Oravanpyörän vanki? Näin vapautat itsesi oravanpyörästä

irti oravanpyörästä

Meidät on kasvatettu elämäntapaan, johon kuuluvat pinnalliset ihmissuhteet, turhautuminen ja kärsimys. Sen sijaan, että navigoisimme läpi elämän selkeän sisäisen kompassin avulla, olemme enemmän kiinnostuneita siitä, mitä muut meistä ajattelevat ja yritämme täyttää sisäisen tyhjyyden tunteen jollakin ulkoisella. 

Eipä ole yllätys, että monet haluavat paeta oravanpyörästä. Ihmiset eivät enää halua viettää suurimman osan päivästään henkisesti kuluttavassa työympäristössä tehden työtä, joka on räikeässä ristiriidassa heidän syvimpiä arvojensa kanssa. Vähän kuin he olisivat käsiraudoilla kahlittuina tuohon oravanpyörään saaden palkaksi pähkinöitä. 

Sinä et kuitenkaan ole mikään orava! Olet älykäs ihminen, joka osaa tehdä mitä tahansa. Sinä ansaitset elämän, jossa sinun ei tarvitse huolehtia laskujen maksamisesta, sinulla on aikaa nauttia elämästä etkä vietä koko sunnuntaita peläten maanantaita. Mutta miten pääset irti oravanpyörästä lopullisesti?

Mikä on oravanpyörä?

Oravanpyörä on uuvuttava viikoittainen rutiini, jossa vaihdat aikaasi rahaksi koko työelämäsi ajaksi. Oravanpyörässä juoksemiseen osallistuvat palvelevat yritysten omistajia ja sijoittajia minimaalisella taloudellisella palkkiolla vastineeksi ruumiillisesta työstä.

Sisällysluettelo

Miten oravanpyörästä paetaan?

Kun yrität paeta oravanpyörästä, sinun on ensin tiedettävä miksi. Mikä on ärsyttävintä oravanpyörässä olemisessa? Surkea palkka? Kettumainen pomo? Kuluttava yritysympäristö? Kun mietit mikä on sinun Miksi, sen on oltava sellainen, että se sytyttää sinut tuleen. Suurimmat elämänmuutokset tapahtuvat, kun olet kiehumispisteessä etkä kestä sitä enää. Käytä tätä vihaa motivoimaan sinua suunnittelemaan pakoasi oravanpyörästä.

Sijoittamalla eroon oravanpyörästä

Oravanpyörästä pakenemisen salaisuus on maksaa ensin itsellesi. Yleensä ihmisillä on tapana palkan saatuaan maksaa ensin pakolliset menot ja sitten katsoa mitä jää. Sen sijaan sinun pitää siirtää tietty summa joka kuukausi itsellesi – se voi olla 50–100 euroa joka tilistä.  Sitten maksat kulusi sillä mitä jäi yli. 

Et pääse irti oravanpyörästä, ellet sijoita rahojasi johonkin, joka kasvattaa rahojesi määrää. Ihmiset tekevät usein virheen eli kajoavat säästöihinsä hätätilanteessa. Sinun ei kuitenkaan pidä kajota säästöihisi – koskaan. Anna sen sijaan korkoa korolle -ilmiön vaikuttaa. Rahaa pitäisi käyttää vain lisäämään rahaa.

Voit sijoittaa osakkeisiin silloin kun ne ovat edullisia. Voit sijoittaa asuntoihin, jolloin vuokralainen maksaa lainasi takaisin. Hanki siis omaisuutta, joka tuo sinulle rahaa joka kuukausi. Jos ostamasi kiinteistön arvo on noussut, voit myydä sen voitolla. Voit sijoittaa rahasi yritystoimintaan, osakemarkkinoille tai kiinteistöihin. Muista kuitenkin, että kaikissa kolmessa tapauksessa on olemassa riski.

Kun kyse on sijoittamisesta, aloita pienellä. Älä sijoita kaikkia säästöjäsi yhteen sijoitukseen ja toivo parasta. Liiketoiminnassa, osakemarkkinasijoittamisessa ja asuntosijoittamisessa on tärkeää opiskella. Näin pienennät riskiä ja sinulla on parempi mahdollisuus päästä irti oravanpyörästä. 

Yrittäjyys menolippuna oravanpyörän ulkopuolelle

passiivinen tulo

Paras tapa ansaita lisää rahaa on sivubisnes. Tähän on muutamia tapoja. Voit vaihtaa aikaasi rahaksi mutta tämän huono puoli on, että työskentelet edelleen rahan takia sen sijaan, että raha tekisi töitä sinulle. Tällaisessa sivubisneksessä voit tehdä vaikkapa graafista suunnittelua, kirjoittamista tai ohjelmointia. 

Toinen vaihtoehto on keskittyä passiiviseen tulovirtaan, joka vie sinut lähemmäksi sitä, että raha työskentelee sinulle. Esimerkkejä passiivisista tulovirroista ovat dropshipping, bloggaaminen tai verkkokurssien tekeminen. Voit myös saada passiivista tuloa affiliate-markkinoinnilla.

Yritys on yksinkertaisesti ongelmanratkaisukone. Jos haluat keksiä liikeidean, sinun pitää ensin keksiä ongelma. Ajattele mikä sinua turhauttaa, millaisia haasteita olet voittanut tai mistä muut valittavat. Näiden ongelmien toisella puolella voi olla tuottoisa bisnesidea.

Ja kun ratkaisustasi vastineena tulevat rahat alkavat ylittää asumiskustannuksesi se on Hasta la vista, oravanpyörä!

Virkavapaa tai vuorotteluvapaa on harjoitus oravanpyörästä poistumiseen

Se suuri päivä tulee jossain vaiheessa: päivä, jolloin pääset virallisesti pois oravanpyörästä. Kävelet pois työpaikaltasi viimeisen kerran, vedät syvään raitista ilmaa ja ajattelet itseksesi: ”Ah, vapaus.” Ehkä harjoittelet tätä hakeutumalla virkavapaalle tai vuorotteluvapaalle. Tällöin sinulla on aikaa miettiä, mitä aiot alkaa tekemään jatkossa. Saat kokeilla, miltä tuntuu downshiftaus. Ja vaikka kokeilla jotain sivubisnestä, jota voit tehdä kotoa käsin. Näin harjoittelet yrittäjyyttä ja elämää ilman oravanpyörää.

Pakene oravanpyörää ulkomaille

Valitettavan harvat ihmiset lähtevät toiseen maahan ja aloittavat toisenlaisen elämäntavan. Yhteiskunta sanoo, että maasta lähteminen on liian vaikeaa ja jopa moraalitonta. Nämä ovat kuitenkin vain keinoja, joilla yhteiskunta pitää ihmiset kiinni järjestelmässä. Kertomalla ihmisille, että lähteminen on väärin ja epäisänmaallista, yhteiskunta estää ihmisiä menemästä sinne, missä heitä kohdellaan parhaiten.

Jos olet kyllästynyt maksamaan rekkakuormallisen veroja eikä sinulla ole haluamaasi vapautta, sinun pitää murtaa tämä ajattelutapa ja tehdä muutoksia elämässäsi, vaikka ne olisivat vaikeita. Sinun pitää murtautua ’ysistä viiteen’ -ajattelutavasta ja tehdä asioita, joita muut eivät ole halukkaita tekemään. Sinun pitää muuttaa elämäntapaasi ja saatat joutua luopumaan muutamista asioista päästäksesi sinne. Mutta muutosten tekeminen on sen arvoista, sillä näin hyppäät oravanpyörän ulkopuolelle.

Pelko pitää oravanpyörässä

Kun haluat tehdä jotain uutta, aivot vastustavat tätä, koska ne haluavat pitää sinut turvassa. Aivot on suunniteltu toimimaan niin. Tällöin pelko aktivoituu ja alat miettimään kaikkia asioita, jotka voivat mennä pieleen. Sen sijaan mieti, mikä kaikki voi onnistua! Pelko ei ole todellinen, se on mielen luoma harha (ellei sinua oikeasti uhkaa jokin vaara, kuten sapelihammastiikeri). Tee töitä oman mielesi kanssa ja ammu alas sen harhat yksi toisensa jälkeen niin oravanpyörässä pyöriminen lakkaa. Muista: oravanpyörässä ei ole moottoria. Se lakkaa pyörimästä kun sinä pysähdyt.

Lopuksi

Vaikka oravanpyörän etuna on tasainen palkka ja sen tuoma turvallisuus, monet ihmiset lopulta ymmärtävät, että se on vain kulissi. Olemme nähneet joukkoirtisanomisten määrän. Tekniikka kehittyy ja automaatio korvaa ihmisten työt. Oravanpyörä ei koskaan ole edes ollutkaan turvallinen paikka. Noudattamalla tämän artikkelin ohjeita voit paeta oravanpyörästä tullaksesi itsenäisemmäksi. Ja tämä itsenäisyys on jotain, jota et enää koskaan halua menettää.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top