätöksiä, voit hyväksyä mielestäsi parhaan tarjouksen saamiesi tarjousten perusteella.

Pikaluotot tarjoavat oikein käytettynä joustavuutta ja helpotusta ongelmatilanteissa. Mutta jos ongelma johtuu muusta kuin hetkellisestä tarpeesta ja tiedät jo etukäteen, että et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainaa ei kannata hakea kevyin perustein. Jos maksusuunnitelmasi on realistinen ja pystyt maksamaan lainan takaisin esimerkiksi löytämällä uuden työn tai saamalla riittävästi pätkätöitä, voit hakea lainaa huoletta.

Suomessa suurin osa työttömistä saa jonkinlaista työmarkkinatukea tai muuta valtion turvaa. Tuki on monesti vain muutamia satasia, mutta se on riittävä peruste lainan myöntämiselle osalle pikalainoja tarjoavista yrityksistä. Työttömille myönnettävät lainasummat jäävät kuitenkin 50€:sta maksimissaan 2000€ saakka joskin harvemmin työttömille myönnetyt lainat ylittävät 500€:a.

Jos sait lainaa aiemmin ja jäit yhtäkkiä työttömäksi, sinun kannattaa olla yhteydessä lainanantajaan ja neuvotella mahdollisista lyhennysvapaista kuukausista työttömyyden ajaksi. Monet lainanantajat pitävät yhtäkkistä työttömyyttä erikoistilanteena ja voivat antaa joitain myönnytyksiä, että maksukykysi palautuu.

Epätasaiset tulot ja lainaaminen

Teetkö pätkätöitä, osa-aikaista työtä, provisioon pohjautuvaa työtä tai nostatko rahaa yrittäjänä epäsäännöllisesti henkilökohtaiselle tilillesi?

Suuria lainoja hakiessa, säännölliset tulot ovat usein välttämättömät. Monesti tulojen vahventamiseksi käytetään edellisen vuoden veropäätöstä tai palkkatositteita. Tälle sivulle olemme koonneet lainapalveluita, jotka voivat myöntää lainaa myös ilman säännöllisiä tuloja.Olet ehkä hakenut jo kertaalleen lainaa, mutta hakemuksesi saatettiin hylätä tulojen epäsäännöllisen luonteen vuoksi tai tulot eivät olleet riittävän isot. Voit yrittää kuitenkin hakea pienempää lainasummaa tai hakea lainaa uudestaan eri paikasta.

Paljonko lainaa voi saada?

Rahaa kädessä

Suurin osa lainapalveluita mahdollistaa vakuudettoman lainan hakemisen 2000€ saakka. Työttömille ja ihmisille, joilla on epäsäännölliset tulot, tuota koko summaa ei silti usein myönnetä.

Työttömille ja epäsäännöllisiä tuloja saaville myönnetään lainaa usein 500€ tai 1000€ saakka tilanteesta riippuen. Jos alkuperäinen hakemuksesi hylätään, voit hakea lainaa uudestaan eri summalla.

Miten voi saada lainaa, ilman vakuuksia ja tulotodisteita?

Pikavippiä tarjoavat yritykset tarkistavat usein vain luottotiedot ennen lainapäätöksen hyväksymistä. Joten jos sinulla on luottotiedot kunnossa, eli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintää, voit hakea lainaa.

Vakuudettomien kulutusluottojen hyväksymisen ehdot lyhyesti:

Mitä isommat tulot ja mitä vähemmän muita velkoja, sen parempi lainakelpoisuus sinulla on ja sitä isompi laina sinulle voidaan myöntää.

Yhteenveto

Lainan ottaminen kannatta aina tehdä harkiten. Jos harkinnan jälkeen olet sitä mieltä, että pikaluotto on fiksu ratkaisu nykyisen tilanteen helpotukseen ja auttaa selviämään vaikean ajan yli, luottoa kannattaa hakea.

Maksusuunnitelma kannattaa miettiä etukäteen huolella sekä maksusuunnitelman budjetoinnissa kannattaa varautua myös mahdollisiin tulevaisuudessa yllättäviin tekijöihin, jotta sinun ei tarvitse ottaa lainaa lainan päälle.

Vakuudettoman lainan hakeminen ja sen saanti on siis mahdollista ilman säännöllisiä tulojakin. Hakeminen on nopeaa ja helppoa netissä. Laina maksetaan tilille usein heti samana päivänä tai seuraavana päivänä. Jos tarvitset luottoa nopeasti, hae lainaa heti.

Kerrataan kuitenkin hieman

Voiko saada lainaa ilman palkkatuloja? Tätä moni pohtii mielessään. Lainaraha voisi ratkaista monet ongelmat, kuten laskun uhkaavasti lähestyvän eräpäivän, tai antaa mahdollisuuden käydä hammaslääkärissä. Jos ei ole työtuloja, on käytännössä turhaa mennä pankkiin. Pankit vaativat työsuhdetta, säännöllistä palkkaa ja varmasti riittävää takaisinmaksukykyä myöntääkseen lainaa.

Työtönkin voi saada lainaa pankista, jos hänellä on riittävästi pääomatuloja tai omaisuutta, esimerkiksi velaton asunto, mutta pääsääntöisesti pankit vaativat säännöllisiä palkkatuloja myöntääkseen lainaa. On kuitenkin olemassa rahoituslaitoksia, joilta saa lainaa ilman työtuloja.

Mistä hakea lainaa ilman palkkatuloja?

Työtön tuskin saa pankkilainaa, mutta silti on mahdollista saada lainaa ilman palkkatuloja, jos tutustuu rahoituslaitoksiin ja lainanvälittäjiin, mitkä tarjoavat palveluitaan internetissä. Nopea Google-haku tuottaa jo parikymmentä hakutulosta lainapalveluista, joilta saa lainaa ilman työtuloja tai hyvin alhaisilla tuloilla, vähintään kuitenkin 400–600 euron kuukausituloilla. Rahoituslaitokset kelpuuttavat säännöllisiksi tuloiksi myös ansiosidonnaisen päivärahan, Kelan työmarkkinatuen tai sosiaaliturvan piiriin kuuluvat tuet.

Jos haettava laina on pieni, esimerkiksi 100–300 euroa, voi olla, ettei rahoituslaitos vaadi tositteita tuloista tai tuista lainkaan nähtäväkseen. Näin pieni summa tuskin tarvitsee takaajia tai reaalivakuuksiakaan, onhan netissä toimivilta lainalaitoksilta mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti. Eräs lainapalvelu tarjoaa tällä hetkellä jopa 10 000 euron vakuudetonta kulutusluottoa ilman liitteitä palkkatuloista. Kyseessä on kuitenkin usein niin sanottu pikavippi, minkä todellinen vuosikorko voi olla jopa 166–266 prosenttia. 166 prosentin todellinen vuosikorko tarkoittaa sitä, että 2000 euron laina 12 kuukauden maksuajalla aiheuttaa 1020 euroa lainanhoitokustannuksia. Kannattaakin katsoa tarkkaan, mikä on tarjotun lainan todellinen vuosikorko. Vakuudettomissa pankkilainoissa 20 %, kun taas huonomaineisissa pikavipeissä puhutaan sadasta tai sadoista prosenteista.

Mikäli lainapalvelu kuitenkin vaatii tositteet tuloista nähtäväkseen, toimi näin: täytä lainahakemus normaalisti, merkitse kuukausituloiksesi työttömyyspäivärahasi tai tukesi, ja lataa liitteeksi tosite näistä tuloista. Rahoituslaitos käsittelee ne palkkatositteiden tapaan, mutta voi olla, että työtön ei saa lainaa yhtä paljon tai yhtä edullisella korolla kuin työelämässä oleva ja säännöllistä palkkaa nauttiva. Lainan korko lasketaan yleensä tapauskohtaisesti, eli henkilöstä tehdyn riskiarvion perusteella. Saattaa olla, että rahoituslaitos pyytää myös 1–3 kuukauden tiliotteet nähtäväkseen.

Onko mahdollista saada lainaa ilman tuloja tai tukia?

Lainaa ilman tuloja – siis ilman mitään tuloja, ei edes lapsilisiä tai asumistukea – on käytännössä mahdotonta saada. Rahoituslaitos tahtoo lainasumman sovitussa ajassa takaisin, eikä siinä kaikki – rahoituslaitos tahtoo varmistaa, että asiakkaalla on mahdollisuus maksaa myös lainan nimelliskorko, avauspalkkio, laskutuspalkkio ja kuukausi- tai vuosimaksu – siis lainan todellinen vuosikorko. Työtön voi saada lainaa, jos hän saa esimerkiksi työmarkkinatukea tai sosiaalitukia, eli työsuhde ei sinänsä ole välttämättömyys.

Rahoituslaitos tutkii myös hakijan luottotiedot. Vain ani harva rahoituslaitos myöntää lainan luottotiedottomalle, vaikka tällä olisi työtuloja. Jos luottotiedot ovat menneet ja ulosottomieskin kolkuttaa portilla, ei auta kuin ottaa yhteyttä kunnan talous- ja velkaneuvontaan ja toivoa, että omalla kunnalla on mahdollisuus myöntää niin sanottua sosiaalista luottoa, tai soittaa Takuusäätiöön ja selvittää, onko mahdollisuus saada heidän myöntämänsä takaus pankkilainaan.

Lainaa ilman työtuloja – mitä pitää ottaa huomioon?

Sopimus

Jos hakee lainaa ilman työtuloja, kannattaa tutkia hyvin tarkkaan, mihin on sitoutumassa. Työttömälle myönnetyissä lainoissa voi olla huonommat ehdot – pienellä painettu teksti on siis syytä lukea, ja lisäksi kannattaa pyytää lainatarjous useammalta eri lainanvälittäjältä. Kuten edellä todettiin, työsuhde ei ole ehdoton edellytys lainansaannille, vaan lainaa voi saada vaikka vain 400 euron kuukausittaisilla tuilla ja etuuksilla. Moni rahoituslaitos mainostaa tarjoavansa lainaa myös työttömille ja vailla säännöllisiä tuloja oleville, mutta edellyttää tosiasiassa kuitenkin muutaman satasen säännöllisiä kuukausituloja.

Työttömille tarjotuissa lainoissa tapaa olla korkea korko, sillä monet rahoituslaitokset tarjoavat työttömille ainoastaan pikavippi-tuotettaan. Pikavippi on yleensä noin 100–2000 euroa, ja sen todellinen vuosikorko saattaa olla 150 tai jopa yli 250 prosenttia. Jotta tällainen laina kannattaa ottaa, pitää olla varma siitä, että saa maksettua sen pian pois.

Jos laina jää saamatta, ei kannata lannistua. Voi kokeilla hakea hieman pienempää summaa kerralla, tai hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolisonsa kanssa.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top